free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 721

Vreugde en Blijdschap

Een periode van blijdschap is een periode van verbinding. Het toestaan van het gevoel van blijdschap is jezelf verbinden met je Goddelijke kern. Wanneer mensen blij zijn gaan de sluisdeuren tijdelijk open en laat men de in ieder van nature aanwezige vreugde omhoog borrelen. Wie bedient nu eigenlijk deze sluisdeuren zodat het gevoel van vreugde een kans krijgt om naar de oppervlakte te komen? Deze denkbeeldige sluisdeuren worden bediend door ons zelf. Onze gedachten bepalen of iets waardevol genoeg is of niet om de deur tijdelijk even open te zetten waarmee de vreugde de mogelijkheid krijgt om het daglicht te zien.
Lees verder...
Lichaam als tempel van de ziel

Het lichaam als gesprekspartner

Het lichaam is de tempel van onze ziel. De woning waar onze ware essentie verblijft en hierdoor zichzelf kan uitdrukken in de fysieke wereld van alle dag. Via het fysieke lichaam kan de ziel ideeën vormgeven en manifesteren, actief zijn in woord en gedachte en naar eigen inzicht een levenswereld neerzetten waarmee het steeds weer opnieuw een mooiere versie van zichzelf kan creëren. Groeien als mens wil zeggen dat we onze zielsessentie of goddelijkheid stukje bij beetje laten samensmelten met ons mens-zijn.
Lees verder...
Stacks Image 662

Het fundament voor een succesvol en gebalanceerd leven

Terwijl ik dit schrijf is het zo’n beetje het einde van de herfstvakantie 2017. Prachtig weer, op een authentiek Toscaans balkon, aan de kust van de Ligurische zee maar wel zo’n honderd meter boven de zeespiegel. Een werk-reisje waar Silvia en ik ons Toscane retreat van juni 2018 gestalte geven onder het mom van “werken” ;-) Het blijft fascinerend om te zien hoe hier de mensen hun huizen bouwen op een grote rots als fundering. Een bewust of onbewust vertrouwen dat het gesteente hun woning zal blijven dragen, beschermen tegen alle mogelijke ….
Lees verder...
Stacks Image 504

Lifestyle geneest

Wie wil het nou niet een gezond lichaam, een gebalanceerde geest en het werk wat naadloos bij je past waar je jouw volledige creativiteit in kwijt kunt. Ben jij een van de gelukkigen die in deze positie verkeert? Ik zou van harte wensen dat jij jezelf in zo’n levens scenario hebt kunnen plaatsen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om jou heen. Niets is fijner dan in de nabijheid verkeren van mensen die hun muze gevonden hebben in het leven.
Lees verder...
Stacks Image 449

Gezonde beweging

Ik was begin dertig en kreeg al te maken met allerlei lichamelijke en psychische klachten zoals: rugpijn, slecht slapen, moeheid en depressie. Klachten waarvoor ik geen logische verklaring kon vinden en geen idee had hoe deze aan te pakken. Intuïtief wist ik dat er in het reguliere circuit geen oplossingen voorhanden waren omdat deze richting meer gefocust was op het bestrijden van de symptomen. Symptomen die louter het gevolg waren van mijn onbewuste levenswijze.
Lees verder...
Stacks Image 416

Gezondheid en eigen verantwoordelijkheid

Wat niet veel mensen zich realiseren is het feit dat ons eigen fysieke lichaam een zeer intelligent biologisch organisme is dat op ongelofelijk ingenieuze en onverklaarbare wijze zichzelf kan reguleren, regenereren en genezen. Op dit proces heb je nauwelijks invloed en het verloopt volledig geautomatiseerd mits je het lichaam de juiste brandstoffen toedient. Wanneer je bijvoorbeeld jou adem voor een langere tijd inhoudt komt er altijd een moment waarop je dit niet meer kunt volhouden en het moet "overgeven" zodat de ademhaling zijn natuurlijke weg kan vervolgen.
Lees verder...
Stacks Image 350

De vergeten zijde van voeding

Gezonde voeding is ‘hot’. Steeds meer mensen worden zich bewust dat voeding grote invloed kan uitoefenen op iemands welbevinden. In de tijd van onze grootouders was de voedselindustrie nog niet zo ver ontwikkeld als nu. Minder mensen, meer tijd en geduld. Voeding werd op traditionele wijze verbouwd of gefokt zonder geavanceerde stimulans om een zo mooi mogelijk product in een zo kort mogelijke tijd te realiseren. Vele mensen ontwaken momenteel aan het besef dat deze industriële invloed zijn keerzijde heeft.
Lees verder...
Stacks Image 317

