Web Analytics
Pasta & rijst recepten

Pasta en rijstgerechten

Pasta en rijst zijn veel gegeten producten. Net als brood behoren deze producten tot de koolhydraten. Ook hier geldt dat ik altijd volkoren producten gebruik die biologisch zijn geteeld. Wanneer je de pasta of rijst creatief combineert met groente of salade, houd je meteen het zuur-base evenwicht in balans. Stap eens af van de macaroni of lasagna met vlees saus en maak eens een (h)eerlijke verse groentesaus met een goede olijfolie als kers op de taart.
Enter the name for this tabbed section: Gnocchi met snijbiet
Gnocchi met gezonde snijbiet
Voor 2 personen:
300 gram gnocchi
Olijfolie
Ui
600 gr snijbiet
peperoncino (ik gebruik vaak een halve)
200 ml. groentebouillon
4 el plantaardige room
Peper en zout uit de molen
Maïzena - optioneel (1 el oplossen in water)
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 283667
  • default_titleSnipper de ui. Snij de stelen van de snijbiet en leg apart. Snij de bladeren van de snijbiet in lange dunnen repen. Snij de peperoncino fijn.
  • default_titleFruit de ui in de olie tezamen met de stelen van de snijbiet en de peperoncino voor 4-5 minuten.
  • default_titleVoeg dan de bouillon toe en de bladeren van de snijbiet en laat ca. 5 minuten zachtjes mee koken.
  • default_titleKook intussen de gnocchi.
  • default_titleWanneer het vocht nog niet voldoende is ingekookt kan je maïzena gebruiken om de groenten te binden.
  • default_titleSchep de gnocchi met een schuimspaan uit het water en voeg toe aan de snijbiet.
  • default_titleBreng de gnocchi op smaak met peper en zout en verfijn met de room.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Gnocchi al finocchio
Stacks Image 284319
Voor 2 personen:
300 gram gnocchi
Olijfolie
Grote ui in ringen gesneden
4 stelen bleekselderij in stukjes gesneden
Grote venkel of twee kleine venkel knollen
200 ml. (kook- of plantaardige-) room
Oregano (vers of gedroogd)
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
Stacks Image 284328
  • default_titleSnij de venkel doormidden, snij de harde kern eruit en snij er dan dunne plakjes van.
  • default_titleFruit intussen in een pan de uien zachtjes in de olijfolie.
  • default_titleVoeg dan de bleekselderij en de venkel toe en strooi er wat gedroogde oregano over (wanneer je verse oregano gebruikt pas toevoegen wanneer de room is toegevoegd).
  • default_titleSmoor de groenten voor zo’n 20 minuten tot de groenten zacht en zoet is.
  • default_titleKook intussen de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • default_titleRoer dan de room door de groenten en laat voor 5 minuten nog zachtjes pruttelen.
  • default_titleVoeg de gnocchi bij de groenten en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Veggi gnocchi
gnocchi met verse vegetarische saus
Voor 4 personen:
1 ui
Olijfolie
5 tomaten
twee courgettes
Oregano (vers of gedroogd)
400 gr gnocchi
Peper uit de molen
Zee zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
  • default_titleDoe olijfolie in de pan en fruit hierin de kleingesneden ui.
  • default_titleSnij intussen de tomaten en de courgettes in stukjes en voeg bij de ui.
  • default_titleVoeg de oregano toe en laat de groenten met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • default_titleHaal dan de deksel van de pan en laat het vocht wat inkoken.
  • default_titleKook de gnocchi volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • default_titleVoeg de gnocchi toe aan de groenten en maak op smaak met peper en zout uit de molen.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Enter the name for this tabbed section: Italiaanse farro met gegrilde groenten
farro-met-gegrilde-groenten
Voor 2 personen:
200 gr farro (tarly)
3 wortels
1 courgette
1 rode ui
1 venkel
Olijfolie
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
farro-met-gegrilde-groenten
  • default_titleVerwarm de oven op 180 graden.
  • default_titleKook de farro volgens de gebruiksaanwijzing, giet het af en laat het afkoelen.
  • default_titleSnij courgette in plakken, de wortels in blokjes, de ui in ringen en de venkel in plakken.
  • default_titleLeg alle groenten op een ovenplaat (met bakpapier), sprenkel er olijfolie over en peper en zout.
  • default_titleZet de groenten in de oven en grill ze voor ongeveer 30 minuten.
  • default_titleMeng de farro met de groenten en maak eventueel nog op smaak met nog wat olijfolie, peper en zout.
  • default_titleVoor de liefhebbers kan er nog wat appelazijn doorheen.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Pasta met aubergine saus
aubergine pasta
Voor 2 personen:
200 gr. volkoren spaghetti
Twee aubergines in grove stukken gesneden
1 eetlepel gedroogde oregano
5 eetlepels olijfolie
1 ui in ringen gesneden
2 teentjes knoflook in stukjes gehakt
Een handje peterselie
10 groene olijven zonder pit
250 gram cherry tomaatjes (niet gebruiken bij VCL)
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
aubergine pasta
  • default_titleVerwarm de olijfolie in de pan en bak de aubergine stukken samen met de oregano in ongeveer vijf minuten goudbruin, schud af en toe met de pan.
  • default_titleVoeg dan de ui en de knoflook toe en bak dit nog 5 minuten mee.
  • default_titleVoeg daarna de olijven toe.
  • default_titleVoeg eventueel de peterselie en eventueel de tomaatjes toe en laat alles ongeveer een kwartier zachtjes op het vuur staan met de deksel op de pan.
  • default_titleIntussen kook je de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • default_titleVoeg als de saus klaar is als laatste nog wat olijfolie toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer mits je de cherry tomaatjes weglaat.
