Vlees, vis en ei

Hoewel ik zelf geen vlees of vis meer eet is het voor vele mensen een gewaardeerd onderdeel van de maaltijd. Zoals de oude wijsheid zegt kun je beter datgene nuttigen wat vliegt of zwemt. Zorg dat het biologische producten zijn, waarbij de dieren op een respectabele manier zijn grootgebracht en zonder groeihormonen of antibiotica.
Enter the name for this tabbed section: Eendenborst filet
Filet van eendenborst
Voor twee personen:
1 stuk eendenborst
Olijfolie
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Filet van eendenborst
  • default_titleVerwarm de oven voor op 200 graden.
  • default_titleSnij het vet van de eendenborst een paar maal schuin in met een scherp mes.
  • default_titleLeg ondertussen de eendenborst in een ovenschaal in smeer in met olijfolie, peper en zout.
  • default_titleZet de eendenborst in de oven voor ongeveer 30 minuten tot er een heerlijk knapperige korst op zit.
  • default_titleHaal de filet uit de oven en snijd hem in schuine plakken.
  • default_titleLeg de filet nog even op een bord en dek hem af voor twee minuten.
  • default_titleServeer met gefruite uitjes, cherry tomaatjes en snijboontjes en een frisse gemengde salade.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer en niet combineert met zetmeel.
Enter the name for this tabbed section: Groenten omelet
Omelet met groenten
3 biologische eieren
Ghee (geklaarde boter)
Rode punt paprika in ringen gesneden
Rucola
Radijs sprouds
Paprika poeder
Kurkuma poeder
Peper en Himalaya zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Omelet met groenten
  • default_titleLaat wat Ghee smelten in de koekepan
  • default_titleBak hierin de omelet en maak op smaak met de paprika poeder, kurkuma poeder en de peper.
  • default_titleServeer dit op een bedje van rucola en voeg eventueel zout toe.
  • default_titleMaak de groenten omelet af met de rode punt paprika en de home-made sprouds.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer en niet combineert met zetmeel.
Enter the name for this tabbed section: Spinazie frittata
Frittata met spinazie
1 eetlepel ghee
2 uien in ringen gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 chili pepertje fijn gesneden
200 gram verse spinazie klein gesneden
3 eetlepels olijfolie
6 eieren
Handje verse peterselie
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Frittata met spinazie
  • default_titleSmelt de ghee in een koekenpan en fruit hierin langzaam de uienringen, knoflook en het pepertje.
  • default_titleVoeg dan de spinazie en peterselie toe en laat dit in 3 minuten snel slinken.
  • default_titleMaak op smaak met peper en zout, doe daarna de groenten in een aparte kom om af te koelen.
  • default_titleRoer in een andere kom de eieren los en meng de afgekoelde groenten door het eimengsel.
  • default_titleVerhit in de koekenpan de olijfolie op een hoge stand en giet hier het eimengsel in een keer in.
  • default_titleBeweeg dan de pan met schokjes heen en weer zodat het mengsel niet aan de bodem vast komt.
  • default_titleNa ongeveer twee minuten zet je het vuur laag en laat de frittata ongeveer 15 minuten langzaam gaar worden aan een kant.
  • default_titleVervolgens pak je een bord iets groter dan de pan, leg deze op de pan en draai dan snel alles om.
  • default_titleLaat de frittata weer in de pan glijden, zet het vuur iets hoger en bak de andere kant nog 3 à 4 minuten goudbruin.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer en niet combineert met zetmeel.
Enter the name for this tabbed section: Kalkoenfilet met parmaham
Kalkoenfilet gecombineerd met parmaham
2 kalkoenfilet
2 plakken parmaham
4 blaadjes verse salie
Peper uit de molen
Eventueel zout
Olijfolie
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Kalkoenfilet gecombineerd met parmaham
  • default_titleLeg op elke filet een plak parmaham.
  • default_titleLeg dan 2 blaadjes salie op elk stuk.
  • default_titleMaak dit alles vast met een houten cocktailprikker.
  • default_titleVerwarm de olijfolie in een pan (niet te heet) en braad deze filetlapjes om en om tot ze mooi bruin zijn.
  • default_titleBreng op smaak met peper en eventueel wat zout. (Parmaham is al zout van zichzelf)
  • default_titleDit gerecht combineert heerlijk met mozzarella en tomaten en gegrilde groenten.
  • default_titleRecept volgens de VCL wanneer niet gecombineerd met zetmeel.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer en niet combineert met zetmeel.
Enter the name for this tabbed section: Gegrilde kip
Gegrilde kip uit de oven
1 scharrel maiskip
olijfolie
2 uien, 2 wortels, bol knoflook
2 stelen bleekselderij
citroen, peper, zout
verse tijm,roosmarijn,salie
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Gegrilde kip uit de oven
  • default_titleVerwarm de oven voor op 200 gr. Maak de groenten schoon, snij ze in stukken en leg dit in een ovenschaal.
  • default_titleVerdeel de ongepelde knoflooktenen hierover. Wrijf de kip goed in met olijfolie, peper en zout.
  • default_titleMaak met een scherp mes kleine gaatjes in de citroen en stop deze in de buik van de kip samen met de kruiden. Leg de kip boven op de groenten en zet in de oven +/_ 1 uur en 20 minuten.
  • default_titleKijk of de groenten niet droog zijn, anders wat water erbij, en laat de kip nog 30 minuten grillen.
  • default_titleRecept volgens de VCL wanneer niet gecombineerd met zetmeel.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer en niet combineert met zetmeel.
Enter the name for this tabbed section: Zalmfilet
Zalmfilet uit de oven
zalmfilet (laat diepvries eerst ontdooien)
knoflookteentje,takje roosmarijn
olijfolie
aluminiumfolie
peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Zalmfilet uit de oven
  • default_titleVerwarm de oven voor op 200 gr. Smeer aluminiumfolie in met olijfolie.
  • default_title Leg hier de zalmfilet op en bestooi deze met peper en zeezout uit de molen.
  • default_title Snij een knoflookteentje in plakjes, verdeel deze over de zalm samen met een takje roosmarijn.
  • default_titleSpenkel nog wat olijfolie over de zalm, vouw de folie dicht en zet het pakje 20 min. in de oven.
  • default_titleRecept volgens de VCL wanneer niet gecombineerd met zetmeel.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer en niet combineert met zetmeel.