free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 684

Ontwaken uit de Slavernij

Planeet aarde is een speeltuin. Een plaats waar een onervaren, zich ontwikkelende schepper kan beleven wat zijn of haar gedachtenkracht kan creëren in een driedimensionaal speelveld. Iedere mens is naar aarde toegekomen met een missie, een missie die persoonlijke groei en evolutie ondersteunt. We zijn begiftigd met een ogenschijnlijke vrije wil maar door onze missie of levensplan liggen diverse gebeurtenissen in ons leven al vast en deze zullen we onherroepelijk ontmoeten tijdens ons verblijf op de aardbol.
Lees verder...
Stacks Image 836

Leven in de wereld en niet in de mind

Mensen die ooit een mindfulness training hebben gevolgd zijn gebombardeerd met het concept ‘ in het NU leven’. Leven in het NU betekent dat je op een ‘mindfulle’ manier gewaar bent van alles wat zich afspeelt in het huidige moment. Gewaar van de situatie zelf, je gedachten, gevoelens en zelfs je emoties. Vanuit de benadering van de mindfulness-stroming dien je jezelf te leren om continu in het nu-moment aanwezig te zijn.
Lees verder...
Stacks Image 807

De 6 vormen van overvloed die yoga je brengt

Yoga gaat niet alleen over de asana’s of houdingen die je tijdens een yogales op je mat beoefent. Yoga is een brede en prachtige filosofie c.q. wetenschap welke de mens kan helpen om balans, eenheid en harmonie te herstellen in elk aspect van het leven. Het is het “werk” dat je zelf mag of kunt verrichten om je ware essentie weer naar de oppervlakte te laten borrelen. Het ware “Zijn” herstellen of verstevigen waar lichaam, ziel en geest optimaal met elkaar samenwerken.
Lees verder...
Stacks Image 790

Emotie, onze grootste kracht.

Het is zo vreemd om te zien dat de meerderheid van de mensheid geen opleiding, training of opvoeding heeft genoten hoe we het beste met emotie kunnen omgaan. Emotie is een heel krachtig maar veelal onbegrepen fenomeen van ons menszijn. Emotie kan verbinden maar emotie kan ook afscheiding of splitsing veroorzaken. Wanneer je van koken houdt en werkt met een hoog kwalitatieve olijfolie welk je bijvoorbeeld in groot verpakking hebt gekocht, doe je natuurlijk heel voorzichtig wanneer je deze prachtige vloeistof vanuit het grote blik overschenkt in een handelbare fles. Je schenkt dan heel voorzichtig óf je gebruikt een trechter om maar niets te verspillen van deze kostbare vloeistof.
Lees verder...
Stacks Image 779

De weg van het onbekende

Niemand weet waar zijn of haar leven naartoe stroomt. Niemand weet vooraf welk geluk of welk verdriet ontmoet zal worden. Niemand weet welke overwinningen behaald gaan worden of welke tegenslagen geïncasseerd dienen te worden. Een mensenleven leven is een spel, een klucht, een drama, een speelfilm met een boeiend, humoristisch, dramatisch, inspirerend, romantisch, depressief of misschien wel een saai scenario. Vaak is het leven een mix van al deze karakteristieken, maar wel een draaiboek dat is geschreven door het wijze deel van jezelf dat voorbij het ego of het verstand huist.
Lees verder...
Stacks Image 721

Vreugde en Blijdschap

Een periode van blijdschap is een periode van verbinding. Het toestaan van het gevoel van blijdschap is jezelf verbinden met je Goddelijke kern. Wanneer mensen blij zijn gaan de sluisdeuren tijdelijk open en laat men de in ieder van nature aanwezige vreugde omhoog borrelen. Wie bedient nu eigenlijk deze sluisdeuren zodat het gevoel van vreugde een kans krijgt om naar de oppervlakte te komen? Deze denkbeeldige sluisdeuren worden bediend door ons zelf. Onze gedachten bepalen of iets waardevol genoeg is of niet om de deur tijdelijk even open te zetten waarmee de vreugde de mogelijkheid krijgt om het daglicht te zien.
Lees verder...
Stacks Image 706

Veilige problemen

Een leven zonder problemen lijkt voor de meeste mensen een utopie of een mooi vooruitzicht. Jezelf nergens zorgen over hoeven maken. Geen problemen met financiën of werk. Geen aanvaringen met de mensen om je heen. Geen negatieve emoties om mee te worstelen. Geen lichamelijke klachten of kwalen. Geen problemen met familie, partner of kinderen. Moeilijkheden of problemen zijn een onderdeel van het menselijk bestaan. Wanneer ik je zou vragen of je van verrassingen houdt, zul je waarschijnlijk antwoorden met ja! Toch is dit niet helemaal waar. We houden alleen van verrassing wanneer het een leuke verrassing betreft. Wanneer een verrassing niet prettig is noemen we dit ineens een probleem.
Lees verder...
Lichaam als tempel van de ziel