Eenheid en harmonie

Niets is gezonder voor een mens om dagelijks een beetje Eenheid en Harmonie te ervaren. Geen enkel medicijn, geen enkele levensstijl, geen enkele groene smoothie, superfood of voedingssupplement heeft zo’n positieve invloed op een mens als je dagelijkse dosis Eenheid en Harmonie. Het leuke is dat er geen winkel is waar je naar binnen kunt stappen en vragen; ‘Ik wil graag een doosje met Eenheid en Harmonie’. Ze zullen je vreemd aankijken!
Lees verder...
Stacks Image 284

Bewust positief

Ons verstand is een prachtig stukje gereedschap dat ons helpt om ons leven te leiden in de 3-dimensionale wereld. Er wordt zeer veel waarde gehecht in onze westerse maatschappij aan de inhoud van ons verstand. Des te meer kennis en feitjes wij bezitten des te “slimmer” we zijn! Is dit nu wel echt zo? Je kunt ook duidelijk zien in onze westerse wereld dat mensen met een grote “opslag capaciteit” in hun verstand meestal erg succesvol zijn.
Lees verder...
Stacks Image 240

Natuurgeneeskunde in de Amazone

Natuurgeneeskunde is een terminologie in Nederland die staat voor alle soorten geneeskunst anders dan de reguliere geneeskunde. Natuurlijke manieren om heling te verkrijgen zonder chemische medicatie. Overigens lijkt het wel of op overheidsniveau en het niveau van de zorgverzekeraars er hard wordt gewerkt om natuurgeneeskunde uit onze realiteit te bannen. Recent ben ik teruggekeerd van een zeer avontuurlijke reis in het Peruaanse Amazone gebied.
Lees verder...
Stacks Image 183

Gezonde voeding gezonde gedachten

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk al weten zijn Silvia en ik al geruime tijd bewuster bezig met ons voedingspatroon. Van de onbewustheid van het tot ons nemen van alles wat we gewend waren naar een wijze waar we beter hebben leren luisteren wat nu wel en niet resoneert met ons lichaam. Hierdoor hebben wij een enorme toename mogen ervaren van ons welzijn, onze energie huishouding en levenskwaliteit.
Lees verder...
Stacks Image 161

Voeding en bewustzijn

Voeding begint een steeds belangrijkere rol aan te nemen in mijn leven. Dat is een rare uitspraak zul je misschien denken omdat een mens vanaf de eerste dag van het leven afhankelijk is van voeding. Wij leven in het westen en onze maatschappij leeft in enorme overvloed op het gebied van voeding. De keuzes die we hebben zijn ongekend en het kost nauwelijks moeite om het lekkerste vanuit de gehele wereld op ons bord te krijgen. Toch begin ik te ontdekken dat onze overvloed ook zijn schaduwkanten heeft ontwikkeld die voor mijzelf lange tijd verborgen zijn gebleven.
Lees verder...
Stacks Image 150

Afvallen en bewustzijn

De laatste maanden heb ik iets bijzonders ervaren en dit heeft mij veel nieuwe ervaringen en inzichten gegeven. Afvallen is nooit een onderwerp geweest waar ik mij bewust mee heb bezig gehouden. Mede omdat ik een actief bestaan heb geleid waar ik veel lichaamsbeweging genoot is (over)gewicht nooit echt een issue geweest. Daarbij is “lekker” eten altijd al een van mijn favoriete hobby’s geweest. Ik kan heerlijk genieten van een authentiek gerecht, van een meesterlijk stuk gebak of een opbeurend stukje chocolade. Mijn wekelijkse rondjes hardlopen in de polder brachten weer de balans om op gewicht te blijven.
Lees verder...
Stacks Image 139

Energetische therapie

Even een informatief stukje over de voordelen van energetische therapie in samenwerking met en als aanvulling op de reguliere zorg. Zoals je misschien al weet is het menselijk lichaam een bijzonder geavanceerd en gevoeling stukje "techniek". Als het menselijk lichaam optimaal functioneert dan zit je lekker in je vel en ervaar je geen klachten. Als er in het lichaam een "storing" optreedt zul je daar in vele gevallen weinig van merken want het menselijk lichaam beschikt over een groot zelfhelend vermogen en zal automatisch proberen de "storing" te verhelpen zonder dat je hier iets van merkt of iets voor hoeft te doen.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello