Luxueuze Diffuser Ayurvedische Etherische Oliën

Etherische of essentiële olie wordt ook wel levenskracht, de energie of de ziel van plant of boom genoemd en bevinden zich in de bloesem, vruchten, bladeren, stammen, zaden, wortels of schors van planten en bomen. Etherische oliën worden op behoedzame wijze gewonnen en zijn plantaardige stoffen die een aangename maar subtiele geur hebben tezamen met een overvloed aan vibratie verhogende eigenschappen.
De geur van deze bijzondere oliën geven een signaal aan de hersenen om zo de heilzame werking door te geven aan lichaam en geest. Etherische olie kan de mens ondersteunen gedurende allerlei soorten onbalans inclusief stress of nervositeit en hebben een harmoniserende werking op ons hele wezen. Maar deze oliën kunnen ook je goede gevoel ondersteunen, de energie van de ruimte veranderen of je meditatieve momenten begeleiden.
Al onze verfijnde Ayurvedische etherische oliën zijn geschikt voor een verdamper. Deze collectie bijzondere geuren is gewonnen in India en roepen gevoelens van overgave, ontspanning, geluk, vitaliteit of welbevinden op.
Ayurvedische Etherische Oliën en exlusieve handgemaakte verdampers
Stacks Image 255
Stacks Image 257
 • Stacks Image 280
 • Stacks Image 282
 • Stacks Image 284
 • Stacks Image 287
 • Stacks Image 289
 • Stacks Image 291
 • Stacks Image 293
 • Stacks Image 295
 • Stacks Image 297
 • Stacks Image 299
 • Stacks Image 301
Stacks Image 114
De wetenschap achter geuren
Voor de meeste mensen is geur niet zomaar een geur maar het is vaak een beleving of herinnering. De heerlijke geur van versgebakken taart in oma’s keuken, de geur van vers gemaaid gras toen je jong was of de geur van een prachtig bloemenveld dat je meteen terugbrengt naar de tijd van je eerste liefde. Deze nostalgie is geen toeval omdat er achter de reuk een wetenschap schuilt die verklaart waarom we deze geuren zo koesteren. Terwijl zicht, smaak en gehoor via de cerebrale cortex in de hersenen worden verwerkt is de neus als reukorgaan direct gelinkt aan het limbisch systeem. Het limbische systeem is het emotionele centrum van ons brein welk de controle van emoties, motivatie en geheugen beïnvloed. Tevens is het limbisch systeem verantwoordelijk voor het vrijkomen van endorfines ook wel de “feel-good” hormonen van het lichaam genoemd. Geuren kunnen deze neurotransmitters vrijmaken en gevoelens van overgave, ontspanning, geluk en welbevinden oproepen.
Stacks Image 197
Stacks Image 263
Bekijk onze verschillende geuren
Gemêleerde diffuser olie Bangal Tuberose (balancing)
Ayurvedische etherische olie Bengal Tuberose bevat Tuberose, welke afstemmende en balancerende eigenschappen heeft. De zuivere geur van de Tuberose bloem verbreidt zich door de ruimte en maakt deze kalm en harmonieus. Hoofdingrediënten: Polianthes Tuberosa (Tuberose) bloemblad olie. Ayurvedische naam: Rajnigandha

Gemêleerde diffuser olie Coching Lemongrass (uplifting)
Zuivere Lemongrass ayurvedische etherische olie helpt traditioneel mee om stress te verlichten, de geest te verheffen en is hartverwarmend. Hoofdingrediënten: Cymbopogon Citratus (Lemongrass) blad olie. Ayurvedische naam: Bhootrina.

Gemêleerde diffuser olie Coorg Mandarin (invigorating)
Mandarin ayurvedische etherische olie uit Coorg in Zuid India verfrist de zintuigen en induceert een gevoel van kalmte en sereniteit. Deze olie is opwekkend en verkwikkend. Hoofdingrediënten: Citris Rticulata (Mandarijn) schil olie. Ayurvedische naam: Twak Sugandh.

Gemêleerde diffuser olie Kannauj Rose (harmonizing)
Het aroma van de ayurvedische etherische olie van de diep geurende rozen uit het Noord Indiase Kannauj werkt harmoniserend en promoot het gevoel van welzijn. Hoofdingrediënten: Rosa Damascena (Rose) bloemblad olie. Ayurvedische naam: Taruni.

Gemêleerde diffuser olie Mandurai Jasmine (sensuous)
The ayurvedische etherische olie van Jasmijn uit het Zuid Indiase Madurai heeft een sensuele gevoelswaarde en verhoogt de waarneming van de zintuigen. Hoofdingrediënten: Jasminum Officinale (Jasmine) bloemblad olie. Ayurvedische naam: Jaati.

Gemêleerde diffuser olie Ooty Lavender (balancing)
Ayurvedische etherische olie van frisse Lavendel uit de heuvels van Ooty hills in Zuid India induceert een gevoel van kalmte en rust. Hoofdingrediënten: Lavandula Angustifolia (lavender) olie. Ayurvedische naam: Dhaaru.

Gemêleerde diffuser olie Sandalwood (sensual)
De ayurvedische etherische olie van zuiver Sandalwood uit Mysore in Zuid India helpt traditioneel mee om stress te reduceren en kalmeert en harmoniseert de zintuigen. Hoofdingrediënten: Santalum album (Sandalwood) olie. Ayurvedische naam: Shreekhand.

Gemêleerde diffuser olie Darjeeling Green Tea (calming)
De aromatische groene theebladeren van de landgoederen van Darjeeling in de Indiase staat West Bengalen zijn stoom gedestilleerd welke een geur produceren die je stemming verhoogt en je zintuigen doet herleven. Hoofdingrediënten: Vinifera (grape) zaad olie, Tocopheryl Acetate (vitamin E), Camelia Sinensis (Green tea) infusie, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) schil oil. Ayurvedische naam: Harit Chaha.

Gemêleerde diffuser olie Kashmiri Nargis (soothing)
De Kashmiri Nargis heeft een verleidelijke bloemengeur welke een balancerend effect heeft op de zintuigen. Deze prachtige bloem is van de narcis familie die in India maar voor enkele weken op een grote hoogte bloeit. Deze etherische olie is kalmerend, geruststellend en rustgevend. Hoofdingrediënten: Vitis Vinifera (grape) zaad olie, Narcissus Poeticus (Nargis) bloem olie, Tocopheryl Acetate (Vitamine E). Ayurvedische naam: Nargis.

Gemêleerde diffuser olie Kohima Pomegranate (revitalizing)
Een ayurvedische etherische olie met een fris citrus aroma van Granaatappel olie uit Kohima in Noord Oost India. Het heeft een verfrissend, revitaliserend en verheffend effect op de zintuigen. Hoofdingrediënten: Vitis vinifera (Grape) Seed Oil, Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Punica granatum (pomegranate) infusie, Citrus Medica Limonum (Lemon) schil olie. Ayurvedische naam: Dadimaphala.
Stacks Image 92
Centre for conscious creation
Michel & Silvia Tomaello