Het lichaam als gesprekspartner

Het lichaam is de tempel van onze ziel. De woning waar onze ware essentie verblijft en hierdoor zichzelf kan uitdrukken in de fysieke wereld van alle dag. Via het fysieke lichaam kan de ziel ideeën vormgeven en manifesteren, actief zijn in woord en gedachte en naar eigen inzicht een levenswereld neerzetten waarmee het steeds weer opnieuw een mooiere versie van zichzelf kan creëren. Groeien als mens wil zeggen dat we onze zielsessentie of goddelijkheid stukje bij beetje laten samensmelten met ons mens-zijn.
Lees verder...
Stacks Image 662

Het fundament voor een succesvol en gebalanceerd leven

Terwijl ik dit schrijf is het zo’n beetje het einde van de herfstvakantie 2017. Prachtig weer, op een authentiek Toscaans balkon, aan de kust van de Ligurische zee maar wel zo’n honderd meter boven de zeespiegel. Een werk-reisje waar Silvia en ik ons Toscane retreat van juni 2018 gestalte geven onder het mom van “werken” ;-) Het blijft fascinerend om te zien hoe hier de mensen hun huizen bouwen op een grote rots als fundering. Een bewust of onbewust vertrouwen dat het gesteente hun woning zal blijven dragen, beschermen tegen alle mogelijke ….
Lees verder...
Stacks Image 647

Leef geïnspireerd (.nl)

Inspiratie is een woord dat je tegenwoordig overal en nergens, te pas en te onpas tegenkomt. Het is als het ware niet oké als je géén geïnspireerd leven leidt. Het woord Inspirerend wordt in de media vaak verbonden aan uiterlijke zaken zoals bijvoorbeeld het ondernemen van grote en verre reizen, het hebben van grote succesvolle bedrijven, vele uiterlijke uitdagingen waar de adrenaline je door de aderen druist. In onze social-media is het een gewoonte geworden om alleen maar je inspirerende en mooie momenten te posten zodat “vrienden” kunnen zien hoe inspirerend jouw leven wel niet is. Inspiratie is een hot item geworden.
Lees verder...
Stacks Image 673

De neveneffecten van niet gezien worden

Een mens is van nature een sociaal wezen. In de meest ideale situatie geboren vanuit liefde die beide ouders voor elkaar voelen. Warm ontvangen op deze aardbol en liefdevol, respectvol en met aandacht opgevoed zodat de eigen kwaliteiten tot bloei mogen komen. Wanneer je als kind gezien bent voor het wonder dat je werkelijk bent krijg je de mogelijkheid om jezelf volgens je eigen zielen-plan te ontwikkelen en op een gebalanceerde manier jouw steentje bij te dragen aan het welzijn van alle wezens op deze wereld.
Lees verder...
Stacks Image 625

Het 8-voudige pad van yoga

Wanneer we in onze westerse wereld over yoga spreken, denken de meeste mensen aan de fysieke houdingen die een lichaam lenig en soepel kunnen maken. Eén of meerdere yogalessen per week zou een lichaam op vele vlakken goed doen, ontspanning brengen en de geest rustig maken. Uit ervaring kan ik zeker bevestigen dat dit waarheid is en is dan ook een prettige bijkomstigheid van het yoga pad. Vanuit de oosterse benadering is yoga veel meer dan de lichamelijke oefeningen of “asana’s” alleen.
Lees verder...
Stacks Image 614

Laat je niet kleineren door depressie

We hebben het allemaal wel eens het gevoel dat je niet lekker in je vel zit. Dat je even wat minder levenslust of energie hebt dan normaal en geen zin hebt in de dingen die de week brengen gaat. Meestal gaan deze gevoelens vanzelf weer over en kom je terug in je natuurlijke levensritme. Je natuurlijke staat van zijn. Er zijn ook mensen die deze gevoelens van low energy, niet goed in je vel zitten of neerslachtigheid niet zo nu en dan eens ontmoeten, maar waar deze gevoelens meer de standaard zijn dan de uitzondering.
Lees verder...
Stacks Image 592

Ben jij al verlicht?

Onlangs in India vroeg mijn Yoga filosofie leraar aan de groep; "hoe weet je of je al verlicht bent?" Iedereen had prachtige verhalen en theorieën hoe je wel niet zou kunnen weten of je al dan niet verlicht bent. De docent gaf zijn visie en vertelde humoristisch, wanneer je denkt dat je verlicht bent, besteed dan een dag samen met je familie en je zult hoogstwaarschijnlijk ontdekken dat je nog een lange weg te gaan hebt.
Lees verder...
Stacks Image 570

Creëer met wilskracht

Ieder mens is gezegend met de kracht van een hoogwaardig stukje technologie. Een onbeschrijfelijk fijngevoelig instrument dat bewustzijn kan transformeren in energie en energie in materie. Een technologie die de meest geavanceerde computer doet verbleken en categoriseert als primitief of onderontwikkeld. Ieder mens gebruikt dagelijks deze krachtige “tool” of je hier nu bewust van bent of niet.
Lees verder...
Stacks Image 581

