free hit counter
Column door Silvia Tomaello

DE BEWUSTE ADEMHALING

ademsessies

In 2009 heb ik haar voor het eerst ontmoet in Egypte, Norma Delaney, een krachtige, ondernemende, bewuste en compassievolle dame. Zij woonde in Colorado, waar ik haar regelmatig heb bezocht, nu wonende in Californië. Toen had ik geen idee wat zij bij mij wakker zou maken. Nog steeds ben ik elke dag dankbaar dat zij in mijn leven is gekomen. Lees verder...

BEWUSTZIJNSVERHOGING OM AF TE VALLEN

bewustzijnsverhoging

Om af te vallen dien je je leefstijl aan te passen en je bewustzijn te verhogen. De eerste mythe kwam mij deze week alweer ter ore. “De winter komt eraan dus mijn lichaam heeft méér voeding nodig”. Het is een uitdrukking die hier in huis vele jaren de boventoon heeft gevoerd. Michel werkte veel buiten in kou, regen, weer en wind en dit zorgde voor vraag naar meer en zwaarder voedsel (vooral vlees). Lees verder...

LIEFDE OVERWINT ALLESHet hebben van een relatie bepaalt voor een groot deel wie we zijn, hoe we denken, hoe we ons gedragen en hoe we ons voortbewegen in het dagelijks leven. We laten ons vaak beïnvloeden door de relaties om ons heen. Zeker wanneer de relatie heel dicht bij ons staat. We laten onszelf zelfs zo vaak beïnvloeden dat we niet meer onze balans kunnen vinden en niet meer kunnen waarnemen en voelen wie wij eigenlijk zijn vanuit onze kern. Lees verder...

DE YOGA MAALTIJD

DSC_0377
Er is niets leukers dan dingen aan elkaar kunnen breien en te merken dat oude concepten langzaam plaatsmaken voor nieuwe ervaringen. Het brengt een glimlach op mijn gezicht wanneer ik merk dat mijn onderbewustzijn allang weet waar zij mij heen wil sturen. Dit door ervaringen op mijn pad te zetten die ik later weer kan gebruiken zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Wat begon met bewuster eten heeft geresulteerd in ‘de yogamaaltijd na het werk’. Lees verder...

OCHTEND SOEP

venkel-soep-cfcc
Er zijn twee grote lijnen die onze gezondheid beïnvloeden en dat is het voedsel dat we eten en de gedachten die we denken. Gedachten die vaak voortkomen uit gewoontes welke vaste ingesleten patronen zijn geworden, en we uitvoeren zonder er bij na te denken of te voelen of het nog wel bij ons past. Lees verder...

FOCUS

focus
Als ik jou vraag om met gesloten ogen een paar seconden op één been te gaan staan, kan dit een lastige oefening zijn. Als ik je opnieuw vraag om met geopende ogen op één been te gaan staan en je blik te richten op één punt voor je, gaat deze oefening al een stuk gemakkelijker. Lees verder...

DE (VER)LEIDING VAN DE SMARTPHONE

verleiding-smartphone
Het is lente, het zonnetje schijnt. Om de momenten te pakken als ze zich aandienen, besluit ik gelijk naar buiten te gaan. Een rondje in de polder in het vooruitzicht. Vol automatisch loop ik naar het dressoir en heb de neiging om mijn smart-phone te pakken. Mijn blik al gericht op het toestel gaat er ergens in mijn systeem een belletje rinkelen. Een innerlijk stemmetje in mijn hoofd die fluistert: ‘laat je mobiel maar thuis’. Ik sta op een kruispunt, een keuze moment en besluit naar het stemmetje te luisteren. Nog even Lees verder...

GOEDE VOORNEMENS

goede-voornemens-cfcc
We zitten inmiddels al weer halverwege de eerste maand van het nieuwe jaar en vele van ons zijn fris en vol goede voornemens op pad gegaan. Sommige voornemens zijn groot, andere klein. Sommige voornemens zijn nieuw en uniek en sommige komen elk jaar weer terug op de drempel van een nieuw jaar, de nieuwe symbolische start. Soms komen voornemens voort uit gebeurtenissen die het jaar daarvoor met zich mee heeft gebracht of door het enthousiasme van anderen en de mooie resultaten die het hen heeft opgeleverd. Lees verder...

SLAKKEN(T)HUIS

cfcc-slakkenhuis
Een aantal weken geleden liep ik in de Vlaardingse broekpolder, een stukje groen in onze Haringstad waar menig inwoner zich vertoeft voor ‘natuurlijke’ ontspanning. Al na vijf minuten lopen kwam er een man ‘op leeftijd’ langs gefietst met een sprankeling in zijn ogen. Al fietsend stelde hij me op de hoogte van het feit dat er een ‘prachtdier’ op ons pad lag en dat ik er absoluut even bij stil moest staan. Via deze weg wil ik deze meneer ontzettend bedanken voor dit gebaar. Het was een enorme grote, imposante, kleurrijke slak met huis. Nadat ik het tafereeltje in mijzelf had opgenomen en natuurlijk had vast gelegd op mijn smart phone heeft de ontmoeting met de slak mij niet meer losgelaten. Sterker nog, het is een tijdje met me meegelopen. Deze ontmoeting had een boodschap voor mij ….Lees verder...

