Web Analytics
Groenten & salades altijd lekker

Groenten, salades en aardappelen

Groentes en rauwkost zijn heerlijke ingrediënten waarmee je eindeloos kunt variëren en combineren. Zoals met alles dien je ook met rauwkost de balans te bewaren omdat te veel rauwkost koude in het lichaam kan veroorzaken waardoor de spijsvertering moeite kan krijgen met de vertering. Groentes of rauwkost dienen een onderdeel te zijn van elke maaltijd zodat het zuur-base evenwicht in balans kan worden gehouden. Dit kost mij overigens geen enkele moeite want ik ben gek op verse groenten.
Enter the name for this tabbed section: Frisse zomer salade
Fris de zomer door met salade
Voor vier personen:
100 gr. gekookte zilvervlies rijst
Veldsla
Venkelknol
Rode paprika
Twee bosuitjes
75 gr. geraspte pastinaak
75 gr. geraspte wortel
Handje walnoten licht geroosterd
Kiemen (alfalfa)
1 handsinaasappel
Twee el. olijfolie
Sap van een citroen
1 tl. rauwe honing
Verse tijm en peterselie
Peper en zout uit de molen


Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 557381
  • default_titleSnij alle groenten fijn en meng door elkaar.
  • default_titleMaak een dressing van de olie, citroen, de kruiden, peper en zout.
  • default_titleMeng de dressing met de groenten.
  • default_titleSchil de sinaasappel en snij in kleine stukjes.
  • default_titleVerdeel de veldsla over een grote schaal.
  • default_titleVerdeel daarover de zilvervlies rijst.
  • default_titleDaaroverheen de groenten.
  • default_titleKnip wat bieslook over de rauwkost. Maak de salade af met de walnoten, kiemen en de sinaasappel.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer wanneer je de walnoten en de sinaasappel niet toevoegt. Je zou in plaats van de walnoten wat olijven kunnen gebruiken en in plaats van de sinaasappel wat komkommer.
Enter the name for this tabbed section: Zomerse salade met tuinbonen
Kleurrijke zomerse salade met tuinbonen
Voor twee personen:
Twee stronkjes witlof
Rode rauwe zomer kroot geschild
Oranje rauwe zomer kroot geschild
Gele rauwe zomer kroot geschild
Wortel geschild
Goede extra vergine olijfolie (biologische)
Sap van een citroen
Verse bieslook
Peper en zout uit de molen
200 gram tuinbonen (gedopt)
Rode ui gesnipperd
Twee teentjes knoflook in plakjes gesneden
2 dl (groenten) bouillon
Spiraalsnijder

Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 558558
  • default_titleFruit de ui zachtjes samen met knoflook in een pan tot ze zacht zijn.
  • default_titleVoeg de tuinbonen toe en de bouillon, roer alles goed door.
  • default_titleLaat de tuinbonen heel zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten tot de bouillon is verdampt en de boontjes gaar, af en toe roeren.
  • default_titleOp smaak brengen met peper.
  • default_titleMaak ondertussen met een spiraalsnijder slierten van de bieten en de wortel.
  • default_titleLeg je de blaadjes van de witlof creatief op een schaal.
  • default_titleDrapeer dan de bieten en wortelslierten eroverheen.
  • default_titleKnip wat bieslook over de rauwkost.
  • default_titleMaak de salade op smaak met olijfolie (overvloedig), het sap van een citroen en peper en zout.
  • default_titleMaak de salade dan af met de tuinbonen, lauw of koud.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Peulvruchten bevatten ongeveer het zelfde percentage eiwitten als koolhydraten en zijn op zichzelf staand al in strijd met de voedselcombinatieleer. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit geen peulvruchten mag eten wanneer de eet volgens de VCL. Blijf voelen wat je lichaam nodig heeft!
Enter the name for this tabbed section: Verse oven patat
Knapperige verse oven patat
Voor twee personen:
6 grote kruimige aardappelen
Extra vergine olijfolie
Grof zeezout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 558512
  • default_titleSchil de aardappelen, snij ze in repen zoals de vorm van patat heeft.