De meest magische ontmoeting

Vele mensen zijn op zoek. Op zoek naar iets ondefinieerbaars, op zoek naar bevestiging, genoegdoening, op zoek naar rust en acceptatie, op zoek naar het geheim van het leven. Wanneer je op zoek bent komt dit altijd voort uit een gevoel van ontevredenheid, dat het leven nog net niet is zoals jij het graag wilt maar tegelijkertijd niet wetende hoe dit zou moeten voelen wanneer je het hebt gevonden. We zoeken en zoeken. In alle uithoeken van de wereld.
Lees verder...
Stacks Image 559

Verankerd in het Goddelijke

In deze zomerperiode zijn er opnieuw vele mensen die hun welverdiende rust zoeken aan strand en zee. Heerlijk onbezonnen en spelend genieten van het ritme van de golven en het koesterende effect van het verkoelende zeewater. Wie heeft het niet ervaren dat je na een half uurtje, betoverd door het spel, behoorlijk bent afgedreven van de plaats waar je de zee bent ingegaan. Afgedreven van de plek waar je spullen op het strand liggen? Heel onopvallend en zonder er bewust van te zijn heeft de stroming van het water je meegenomen, weg van je oorspronkelijke positie.
Lees verder...
Stacks Image 548

Het gevoel van alleen zijn als signaal

Met grote regelmaat werk ik met mensen in mijn praktijk die naast hun meegebrachte problematiek te kennen geven dat zij zich ook zo erg alleen voelen. Vaak wordt dit gevoel van “alleen zijn” niet gezien als een probleem op zichzelf maar wordt het zijdelings genoemd als een verdriet wat ze te vaak ervaren waardoor het lijkt of men alles alleen moet doen of er alleen voorstaat in het leven. Deze gevoelens van eenzaamheid hebben voor deze mensen niets te maken met hun sociale leven.
Lees verder...
Stacks Image 526

Hooggevoelig? nou en!

Als hoog sensitief persoon heb ik een groot deel van mijn tot nu toe 50 jarige leven, mogen besteden aan de ontdekking van mijzelf. Wanneer ik terugblik over deze jaren mag ik wel zeggen dat het ontdekken van mijn eigen manual of gebruiksaanwijzing met tijd en wijlen een intensief en lastig proces is geweest. Ook nu nog ontdek ik soms eigenschappen of patronen in mijzelf die mij niet de gemakkelijkste weg hebben laten bewandelen in de omgang met het aardse leven.
Lees verder...
Stacks Image 537

Het geheim achter de sluier

Vaak lees je in diverse artikelen, boeken, verslagen van bijna-dood ervaringen of zie je het in films dat mensen een kijkje kunnen of mogen nemen “achter de sluier”. Wat wordt er vanuit de spiritualiteit nu precies bedoeld met deze zogenaamde sluier? Een sluier is een soort gordijn een afscheiding die je verhindert om datgene wat er achter verborgen ligt te zien.
Lees verder...
Stacks Image 515

Weerstand als kracht

In mijn boek; De kracht van zelfkennis, heb ik een hoofdstuk geschreven over de effecten van het ervaren van weerstand in je leven. Met name leg ik uit dat weerstand een van de grootste energie verslinders is van onze totale dagelijkse energie voorraad, want weerstand maakt moe. Wanneer je vaak in de weerstand leeft put je jezelf uiteindelijk uit en zal het lichaam te weinig levenskracht hebben om zichzelf krachtig en gezond te houden. De boodschap in mijn boek is dat het mooi zou zijn om de weerstand om te buigen naar acceptatie.
Lees verder...
Stacks Image 504

Lifestyle geneest

Wie wil het nou niet een gezond lichaam, een gebalanceerde geest en het werk wat naadloos bij je past waar je jouw volledige creativiteit in kwijt kunt. Ben jij een van de gelukkigen die in deze positie verkeert? Ik zou van harte wensen dat jij jezelf in zo’n levens scenario hebt kunnen plaatsen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om jou heen. Niets is fijner dan in de nabijheid verkeren van mensen die hun muze gevonden hebben in het leven.
Lees verder...
Stacks Image 493

Geestelijke voeding

De laatste maanden is er in Nederland, onder een zeer grote groep mensen, een mooie verschuiving in gang gezet op het gebied van bewuste voeding. Heel langzaam begint in de massa, het bewustzijn te ontwaken dat gezondheid en voeding een sterke relatie met elkaar hebben.In diverse oosterse culturen werkt de gezondheidszorg, al eeuwen lang primair met de aanpassing van voedingsgewoontes.
Lees verder...
Stacks Image 482

Ontwaken uit de droom

We kennen allemaal het gevoel wel, wanneer we ’s ochtends wakker worden en fijn gedroomd hebben, dat we denken; “jammer zeg, nu al, ik was net zo lekker aan het dromen.” Misschien ben je meer bekend met de andere zijde van de medaille? Wanneer je in de ochtend wakker wordt en zwetend tot de conclusie komt; “Oh gelukkig het was maar een droom!” Dromen zijn belevenissen die we in onze droomomgeving uitspelen.
Lees verder...
Stacks Image 471