BINNENWERELD BUITENWERELD

DSC_0317
Als je twee woorden tegenover elkaar zet lijkt het alsof je een keuze moet maken tussen de een of de ander. Je kunt het ook op een andere manier bekijken. Wat, als je de twee woorden nu met elkaar verbindt. Dit betekent niets anders dan een balans creëren tussen het ene woord en het andere woord. Als je de betekenis van de woorden bekijkt en je neemt het voorgaande voorbeeld mee betekent dit ook in deze hetzelfde. Balans zoeken tussen binnenwereld en buitenwereld. Veel mensen zijn op zoek naar het vinden van balans. Niet het een verkiezen boven het andere maar kijken Lees verder...

OVERTUIGINGEN

images-1
Overtuigingen lopen soms zonder dat we het weten, een deel of een leven lang met ons mee. Als er ooit (bijvoorbeeld als kind) tegen ons gezegd werd of misschien wel bij elke maaltijd, dat we ons bord leeg moesten eten om welke reden dan ook, dan slaan we dit op in ons systeem, ons verstand. Als deze overtuiging je leven ondersteunt is het geen probleem en zal je leven soepel lopen. Maar wat als er eens voedsel op je bord ligt wat je niet lekker vind en je moet toch je bord leeg eten? Je systeem gaat protesteren. Lees verder...

DE KRACHT VAN VERBINDING

de-kracht-van-verbinding
“Ik ga even ademen” is een kreet die je bij ons in huize Tomaello dagelijks voorbij hoort komen. Waarop een logische reactie van één van de kinderen natuurlijk is “dat doe ik altijd al”. Jaren geleden was het “ik trek me even terug, neem even “alleen” tijd, ik ga even mediteren”. Mijn kinderen hebben hier van alles voorbij horen komen en kijken nergens meer van op. De kids weten dat het voor mij belangrijk is om even een moment van rust te creëren, het koppie even leeg te maken, reflecteren, even geen buitenwereld, i-phone, even alleen IK! Bewust ademhalen, ‘Zijn’, mijn lichaam voelen en luisteren naar mijn innerlijke stemmetje. Lees verder...

HET PAASONTBIJT

paasontbijt_med
Gisteren liep ik, samen met mijn man, door onze favoriete stad Delft. Het was fris, dan scheen de zon, soms dwarrelde er nog een sneeuwvlokje. Mensen gekleed in warme winterjassen en sjaals. Toch is de lente al begonnen en staan de narcissen in bloei. Als we de warme bakker binnen lopen maakt mijn hart een sprongetje van de lekkere lucht die ons tegemoet komt maar ook van de vrolijke gele paaskleuren in etalage en in de vitrines. Morgen is het Pasen. Er komt een nostalgisch gevoel naar boven drijven van gezamenlijke paasontbijten op de lagere school en het ouderlijk huis. Als ik aan de beurt ben bestel ik dan ook onmiddellijk mijn paasbroodjes, scones en heerlijke kwarkbolletjes en in gedachten zie ik de mooi gedekte tafel, met alles wat er bij een paasontbijt maar aan te pas komt, al voor me. Op de terugweg naar huis snoeien we bij schoonouders nog wat paasgroen uit de achtertuin. Lees verder...

AFSLUITEN VAN EEN PERIODE, BEGIN VAN IETS NIEUWS

nieuw_begin_med
Ik kan wel stellen dat december 2012 voor mij een afsluiting is van een bepaalde periode in mijn leven. Ik heb het hele plaatje nog niet zichtbaar compleet, het is een soort onderbuik gevoel, intuïtie, weten. Bepaalde delen gaan zich al langzaam kenbaar maken en zorgen ervoor dat puzzelstukjes in elkaar vallen. Op het ogenblik zit ik verplicht thuis. Zoals de meeste mensen in mijn naaste omgeving weten werk ik in onze praktijk als energetisch therapeut en tevens ben ik werkzaam in een gezinsvervangend tehuis voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dit betekent onregelmatige werktijden ook tussen kerst en oud- en nieuw. Sinds een aantal dagen heeft er een virus infectie toegeslagen in mijn oog dat betekent niets anders dan “ pas op de plaats, rust” Lees verder...

DE VERBINDING IS DE WEG

verbinding_med
De Mijn passie voor eten en mijn groei in bewustzijn heeft geleid tot mijn nieuwe website: www.foodfun.nu waar ik enorm trots op ben. Het eindresultaat mag er zijn.Vele uren ben ik bezig geweest met mijn ideeën omzetten in een bruikbare site. Een site die helder, overzichtelijk en duidelijk is zodat mijn groei ook de groei van anderen kan worden. Het resultaat is kleurijk en elke keer als ik de site zie maakt mijn hart een sprongetje.
Lees verder...