Hoewel ik zelf geen vlees of vis meer eet is het voor vele mensen een gewaardeerd onderdeel van de maaltijd. Zoals de oude wijsheid zegt kun je beter datgene nuttigen wat vliegt of zwemt. Zorg dat het biologische producten zijn, waarbij de dieren op een respectabele manier zijn grootgebracht en zonder groeihormonen of antibiotica.
Enter the name for this tabbed section: Eendenborst filet
Voor twee personen: 1 stuk eendenborst Olijfolie Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
default_titleVerwarm de oven voor op 200 graden.
default_titleSnij het vet van de eendenborst een paar maal schuin in met een scherp mes.
default_titleLeg ondertussen de eendenborst in een ovenschaal in smeer in met olijfolie, peper en zout.
default_titleZet de eendenborst in de oven voor ongeveer 30 minuten tot er een heerlijk knapperige korst op zit.
default_titleHaal de filet uit de oven en snijd hem in schuine plakken.
default_titleLeg de filet nog even op een bord en dek hem af voor twee minuten.
default_titleServeer met gefruite uitjes, cherry tomaatjes en snijboontjes en een frisse gemengde salade.
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
default_titleVerwarm de oven voor op 200 gr. Maak de groenten schoon, snij ze in stukken en leg dit in een ovenschaal.
default_titleVerdeel de ongepelde knoflooktenen hierover. Wrijf de kip goed in met olijfolie, peper en zout.
default_titleMaak met een scherp mes kleine gaatjes in de citroen en stop deze in de buik van de kip samen met de kruiden. Leg de kip boven op de groenten en zet in de oven +/_ 1 uur en 20 minuten.
default_titleKijk of de groenten niet droog zijn, anders wat water erbij, en laat de kip nog 30 minuten grillen.
default_titleRecept volgens de VCL wanneer niet gecombineerd met zetmeel.