Wie ademt mij

De adem is de draad tussen de Ziel en het lichaam. De verbinding tussen het aardse en het kosmische. De adem is de passage van hier naar thuis en van thuis naar nu. Wanneer de adem met aandacht wordt geademd, is souplesse in het leven aanwezig. De adem onthult de grap van onze realiteit en laat de prettige ernst voelen van onze essentie. Wie ademt wie is de vraag? De adem is het niet te stoppen proces van het lichaam dat geprogrammeerd is om te leven.
Lees verder...
Stacks Image 460

Meditatie of concentratie

Mediteren is een bekend begrip geworden in onze samenleving. Wanneer iemand het heeft over mediteren weet bijna iedereen wat dit betekent. “Ik ga even mediteren” vertelt de anderen om je heen dat je jezelf tijdelijk terugtrekt en een momentje rust neemt om de focus naar “binnen” te richten. Het is leuk om te zien dat zelfs in deze tijd nog een groot deel van de mensen het maar een rare bedoening vindt dat mediteren. Wat is er in hemelsnaam te vinden in die innerlijke wereld? Vragen zij zich af.
Lees verder...
Stacks Image 449

Gezonde beweging

Ik was begin dertig en kreeg al te maken met allerlei lichamelijke en psychische klachten zoals: rugpijn, slecht slapen, moeheid en depressie. Klachten waarvoor ik geen logische verklaring kon vinden en geen idee had hoe deze aan te pakken. Intuïtief wist ik dat er in het reguliere circuit geen oplossingen voorhanden waren omdat deze richting meer gefocust was op het bestrijden van de symptomen. Symptomen die louter het gevolg waren van mijn onbewuste levenswijze.
Lees verder...
Stacks Image 438

De belangrijkste relatie in je leven

Onlangs was het de dag dat Silvia en ik 25 jaar getrouwd waren. Een periode van meer dan 25 jaar samen zijn krijgt ineens een zilveren randje. Het is een voorrecht om iemand aan je zijde te hebben waarbij je je thuis voelt en waarmee lief en leed gedeeld kan worden. En relatie kan zich pas goed ontwikkelen als je mag zijn wie je bent en jezelf niet anders hoeft voor te doen dan wie je werkelijkheid bent.
Lees verder...
Stacks Image 427

Gooi geen oude schoenen weg

De laatste maanden ontvang ik met regelmaat mensen in de praktijk die vol overgave en determinatie vertellen dat ze al enkele maanden hun oude leven hebben verlaten. Veelal gaat het om het verlaten van een relatie, cultuur of de oude werkomgeving. Zelf heb ik veel bewondering voor mensen die hun gevoel durven volgen en rigoureus hun leven anders gaan indelen. De mensen die ik ontmoet zijn natuurlijk niet degene waarbij de ommezwaai direct succesvol blijkt te zijn maar vaak wat meer tijd nodig heeft.
Lees verder...
Stacks Image 416

Gezondheid en eigen verantwoordelijkheid

Wat niet veel mensen zich realiseren is het feit dat ons eigen fysieke lichaam een zeer intelligent biologisch organisme is dat op ongelofelijk ingenieuze en onverklaarbare wijze zichzelf kan reguleren, regenereren en genezen. Op dit proces heb je nauwelijks invloed en het verloopt volledig geautomatiseerd mits je het lichaam de juiste brandstoffen toedient. Wanneer je bijvoorbeeld jou adem voor een langere tijd inhoudt komt er altijd een moment waarop je dit niet meer kunt volhouden en het moet "overgeven" zodat de ademhaling zijn natuurlijke weg kan vervolgen.
Lees verder...
Stacks Image 405

Meditatie is saai

Wanneer mensen tijdelijk even willen “ontsnappen” aan de hectiek van het gewone leven en zichzelf willen terugtrekken uit de (over)prikkelingen van buitenaf, dan is meditatie een van de mooiste gereedschappen die wij als mens bezitten. Mediteren of de bewuste ademhaling is het internaliseren van je zintuigen. Je richt als het ware je eigen zintuigen van de buitenwereld op je binnenwereld. Mediteren is, zeker in het begin, niet gemakkelijk en vraagt discipline van iedereen die het beoefent.
Lees verder...
Stacks Image 394

Weerstand maakt moe

Wanneer mensen in de weerstand stappen, geven ze meteen hun persoonlijke kracht uit handen. Je persoonlijke kracht weggeven, wil zeggen dat jij jezelf laat leiden door gedachten en emoties en direct reageert op een situatie. Je neemt dan niet in alle rust de tijd om op de juiste manier te antwoorden. Reageren en antwoorden lijken hetzelfde, maar hebben een totaal andere lading. In de weerstand zijn, betekent vechten.
Lees verder...
Stacks Image 383

Wat is mijn missie op aarde

Deze vraag zal wellicht ook wel in jouw gedachten een rol spelen. Wat kom ik hier doen op aarde? Wat is mijn missie? Waarom ben ik hier? Voor velen zal deze vraag naar de oppervlakte rijzen wanneer aan alles is voldaan vanuit het maatschappelijk ideaal beeld. Een goede opleiding, een goede baan en een partner of gezin. Veelal volgen we deze structuren zonder dat we ze onze bewuste aandacht hebben gegeven maar verzekerd willen zijn van geborgenheid, veiligheid en de afwezigheid van financiële problematiek.
Lees verder...
Stacks Image 372

De kracht van zelfkennis

December 2014 is een bijzondere maand voor mij. Een maand waarin ik mijzelf officieel als schrijver mag benoemen door het uitkomen van mijn eerste boek; De kracht van Zelfkennis, halverwege de december maand. Een boek dat niet gepland was maar gewoon “gebeurde”. Nooit heb ik echt ambitie gevoeld of verlangen gehad naar het schrijven van een boek. Mijn interesse lag altijd in zelfreflectie om mijzelf beter te leren kennen.
Lees verder...
Stacks Image 361

Ware spiritualiteit

Spiritualiteit is voor veel mensen nog steeds een “beladen” woord. Deze, vaak onbewuste, programmering houdt mensen om verschillende redenen af van een belevingswereld die veel schoonheid kan toevoegen aan de ervaring van het huidige bestaan. De “spirituele” New Age beweging in zijn omvang is overwegend geen gebalanceerde representatie van spiritualiteit. Ware spiritualiteit is namelijk synoniem voor Zelfkennis! Je kunt dus met een gerust hart jezelf leren ontdekken zonder de verplichting gebruik te hoeven maken van wierook, kristallen, lange wijde jurken, sandalen, tarot, vage uitspraken, nietszeggende muziek, uren lange meditatie of afzondering.
Lees verder...
Stacks Image 350

De vergeten zijde van voeding

Gezonde voeding is ‘hot’. Steeds meer mensen worden zich bewust dat voeding grote invloed kan uitoefenen op iemands welbevinden. In de tijd van onze grootouders was de voedselindustrie nog niet zo ver ontwikkeld als nu. Minder mensen, meer tijd en geduld. Voeding werd op traditionele wijze verbouwd of gefokt zonder geavanceerde stimulans om een zo mooi mogelijk product in een zo kort mogelijke tijd te realiseren. Vele mensen ontwaken momenteel aan het besef dat deze industriële invloed zijn keerzijde heeft.
Lees verder...
Stacks Image 339

De zegen van een moeilijk leven

In mijn praktijk maakte ik onlangs weer iets moois mee waarmee nog eens werd benadrukt hoe wonderlijk de levensscenario’s van mensen zijn georkestreerd. Als therapeut maakt ik steeds meer gebruik van de quantum healing hypnose therapie. Quantum betekent in dit geval dat mijn cliënten gedurende de hypnose de mogelijkheid hebben om tijd en ruimte te overstijgen. Dit werkt wonderschoon wanneer de denkgeest van de cliënt zo vriendelijk is om tijdelijk de controle te laten vieren en meewerkt om alles vanaf de zijlijn te observeren.
Lees verder...
Stacks Image 317

Eenheid en harmonie

Niets is gezonder voor een mens om dagelijks een beetje Eenheid en Harmonie te ervaren. Geen enkel medicijn, geen enkele levensstijl, geen enkele groene smoothie, superfood of voedingssupplement heeft zo’n positieve invloed op een mens als je dagelijkse dosis Eenheid en Harmonie. Het leuke is dat er geen winkel is waar je naar binnen kunt stappen en vragen; ‘Ik wil graag een doosje met Eenheid en Harmonie’. Ze zullen je vreemd aankijken!
Lees verder...
Stacks Image 328

Het gevoel van zekerheid

Zou dat niet een droom zijn die uitkomt; wanneer je elke minuut van de dag kunt leven met het gevoel van zekerheid? Zekerheid van het feit dat je jezelf werkelijk nergens zorgen over hoeft te maken en alles in je leven als vanzelfsprekend verloopt. Zekerheid over je gezondheid. Zekerheid over je relatie. Zekerheid over je eigen toekomst of de toekomst van je kinderen. Zekerheid over je baan en financiën. Zekerheid over de uitkomst van het nieuwe project dat je bent gestart.
Lees verder...
Stacks Image 306

Vrije wil

Een van de mooiste voorrechten die wij als mensen hebben op deze planeet is vrije wil. Vrije wil is ons eigendom en ons geboorterecht. Zelfs wanneer je denkt dat je geen vrije wil hebt, heb je het toch! Je kiest dan uit vrije wil om in de illusie te geloven dat je geen vrije wil hebt. Dit lijkt een beetje tegenstrijdig of verwarrend maar is het eigenlijk helemaal niet. Ons deel in het universum is een speciale zone waar het hoogste goed voor ieder individu de vrije wil is. Niets of niemand kan je dwingen om iets tegen je eigen vrije wil in te doen.
Lees verder...
Stacks Image 295