Enter the name for this tabbed section: Pasta met paprika saus
paprika pasta
Voor 2 personen:
200 gr. volkoren pasta
Olijfolie
4 paprika's
2 uien
2 tenen knoflook
oregano
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
paprika pasta
  • default_titleSnij de uien in ringen en ontdoe de paprika's van zaden en snij ze in repen.
  • default_titleDoe de olijfolie in de pan en laat hierin de uien, paprika, oregano en knoflook zachtjes smoren met de deksel op de pan voor ongeveer 35 minuten.
  • default_titleKook ondertussen de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  • default_titleMaak de saus op smaak met peper en zout.
  • default_titleserveer de pasta met de saus.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Spinazie pasta
spinazie pasta
Voor 2 personen:
200 gr. fusilli volkoren of spelt pasta
Een ui en wat olijfolie
peperoncino
500 gr verse spinazie
3 tenen knoflook
3 eetlepels biologische groene pesto (AH)
200 gr koksroom
Klein aardappeltje
Peper en zout uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
spinazie pasta
  • default_titlesnij de ui en de peperoncino in stukjes en fruit deze in olijfolie.
  • default_titleDe gewassen spinazie in reepjes snijden, toevoegen bij het ui-mensel en laten slinken.
  • default_titleSnij aardappel en knoflook in kleine stukjes en voeg dit samen met de koksroom bij de spinazie.
  • default_titleLaat dit geheel ongeveer 10 min smoren.
  • default_titleKook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • default_titleBreng de spinazie op smaak met peper en zout en serveer bij de pasta.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Nasi
nasi
Voor 2-3 personen:
300 gram zilvervlies rijst
1 ui
Teentje knoflook
2 preien
Rode paprika
3 worteltjes
250 gram sugersnaps
Olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kerriepoeder
Peper en zout
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
nasi
  • default_titleKook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • default_titleSnij ui, knoflook, prei, paprika en worteltjes fijn.
  • default_titleVerhit olie in een wok en roerbak de gesneden groenten ongeveer 5 minuten.
  • default_titleVoeg paprika-, kerrie- en gemberpoeder toe.
  • default_titleVoeg daarna de rijst toe en maak op smaak met peper en zout.
  • default_titleVoeg als laatste de sugarsnaps toe en laat deze nog 2 minuten mee bakken.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Pasta met gegrilde aubergine
gegrilde-aubergine-pasta
Voor 2 personen:
200 gr. volkoren spaghetti
2 aubergines
Uitje
1 peperoncino
4 teentjes knoflook
Peterselie
Olijfolie
Zout & peper uit de molen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
gegrilde-aubergine-pasta
  • default_titleSnij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dikte.
  • default_titleBetrooi deze met wat zout en zet de plakken voor een half uurtje opzij.
  • default_titleZet een grill pan op het fornuis en zorg dat deze goed warm is.
  • default_titleDep de aubergines droog en grill ze daarna in de pan tot ze er mooi geroosterd uitzien.
  • default_titleKook de spaghetti al dente (beet gaar).
  • default_titleFruit in een andere pan het gesnipperde uitje en de peperoncino in ruim olijfolie.
  • default_titlePers de knoflook teentjes uit en fruit deze zachtjes mee in de olie.
  • default_titleVoeg als laatste wat peterselie toe en maak op smaak met zout en peper.
  • default_titleLeg pasta en aubergines op een bord en besprenkel alle ruim met de bereidde olie.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Enter the name for this tabbed section: Lasagna
spinazie-lasagna
Voor 4 personen:
500 gr champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
450 gr diepvries spinazie
Olijfolie
Peper uit de molen
Oregano
Biologische groene pesto
2 zoete puntpakrika's
2 stengels bleekselderij
Worteltjes
100 gr boter( of ghee)
Bloem
200 ml room
250 gr. verse lasagna bladen
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
spinazie-lasagna
  • default_titleVerhit olijfolie in een pan en fruit hierin de genipperde ui en knoflook.
  • default_titleVoeg hier de gesneden champignons toe en laat dit ongeveer 15 min smoren.
  • default_titleVoeg daarna (bevroren) spinazie toe en laat langzaam ontdooien.
  • default_titleMaak dit geheel op smaak met 6 theelepels groene pesto en peper.
  • default_titleFruit in een andere pan de andere gesnipperde ui in olijfolie.
  • default_titleVoeg de in stukjes gesneden bleekselderij, paprika en worteltjes toe en laat 15 min. smoren.
  • default_titleBreng ook deze pan inhoud op smaak met zout en peper.
  • default_titleLaat nu in een kleine pan de boter zachtjes smelten en voeg ongeveer 7 eetlepels bloem toe.
  • default_titleBlijf roeren en voeg dan beetje voor beetje de room toe een gladde bechemel saus .
  • default_title(voeg evt. water toe als de saus te dik is en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan).
  • default_titleVul nu een overschaal laagje voor laagje. Begin met spinazie, lasagnabladen, bechamel, paprikasaus.
  • default_titlelasagnabladen, spinazie lasagnabladen en als laatste de bechamel saus.
  • default_titleZet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 gr. ongeveer 25 minuten.
  • Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer.
Bewuste recepten

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 284242
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986