Enter the name for this tabbed section: Zomerse salade met tuinbonen
Voor twee personen:
Twee stronkjes witlof
Rode rauwe zomer kroot geschild
Oranje rauwe zomer kroot geschild
Gele rauwe zomer kroot geschild
Wortel geschild
Goede extra vergine olijfolie (biologische)
Sap van een citroen
Verse bieslook
Peper en zout uit de molen
200 gram tuinbonen (gedopt)
Rode ui gesnipperd
Twee teentjes knoflook in plakjes gesneden
2 dl (groenten) bouillon
Spiraalsnijder
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
- default_titleFruit de ui zachtjes samen met knoflook in een pan tot ze zacht zijn.
- default_titleVoeg de tuinbonen toe en de bouillon, roer alles goed door.
- default_titleLaat de tuinbonen heel zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten tot de bouillon is verdampt en de boontjes gaar, af en toe roeren.
- default_titleOp smaak brengen met peper.
- default_titleMaak ondertussen met een spiraalsnijder slierten van de bieten en de wortel.
- default_titleLeg je de blaadjes van de witlof creatief op een schaal.
- default_titleDrapeer dan de bieten en wortelslierten eroverheen.
- default_titleKnip wat bieslook over de rauwkost.
- default_titleMaak de salade op smaak met olijfolie (overvloedig), het sap van een citroen en peper en zout.
- default_titleMaak de salade dan af met de tuinbonen, lauw of koud.
- Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Peulvruchten bevatten ongeveer het zelfde percentage eiwitten als koolhydraten en zijn op zichzelf staand al in strijd met de voedselcombinatieleer. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit geen peulvruchten mag eten wanneer de eet volgens de VCL. Blijf voelen wat je lichaam nodig heeft!