Geketend door geluk

Vanmorgen kreeg ik ineens de titel van deze column binnen zonder enig idee te hebben wat deze ingeving mij wilde vertellen. Op het eerste eerste gezicht lijkt de titel niet zo’n slechte optie als je bent vastgeketend aan het geluk maar terwijl ik ga zitten om te schrijven begint de boodschap die naar boven borrelt een andere zijde te belichten. Het woord ketenen of geketend zijn heeft voor mij eigenlijk niet zo’n positieve klank. Ketenen heeft iets onvrijwilligs in zich liggen waardoor je niet een vrije keuze hebt om je te ontketenen.
Lees verder...
Stacks Image 284

Bewust positief

Ons verstand is een prachtig stukje gereedschap dat ons helpt om ons leven te leiden in de 3-dimensionale wereld. Er wordt zeer veel waarde gehecht in onze westerse maatschappij aan de inhoud van ons verstand. Des te meer kennis en feitjes wij bezitten des te “slimmer” we zijn! Is dit nu wel echt zo? Je kunt ook duidelijk zien in onze westerse wereld dat mensen met een grote “opslag capaciteit” in hun verstand meestal erg succesvol zijn.
Lees verder...
Stacks Image 273

Eerlijk naar jezelf toe zijn

Eerlijk zijn is een begrip dat iedereen naar eigen inzicht kneed en vormt. Eerlijk zijn is iets wat een maatschappij maakt of breekt. Waarom zijn mensen nu juist wel eerlijk of juist niet? Alles heeft te maken met het gevoel in het onderbewustzijn van niet genoeg hebben, alleen te zijn, afgescheiden te zijn van het Grote Geheel of het komt voort uit een gebrek aan vertrouwen dat er ook voor jou wordt gezorgd.
Lees verder...
Stacks Image 262

Durven genieten

Genieten, plezier hebben en jezelf op een kostelijke manier vermaken is iets wat we allemaal hoog op ons verlanglijstje hebben staan. Als je snel zegt dat je wilt genieten van het leven dan lijkt dit zo eenvoudig. Het lijkt ook alsof het geen diepgang heeft, leeg is en datgene is wat ons continu wordt voorgespiegeld door de media. Het ware genieten is iets anders dan wat ons dagelijks wordt voorgehouden door alle tijdschriften, kranten, advertenties en feel-good bladen. Het ware genieten van het leven is iets waar je “Moed” voor nodig hebt!
Lees verder...
Stacks Image 251

Mindful zijn is niet genoeg

Het is een ware hype in Nederland en de mindfulness cursussen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Een mooie ontwikkeling waar vele mensen dankbaar gebruik van maken. Vooral die groep mensen die reeds zijn gestrand in een staat van “Zijn” die alles behalve plezierig is. Een burn-out, depressie, pijnen en ongemakken in het lichaam of andere levensvreugde beperkende sensaties. Een ieder van hen weet intuïtief dat dit zo niet langer kan doorgaan! Er moet iets veranderen, maar wat?
Lees verder...
Stacks Image 240

Natuurgeneeskunde in de Amazone

Natuurgeneeskunde is een terminologie in Nederland die staat voor alle soorten geneeskunst anders dan de reguliere geneeskunde. Natuurlijke manieren om heling te verkrijgen zonder chemische medicatie. Overigens lijkt het wel of op overheidsniveau en het niveau van de zorgverzekeraars er hard wordt gewerkt om natuurgeneeskunde uit onze realiteit te bannen. Recent ben ik teruggekeerd van een zeer avontuurlijke reis in het Peruaanse Amazone gebied.
Lees verder...
Stacks Image 229

Krachtige eenvoud

Als je in de new-age wereld en spiritualiteit verzeild raakt zie al snel, door het enorme aanbod en diversiteit, door de bomen het bos niet meer. Er zijn zóóóó veel verschillende stromingen, manieren, methodes, trainingen en opleidingen om tot ontwikkeling of, zoals het zo graag wordt genoemd, “ verlichting” te komen. Vaak heb ik gezien binnen “spirituele” kringen dat mensen een soort gecamoufleerde competitie met elkaar voeren en er van overtuigd zijn dat hun stroming de enige echte is.
Lees verder...
Stacks Image 218

Snelweg naar persoonlijke groei

Als je kijkt naar het spirituele aanbod betreffende workshops, cursussen, opleidingen of retreats zie je dat het net lijkt of je in 1 dag, een weekend of een week bevrijdt kan worden van al je klachten en problemen. Het is natuurlijk mooi als je jezelf aangetrokken voelt om innerlijk werk te gaan verrichten als je van uit het diepste van jezelf aanvoelt dat verandering nodig is in jou leven. Tevens is dan een workshop of cursus en zelfs opleiding maar het begin op weg naar een nieuw leven.
Lees verder...
Stacks Image 205