  • default_titleDoe de patat in een pan met ruim koud water en een snufje zout en breng aan de kook.
  • default_titleLaat de patat 10 minuten in de pan zitten vanaf het moment dat je het op het vuur zet.
  • default_titleVerwarm de oven voor op 200 graden.
  • default_titleGiet de patat af en laat even uitlekken in een vergiet. Verdeel de patat op een met bakpapier bedekte ovenplaat zo dat de patat niet over elkaar ligt.
  • default_titleBak de patat 20 minuten in de oven en hussel ze daarna even door elkaar.
  • default_titleZet de oven nu op 220 graden en bak de patat nog verder voor 10-15 minuten tot ze mooi goudgeel en krokant zijn.
  • default_titleHaal de patat dan uit de oven en breng op smaak met grof zeezout.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer

Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Spruiten met geitenkaas en walnoten
Voor twee personen:
400 gram spruiten
50 gram walnoten in stukken gehakt
100 gram geitenkaas
Nootmuskaat
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 558466
  • default_titleStoom of kook de spruiten in ongeveer 10 minuten gaar.
  • default_titleRooster intussen in een droge koekenpan de walnoten en laat afkoelen.
  • default_titleBreng de spruiten op smaak met en snufje nootmuskaat, peper en zout (en voor de liefhebbers een heel klein snufje kaneel).
  • default_titleVoeg de walnoten toe en verkruimel de geitenkaas over de spruiten.
  • default_titleOpdienen met een frisse rauwkost salade.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Bulgur salade
Bulgur salade
voor 4 personen:
300 gr Bulgur
Biologische komkommer
250 gram cherry tomaatjes
180 gram zwarte olijven – taggia zijn heerlijk
Rode ui
200 gr. feta – in blokjes
Verse koriander
Extra vergine olijfolie
Witte balsemico azijn
Peper en zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Bulgur salade
  • default_titleKook de Bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • default_titleSnij intussen de komkommer doormidden en haal de zaden eruit met een lepel.
  • default_titleSnij de komkommer vervolgens in stukjes.
  • default_titleSnij de cherry tomaatjes in tweeën.
  • default_titleSnij de rode ui in ringen.
  • default_titleVoeg de komkommer, de tomaatjes, de ui en de feta bij de Bulgur.
  • default_titleMaak op smaak met olijfolie, azijn (3:1), peper en zout.
  • default_titleVoeg als laatste de verse koriander toe.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
De verse tomaten zijn hier een uitzondering en combineren goed in dit recept mits ze niet gekookt zijn.
Enter the name for this tabbed section: Zuurkool stamppot met zoete aardappel
stamppot met zuurkool en bataat
Voor 4 personen:
500 gr aardappelen
500 gr bataat (zoete aardappel)
500 gr zuurkool
150 ml bouillon
optioneel – crème fraîche
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
stamppot met zuurkool en bataat
  • default_titleSchil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken, kook ze in water.
  • default_titleVerwarm de zuurkool in een andere pan met 100 ml water, laat uitlekken in een vergiet.
  • default_titleGiet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  • default_titleVoeg de zuurkool toe en maak een stamppot met de bouillon.
  • default_titleVoeg eventueel wat crème fraîche toe.
  • default_titleIk heb de zuurkool stamppot gemaakt met half aardappel en half bataat (zoete aardappel). Het haalt het zure van de zuurkool af en zorgt bovendien voor een prachtige oranje kleur!
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Tuinbonen
Verse tuinbonen
Voor twee personen:
1 kg tuinbonen
1 ui
2 knoflooktenen
Peterselie
2 dl groenten bouillon (of witte wijn)
Stuk verse Kombu (bruinwier)
Zout en peper uit de molen
Olijfolie
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Verse tuinbonen
  • default_titleVerhit 2 el olijfolie in een pannetje.
  • default_titleVoeg de in ringen gesneden ui toe en de twee gekneusde tenen knoflook.
  • default_titleFruit zachtjes tot de uitjes zacht zijn en verwijder dan de knoflook. Dop intussen de tuinbonen.
