Web Analytics
Bewuste voeding een must voor een gezond leven

Voedingsbewustzijn

Luister naar je gevoel


Bewustzijn is waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt in de keuken. Bewustzijn tijdens het bereiden van voedsel betekent dat je totaal bezig bent, met al je aandacht, met het voedsel, de ingrediënten, de kleur, de smaak en met jezelf. Zodat je totaal verbonden bent met wat je aan het doen bent, je niet laat leiden of verleiden door je verstand maar dat je totaal in het NU kunt zijn. Op die momenten zal je je niet laten leiden door welk voedsel goed of niet goed voor je is vanuit je verstand.
eiwit-combinaties

Bewuste recepten

Je gevoel zal je precies kunnen vertellen wat jij op dat moment echt nodig hebt. Om op dat punt te komen begin ik de dag met de bewuste ademhaling. Ik neem even wat tijd voor mezelf en richt alle aandacht op het ritme van mijn ademhaling en laat heel rustig de ademhaling zakken tot in mijn buik. Ik laat voor zover dat mogelijk is mijn gedachten voor wat ze zijn en zak langzaam in mijn gevoel. Als je op dat moment heel bewust je aandacht richt op hoe je je voelt, de rust en de verbinding, kan je dit gevoel terughalen op de momenten dat je begint met het voorbereiden van je maaltijden. De kracht van de natuur, het voedsel, is de kracht die zit in jouw. Wanneer je bewust verbinding maakt met het voedsel wat je dagelijks tot je neemt, zal je steeds beter kunnen voelen wat voor voedsel het beste past bij jouw op dat moment.

Een aantal maanden geleden kreeg ik ineens enorme behoeft aan spitskool, gewoon rauwe spitskool. Af en toe moest ik naar de winkels om een nieuwe kool te halen. Soms is het leuk om te ontdekken wat het betekent wanneer je lichaam aangeeft dat het behoefte heeft aan een specifiek ingrediënt. Het belangrijkste is dat je durft te luisteren naar deze signalen. Ook al betekent dit soms dat je vaste structuren die je gewent bent los moet laten. Hoe leuk kan het zijn als je 's ochtends rond koffietijd aan een warme rozemarijnbrood zit met olijfolie en tapenade i.p.v. een appelpunt. Door structuren te doorbreken krijg je ook weer ruimte voor nieuwe ideeën, nieuwe ideeën is creatie en creatie brengt plezier! En vergeet niet dat bewust eten heel eenvoudig kan zijn wanneer je je gevoel blijft volgen.
Houd je spijsvertering gezond voor een vitaal en actief leven

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 92394
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986