Ontwaken aan het Goddelijke

Niets in het leven is zo angstig als het ontwaken aan het Goddelijke, ontwaken aan de bron van het Al. Deze ontwaking zal alles doen vervagen van alles dat je ooit dacht die je was. Ontwaken aan het Goddelijke is zoiets als het uitdoen van je favoriete kleding, je best zittende broek, je lekkerste shirt en je warmste sokken. Ontwaken aan het Goddelijke is alsof je in je blootje staat zonder enige vorm van identiteit.
Lees verder...
Stacks Image 194

Her-inneren

Herinneren is het terug halen van een gebeurtenis of ervaring die je eerder hebt beleefd. Je ziet opnieuw de beelden en personen of je voelt als het ware opnieuw hoe een bepaalde situatie toen aanvoelde op dat specifieke moment in tijd. Het herinneren staat dus op deze manier voor het herbeleven van de plaatjes of het gevoel. Herinnering is dus herbeleving. In deze tijd koppelen we herinneren meer aan een functie van ons brein. Het kunnen terughalen van een gebeurtenis d.m.v. de woorden of de beelden van de gebeurtenis of ervaring van wat eerder in je leven heeft plaatsgevonden.
Lees verder...
Stacks Image 183

Gezonde voeding gezonde gedachten

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk al weten zijn Silvia en ik al geruime tijd bewuster bezig met ons voedingspatroon. Van de onbewustheid van het tot ons nemen van alles wat we gewend waren naar een wijze waar we beter hebben leren luisteren wat nu wel en niet resoneert met ons lichaam. Hierdoor hebben wij een enorme toename mogen ervaren van ons welzijn, onze energie huishouding en levenskwaliteit.
Lees verder...
Stacks Image 172

Harmonie tussen verstand en Ziel

Het leven loopt voor vele mensen als een trein voorbij. Wagons van gebeurtenissen, gevoelens, emoties en ervaringen vormen een slinger die we ons leven of onze levenslijn noemen. Het lijkt wel of het leven een ketting is van oorzaak en gevolg-reacties waardoor deze trein ontstaat. Ons driedimensionale gezichtsveld staat onder invloed van de factor tijd waardoor het inderdaad lijkt of alles wat we ervaren en meemaken in chronologische volgorde is gerangschikt, maar niets is minder waar.
Lees verder...
Stacks Image 161

Voeding en bewustzijn

Voeding begint een steeds belangrijkere rol aan te nemen in mijn leven. Dat is een rare uitspraak zul je misschien denken omdat een mens vanaf de eerste dag van het leven afhankelijk is van voeding. Wij leven in het westen en onze maatschappij leeft in enorme overvloed op het gebied van voeding. De keuzes die we hebben zijn ongekend en het kost nauwelijks moeite om het lekkerste vanuit de gehele wereld op ons bord te krijgen. Toch begin ik te ontdekken dat onze overvloed ook zijn schaduwkanten heeft ontwikkeld die voor mijzelf lange tijd verborgen zijn gebleven.
Lees verder...
Stacks Image 150

Afvallen en bewustzijn

De laatste maanden heb ik iets bijzonders ervaren en dit heeft mij veel nieuwe ervaringen en inzichten gegeven. Afvallen is nooit een onderwerp geweest waar ik mij bewust mee heb bezig gehouden. Mede omdat ik een actief bestaan heb geleid waar ik veel lichaamsbeweging genoot is (over)gewicht nooit echt een issue geweest. Daarbij is “lekker” eten altijd al een van mijn favoriete hobby’s geweest. Ik kan heerlijk genieten van een authentiek gerecht, van een meesterlijk stuk gebak of een opbeurend stukje chocolade. Mijn wekelijkse rondjes hardlopen in de polder brachten weer de balans om op gewicht te blijven.
Lees verder...
Stacks Image 139

Energetische therapie

Even een informatief stukje over de voordelen van energetische therapie in samenwerking met en als aanvulling op de reguliere zorg. Zoals je misschien al weet is het menselijk lichaam een bijzonder geavanceerd en gevoeling stukje "techniek". Als het menselijk lichaam optimaal functioneert dan zit je lekker in je vel en ervaar je geen klachten. Als er in het lichaam een "storing" optreedt zul je daar in vele gevallen weinig van merken want het menselijk lichaam beschikt over een groot zelfhelend vermogen en zal automatisch proberen de "storing" te verhelpen zonder dat je hier iets van merkt of iets voor hoeft te doen.
Lees verder...
Stacks Image 128

De slapende schepper

Vandaag wil ik iets schrijven over de relatie tussen de buitenwereld en de wereld in jezelf, je eigen gevoelens, gedachten, en je beleving van het leven zelf. Het is vrij moeilijk om als een bewuste kracht, het leven te beleven. Een ontwaakt mens is namelijk in staat zijn eigen leven vorm te geven naar inzicht en keuze. Maar dit is niet mogelijk wanneer je het huidige leven leeft als een droom. Wat bedoel ik met een droom? Een droom is iets waar alles in gebeurt zonder dat je bewust bent dat je invloed kunt uitoefenen op het scenario van de droom.
Lees verder...
Stacks Image 117