  • default_titleVoeg de gedopte tuinbonen toe samen met 11/2 el peterselie, zout en peper.
  • default_titleSchenk dan de bouillon bij de bonen, dek de pan af en laat op een zacht pitje pruttelen tot de tuinbonen gaar zijn.
  • default_titleZet daarna het vuur iets hoger en laat de bouillon onafgedekt indampen.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Supersnelle geitenkaas salade
salade met verse geitenkaas
Per persoon:
140 gram geitenkaas
Gemende rauwkost naar keuze
Cherry tomaatjes
Dressing van olijfolie, appelazijn, peper en zout
Pompoen of zonnebloem pitten
Eventueel eetbare bloemetjes ( op de foto is de bloem van de komkommerkruid)
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
salade met verse geitenkaas
  • default_titleVerwarm de oven voor op de grill stand.
  • default_titlePlaats de geitenkaas in een ovenvast schaaltje.
  • default_titleZet het zo lang onder de grill dat de kaas een goudbruine kleur krijgt.
  • default_titleServeer het op een bedje van salade, tomaatjes, zaden en/of pitten.
  • default_titleNatuurlijk ook te combineren met ei.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Stamppot peen en uien speciaal
stampot peen en uien
Voor 4 personen:
600 gr aardappelen
400 gr knolselderij
1 kg peen
500 gr uien
Kruiden:
½ tl korianderpoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen komijnzaad
1 peperoncino (chili peper) kleingesneden.
Scheutje ketjap
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
stampot peen en uien
  • default_titleSnij de aardappelen in stukken, leg ze in een grote pan.
  • default_titleSnij de knolselderij in stukjes, leg deze op de aardappelen.
  • default_titleSnij de wortelen in blokjes en leg op de knolselderij.
  • default_titleSnij de uien in ringen en leg op de peen.
  • default_titleVoeg zoveel water toe dat de aardappelen onder staan.
  • default_titleBreng het water aan de kook en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • default_titleMaak ondertussen een smeuïg papje van de kruiden.
  • default_titleSchenk het kookvocht uit de pan in een maatbeker, ik gebruik dit om de stamppot smeuïg te maken i.p.v. melk.
  • default_titleStamp alles goed door elkaar.
  • default_titleVoeg het kruiden papje toe en roer de stamppot nog even goed door.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Broccoli-courgette schotel
groen-en-koolhydraad-arm
Voor 2 personen:
1 ui
Stronk broccoli
1 courgette
Drie eetlepels biologische Groene pesto
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
groen-en-koolhydraad-arm
  • default_titleSnij een ui in ringen en fruit deze zachtjes in olijfolie.
  • default_titleSnij intussen de broccoli in kleine roosjes.
  • default_titleFruit deze voor ongeveer drie minuten met de uien mee.
  • default_titleSnij een courgette in dunne reepjes.
  • default_titleVoeg de courgette bij de broccoli en fruit voor ongeveer vijf minuten mee.
  • default_titleVoeg drie eetlepels biologische groene pesto toe.
  • default_titleRoer alles goed door elkaar.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Insalata energetica
insalata-energetica
Overschot gekookte kruimige aardappelen (ongeveer 3 a 4 stuks)
Twee eetlepels olijfmayonaise
1 eetlepel basilicumsaus (Albert Heijn)
1 rijpe avocado
Olijfolie
Peper en zout uit de molen
Rucola
Radijs sprouds
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
insalata-energetica
  • default_titlePrak de aardappelen en maak het smeuïg met de olijfmayonaise.
  • default_titleVoeg een eetlepel basilicumsaus toe en een fijn geprakte avocado.
  • default_titleVoeg een extra eetlepel olijfolie toe van goede kwaliteit voor het Italiaanse effect.
  • default_titleMaak op smaak met peper en zout uit de molen en mix alle goed door elkaar
  • default_titleLeg de aardappel / avocado salade op een bedje van rucola en garneer met (home made) sprouds.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Geitenkaas salade
geitenkaassalade
Per persoon:
75 gr geitenkaas
Veldsla, spitskool, radicchio (ongeveer 150 gr. tezamen)
Sprouds, enkele gedroogde tomaten
Basilicumsaus, olijfolie
Appelazijn, Peper uit de molen
Himalaya zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
geitenkaassalade
  • default_titleMaak een bedje van de rauwkost.
  • default_titleVerdeel de gedroogde tomaten en de geitenkaas erover.
  • default_titleMaak een dressing van 3 eetlepels olijfolie,1 eetlepel azijn en basilicumsaus, peper en zout naar smaak.
  • default_titleSprenkel dit over de salade.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Gado gado
gado-gado
Ingrediënten voor 2 personen:
400 gr gemengde groenten (bv. Wortelschijfjes, dun gesneden spitskool, bloemkool in kleine stukjes)
100 gr taugé
Twee handen gesneden ijsbergsla
Twee eetlepels olijfolie
1ui fijn gesneden
1 peperoncino(chilipepertje)
5 eetlepels sesampasta (tahin)
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel honing
Zout uit de molen naar smaak
1 eetlepel citroensap
1 gekookt ei
¼ komkommer in plakjes
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
gado-gado
  • default_titleKook de groenten maar zorg dat ze knapperig blijven. Laat de groenten afkoelen.
  • default_titleDoe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over. Laat de taugé afkoelen.
  • default_titleVerdeel de ijsbergsla over twee borden. Leg de gemengde groenten er in laagjes op en dan de taugé.
  • default_titleVerwarm de olie in een kleine pan. Voeg de gesneden ui en de rode peper toe en laat zachtjes fruiten.
  • default_titleDoe er dan de tahin bij en een scheutje soja saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is en blijf goed roeren en zorg dat de saus niet aan de kook komt!!
  • default_titleMaak op smaak met gemberpoeder, ketoembar, honing, citroensap en eventueel wat zout.
  • default_titleSchenk de saus warm over de groente en garneer de schotel met plakjes ei en komkommer.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Quinoa salade
quinoa-salade
Quinoa (+/- 75 gram per persoon)
Rode sla (radiccchio), (radijs) sprouds
Spitskool, venkel, een uitje, knoflook
Olijfolie
Verse citroensap
Peper en Himalaya zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
quinoa-salade
  • default_titleBereid de quinoa of gebruik de restjes van de vorige dag.
  • default_titleVergeet niet de quinoa voor het bereiden eerst schoon te spoelen in een zeef met water voor een betere smaak.
  • default_titleVoeg alle groente toe die je in huis hebt en wilt gebruiken.
  • default_titleVoeg citroensap, olijfolie, peper en zout naar smaak toe.
  • default_titleMeng alles goed door elkaar en maak af met de sprouds.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Boerenkool salade
boerenkool-salade
Voor 2 personen:
200 gr boerenkool
1/4 rode ui
125 gram creme fraiche
1 teentje knoflook
Peper uit de molen
Himalaya zout

Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
boerenkool-salade
  • default_titleSnij de boerenkool fijn en hak het uitje in kleine stukjes.
  • default_titleMeng de creme fraiche met de ui en het uitgeperste teentje knoflook en breng dit op smaak met peper en zout.
  • default_titleMeng dit door de boerenkool en serveer met donkerbruin volkoren brood.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Bloemkool curry
bloemkool-currry
Voor 4 personen:
1 bloemkool in roosjes
2 uien gehakt
4 wortelen in schijfjes
2 tenen knoflook fijngehakt
400 ml bouillon
2 theelepels mosterdzaad
1 tl komijnzaad
100 gr geschaafde kokos
2 eetlepels ghee
1 chili-pepertje verkruimeld
1 eetlepel kerriepoeder (masala)
1 tl geelwortel poeder (kurkuma)
Zout naar smaak

Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
bloemkool-currry
  • default_titlePof de mosterd zaadjes in een pan, zodra deze beginnen te dansen voeg je kokos en komijn toe en rooster tot alles goudbruin is.
  • default_titleDoe dit in een schaaltje en zet de pan weer op het vuur.
  • default_titleSmelt de ghee in de hete pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember, glazig licht bruin.
  • default_titleVoeg chili-peper, kerrie, kurkuma en het kokosmengsel toe.
  • default_titleVoeg wortel, bloemkool en bouillon toe.
  • default_titleLaat alles ongeveer 20 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan en breng eventueel op smaak met zout.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Gegrilde pompoen
gegrilde-pompoen
Voor 4 personen:
1 eetbare pompoen
Olijfolie
1 theelepel korianderzaad
Halve tl kaneel
1 peperoncino
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
gegrilde-pompoen
  • default_titleVerwarm de oven voor op 180 ˚C .
  • default_titleDe pompoen ontpitten en in grove stukken snijden.
  • default_titleLeg de stukken op de bakplaat (met bakpapier) en besprenkel ruim met olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • default_titleIn een vijzel vermaal je de peperoncino, korianderzaad en kaneel en strooi dit over de pompoen.
  • default_titleZorg dat de stukken pompoen aan alle kanten goed geolied zijn.
  • default_titleZet de pompoen ongeveer 40 min in de oven.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Gegrilde groenten uit de oven
gegrilde-groenten
Voor 2 personen:
Gele en groene paprika
Courgette
Rode ui
3 knoflook tenen
1 venkel
Olijfolie
Verse thijm
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
gegrilde-groenten
  • default_titleVerwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • default_titleSnij courgette, ui en paprika in grove stukken en leg ze in een ovenschaal.
  • default_titleSnij de venkel door de helft, daarna in repen en voeg bij de groenten.
  • default_titleOntvel de knoflook en rits de blaadjes van de thijm en voeg bij de overige groenten.
  • default_titleBesprenkel het geheel met olijfolie en peper en zout.
  • default_titleZet de schaal in de oven voor ongeveer 50 minuten tot alle groente zacht is.
  • default_titleDit gerecht kun je ongelimiteerd variëren met groenten naar eigen smaak.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Courgette carpaccio
courgette-carpaccio
Voor 2 personen:
100 gr. rucola
1 courgette
50 gr. parmezaanse kaas
Handje pijnboompitten
2 el biologische extra vierde olijfolie
Peper en zeezout
Eventueel een beetje appel azijn
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
courgette-carpaccio
  • default_titleDrappeer de rucola op en bord.
  • default_titleSchaaf met de dunschiller plakken van de courgette (met schil).
  • default_titleLeg dit krulsgewijs over de rucola en besprenkel dit met olijfolie, (azijn), peper en zout.
  • default_titleRooster de pijnboompitten kort in de pan en strooi deze over het gerecht met de kaas.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Aardappel salade
aardappel-salade
Voor 2 personen:
200 ml milde olijfolie
1 teentje knoflook
1/2 bosje peterselie
6 vastkokende aardappelen
Rucola, veldsla, spitskool
Avocado
Kappertjes
Peper en zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
aardappel-salade
  • default_titleAardappelen 20 minuten koken in ruim water, af laten koelen en ontdoen van de schil.
  • default_titleMeng olie, knoflook en peterselie in de blender. Maak op smaak met peper en zout.
  • default_titleSnij de aardappelen in plakjes, verdeel over twee borden. Snij de spitskool in kleine reepjes.
  • default_titleVerdeel dan de rucola, spitskool, veldsla en uitgelekte kappertjes over de aardappelen.
  • default_titleSnij de avocado in plakjes, verdeel over de salade en spenkel de olie over het geheel.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Griekse salade
griekse-salade
Voor 4 personen:
Komkommer
100 gr. cherry tomaatjes
1 gele paprika
1 rode ui
200 gr. feta kaas
1 tl dille
4 el biologische extra vierge olijfolie
2 el balsemico azijn
Peper en zeezout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
griekse-salade
  • default_titlesnij alle groente in stukjes.
  • default_titlevoeg de kaas, kruiden, olie en azijn toe.
  • default_titleBreng op smaak met peper en zout.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
De verse tomaten zijn een uitzondering en combineren goed in dit recept mits ze niet gekookt zijn.
Bewuste recepten

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 558392
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986