Web Analytics
Heerlijke smeersels voor op brood

Spreads

Het liefst vermijd ik de smeerseltjes, dipjes en sausjes vanuit de supermarkt. Alles wat in pot, flesje of pakje zit is bewerkt om het langer houdbaar te maken. Begrijpelijk, maar dat wil niet zeggen dat ik deze onnatuurlijke niet noodzakelijke stoffen ook wil eten. Hierdoor maak ik regelmatig zelf de lekkere spreads waarmee ik mijn brood versier. Heerlijk vers en helemaal samen te stellen naar eigen smaak.
Enter the name for this tabbed section: Bieten hummus
kleurige bieten hummus
Voor 4-6 personen:
Pot kikkererwten à 340 gram (uitlekken maar houdt het vocht apart)
2 el tahin
Teentje knoflook klein gesneden
Halve tl himalaya zout
3 el extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
2 el citroensap
Optioneel als garnering: paprikapoeder, koriander enz.
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 283727
  • default_titleSpoel de kikkererwten onder de koude kraan en doe ze in de keukenmachine of blender.
  • default_titleVoeg toe de tahin, knoflook, zout, het citroensap en 4 el van het vocht van de kikkererwten.
  • default_titleZet de keukenmachine aan en voeg langzaam de olie toe tot een smeuïg geheel.
  • default_titleGarneer de hummus eventueel met de paprikapoeder, koriander of andere garnering.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Mango chutney
mango chutney spread
Voor 4-6 personen:
2 rijpe grote mango’s
2 uien
4 teentjes knoflook
1 rode peper
100 ml ahorn siroop
2 el rozijnen
2 tl kerriepoeder
2 el gemberpoeder
Snufje zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
mango chutney spread
  • default_titleSnipper de uien en snij de mango in blokjes.
  • default_titlePers de knoflook en snij de peper in ringen (verwijder de zaadjes) en voeg dit bij de mango.
  • default_titleVerwarm een pan op het vuur, voeg het mango mengsel toe.
  • default_titleVoeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel ongeveer een half uur inkoken.
  • default_titleServeer de mango bijvoorbeeld bij de kastanje pannenkoek.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Rode punt paprika dip
paprika-dip
Voor 4-6 personen:
Twee teentje knoflook fijngehakt
35 gr. Sesamzaadjes
Twee theelepels komijn
1 tl. Himalaya zout
Twee rode punt paprika’s ontpit en in stukjes
Drie eetlepels tahini (sesam-pasta)
1 uitgeperste citroen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
paprika-dip
  • default_titleDoe knoflook, sesamzaadjes, komijn en zout in een keukenmachine of maal met de blender fijn.
  • default_titleVoeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad geheel.
  • default_titleDe dip is heerlijk op brood gecombineerd met rucola of sprouts. Eenvoudig om te maken en twee dagen houdbaar in de koelkast.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Kroten spread
kroten-spread
Voor 4-6 personen:
1 grote kroot
100 gram Monchou
Halve rode uit in kleine stukjes snipperen
1 geperste knoflook teen
Zout en peper uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
kroten-spread
  • default_titleKook de kroot in ongeveer 15 min gaar
  • default_titleSnij de kroot in kleine stukjes en voeg alle ingrediënten toe.
  • default_titlePureer alles met de staafmixer tot een glad geheel.
  • default_titleBreng de spread op smaak met peper en zout.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Deze spread is geschikt voor op brood wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Paprika tapenade
paprika-tapenade
Voor 4 personen:
2 rode paprka's
15 groene olijven zonder pit
Halve peperoncino
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
paprika-tapenade
  • default_titleVerwarm de oven voor op 200 ˚C en rooster de paprika's in ongeveer 30 min gaar.
  • default_titleHaal ze uit de oven en doe ze ongeveer 10 min in een plastic zakje. (hierdoor laat het vel los van het vruchtvlees)
  • default_titleOntvel de paprika's en snij in kleine stukjes. Hak de olijven en peperoncino fijn.
  • default_titleVoeg paprika en olijven samen en maak de tapenade op smaak met peper en zout.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Deze spread is geschikt voor op brood wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Avocado spread
avocado-spread
Per persoon:
1avocado
1 rood uitje
Peper & zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
avocado-spread
  • default_titleVerwijder de schil en de pit van de avocado.
  • default_titleSnipper het uitje.
  • default_titlePureer met de staafmixer de avocado en de ui.
  • default_titleMaak het geheel op smaak met zout en peper.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Deze spread is geschikt voor op brood wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Kruidenboter
zelfgemaakte-kruidenboter
Voor 4 personen:
Half pakje ongezouten biologische roomboter
Verse peterselie, knoflook, bieslook
Peper & zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
zelfgemaakte-kruidenboter
  • default_titleLaat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • default_titlevermeng de boter met de verse fijngesneden kruiden en het uitgeperste teentje knoflook.
  • default_titleMaak op smaak met zout en peper.
  • default_titleJe kunt ongelimiteerd variëren met de verse kruiden. Gebruik ook eens verse rozemarijn, basilicum of specerijen zoals: paprikapoeder of kerriepoeder.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Deze spread is geschikt voor op brood wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Bewuste recepten

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 284051
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986