Grens bewaking

Tijdens het schrijven van dit artikel verblijf ik in een kibboets aan het Israëlische meer van Galilea (Tiberias). Mijn reis door een groot deel van Israël heeft me veel laten zien en heb veel mogen ervaren, beleven en leren. Mijn avontuur hier, loopt ten einde en ik kan weer veel naar huis toe meenemen. Materie om te reflecteren, te overwegen maar vooral gefascineerd door de schoonheid van dit land en zijn bewoners.
Lees verder...
Stacks Image 106

Nederig zijn

Ongeveer een jaar geleden, tijdens een bijscholing, vertelde een docent dat zijn levensmissie uit het leren van nederigheid bestond. Dit gezegde bleef maar in mijn hoofd ronddwalen omdat ik niet begreep wat nederigheid nu kan bijdragen aan de ontwikkeling van een mens. Vaak als ik dingen (nog) niet begrijp stel ik mijn Ziel de vraag of zij mij wil duidelijk maken datgene wat ik niet begrijp. Zo ook hier heb ik gevraagd om meer inzicht in het fenomeen nederigheid.
Lees verder...
Stacks Image 84

De spirituele hulplijn

Een tweetal weken geleden werd ik gevraagd om mee te werken aan een spirituele hulplijn. De afgelopen feestdagen werd drukte verwacht en deze organisatie had behoefte aan de uitbreiding van het aantal mediums. Een onverwacht verzoek voor mij maar ik stond er niet negatief tegenover. Mijn nieuwsgierigheid overwon en ik ging een gesprek aan met een jonge dame die deze hulplijn leidde.
Lees verder...
Stacks Image 73

Het einde van een tijdperk

Zoals je veel hebt kunnen lezen in de media en misschien wel in je eigen lectuur, naderen we een belangrijke datum in de menselijke evolutie. Zelf weet ik niet of de datum nu echt zo belangrijk is want zoals vaak wordt gezegd en geschreven: Tijd bestaat niet! Maar in onze 3-dimensionale beleving van onze realiteit bestaat tijd wel degelijk en tijd en datum gebruiken we als een soort aanwijzer of boekenlegger van een bepaalde episode in evolutie.
Lees verder...
Stacks Image 62

Weten is mooi maar ervaren is beleven

Het groeien als mens is iets waar men in onze maatschappij enorm in wordt gestimuleerd. Het begint al op jonge leeftijd waar je als kind kennis leert maken met het onderwijs. Hier volgt een lange periode van educatie waar we onszelf kunnen ontwikkelen op vele gebieden. Bij de meeste mensen komt een moment in hun leven dat ze graag willen worden onderwezen over de zin en het bestaan van het leven zelf. Bewustwording noem ik dit. Zeker op dit gebied zijn er veel opleidingsmogelijkheden zoals cursussen, workshops bij- en nascholingen.
Lees verder...
Stacks Image 51

Wat je wenst kan uitkomen

Er zijn van die momenten waar je ineens voelt dat je ergens moet zijn. Dit heb ik zelf heel vaak en vervolgens worden dan automatisch de omstandigheden gecreëerd die het mogelijk maken om naar deze gevoelens te luisteren. Onlangs had ik zo’n zelfde ervaring. Via een e-mail zag ik een aanbieding van een city-trip Rome. Direct voelde ik dat dit belangrijk voor mij was. Van binnen maakte ik een sprongetje van blijdschap bij de gedachte de volgende ochtend te vertrekken.
Lees verder...
Stacks Image 40

Verborgen boosheid

Het was zo’n 15 jaar geleden dat ik het pad van zelfontdekking opstapte. Je zou het ook het spirituele pad kunnen noemen. Ik kwam in aanraking met een zeer getalenteerd man en zeer begaan met mensen en een bekwaam leraar. Hij was mijn eerste spirituele leraar en gaf Tera-mai reiki cursussen in Delfgauw. Ik herinner me nog goed dat in één van de eerste ontmoetingen hij mij vertelde dat hij veel woede of boosheid in mij waarnam.
Lees verder...
Stacks Image 21

Doorzettingsvermogen

Hoe vaak maken we niet mee dat als we iets in ons leven willen veranderen dat het erg moeilijk blijkt te zijn om dit te bewerkstelligen? Vaak realiseren we niet dat alles in ons leven volgens een bepaald ritme en bepaalde volgorde verloopt en we dit al jaren zo uitleven. De regelmaat van het ritme kan voor een bepaalde periode een veilige ruimte betekenen waarbinnen je het leven leeft.
Lees verder...
Stacks Image 27

Gedachten zijn vaak gewoontes

Hoe vaak maken we niet mee dat als we iets in ons leven willen veranderen dat het erg moeilijk blijkt te zijn om dit te bewerkstelligen? Vaak realiseren we niet dat alles in ons leven volgens een bepaald ritme en bepaalde volgorde verloopt en we dit al jaren zo uitleven. De regelmaat van het ritme kan voor een bepaalde periode een veilige ruimte betekenen waarbinnen je het leven leeft.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello