free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 570

Creëer met wilskracht

Ieder mens is gezegend met de kracht van een hoogwaardig stukje technologie. Een onbeschrijfelijk fijngevoelig instrument dat bewustzijn kan transformeren in energie en energie in materie. Een technologie die de meest geavanceerde computer doet verbleken en categoriseert als primitief of onderontwikkeld. Ieder mens gebruikt dagelijks deze krachtige “tool” of je hier nu bewust van bent of niet.
Lees verder...
Stacks Image 515

Weerstand als kracht

In mijn boek; De kracht van zelfkennis, heb ik een hoofdstuk geschreven over de effecten van het ervaren van weerstand in je leven. Met name leg ik uit dat weerstand een van de grootste energie verslinders is van onze totale dagelijkse energie voorraad, want weerstand maakt moe. Wanneer je vaak in de weerstand leeft put je jezelf uiteindelijk uit en zal het lichaam te weinig levenskracht hebben om zichzelf krachtig en gezond te houden. De boodschap in mijn boek is dat het mooi zou zijn om de weerstand om te buigen naar acceptatie.
Lees verder...
Stacks Image 504

Lifestyle geneest

Wie wil het nou niet een gezond lichaam, een gebalanceerde geest en het werk wat naadloos bij je past waar je jouw volledige creativiteit in kwijt kunt. Ben jij een van de gelukkigen die in deze positie verkeert? Ik zou van harte wensen dat jij jezelf in zo’n levens scenario hebt kunnen plaatsen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om jou heen. Niets is fijner dan in de nabijheid verkeren van mensen die hun muze gevonden hebben in het leven.
Lees verder...
Stacks Image 394

Weerstand maakt moe

Wanneer mensen in de weerstand stappen, geven ze meteen hun persoonlijke kracht uit handen. Je persoonlijke kracht weggeven, wil zeggen dat jij jezelf laat leiden door gedachten en emoties en direct reageert op een situatie. Je neemt dan niet in alle rust de tijd om op de juiste manier te antwoorden. Reageren en antwoorden lijken hetzelfde, maar hebben een totaal andere lading. In de weerstand zijn, betekent vechten.
Lees verder...
Stacks Image 350

De vergeten zijde van voeding

Gezonde voeding is ‘hot’. Steeds meer mensen worden zich bewust dat voeding grote invloed kan uitoefenen op iemands welbevinden. In de tijd van onze grootouders was de voedselindustrie nog niet zo ver ontwikkeld als nu. Minder mensen, meer tijd en geduld. Voeding werd op traditionele wijze verbouwd of gefokt zonder geavanceerde stimulans om een zo mooi mogelijk product in een zo kort mogelijke tijd te realiseren. Vele mensen ontwaken momenteel aan het besef dat deze industriële invloed zijn keerzijde heeft.
Lees verder...
Stacks Image 284

Bewust positief

Ons verstand is een prachtig stukje gereedschap dat ons helpt om ons leven te leiden in de 3-dimensionale wereld. Er wordt zeer veel waarde gehecht in onze westerse maatschappij aan de inhoud van ons verstand. Des te meer kennis en feitjes wij bezitten des te “slimmer” we zijn! Is dit nu wel echt zo? Je kunt ook duidelijk zien in onze westerse wereld dat mensen met een grote “opslag capaciteit” in hun verstand meestal erg succesvol zijn.
Lees verder...
Stacks Image 262

Durven genieten

Genieten, plezier hebben en jezelf op een kostelijke manier vermaken is iets wat we allemaal hoog op ons verlanglijstje hebben staan. Als je snel zegt dat je wilt genieten van het leven dan lijkt dit zo eenvoudig. Het lijkt ook alsof het geen diepgang heeft, leeg is en datgene is wat ons continu wordt voorgespiegeld door de media. Het ware genieten is iets anders dan wat ons dagelijks wordt voorgehouden door alle tijdschriften, kranten, advertenties en feel-good bladen. Het ware genieten van het leven is iets waar je “Moed” voor nodig hebt!
Lees verder...
Stacks Image 183

Gezonde voeding gezonde gedachten

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk al weten zijn Silvia en ik al geruime tijd bewuster bezig met ons voedingspatroon. Van de onbewustheid van het tot ons nemen van alles wat we gewend waren naar een wijze waar we beter hebben leren luisteren wat nu wel en niet resoneert met ons lichaam. Hierdoor hebben wij een enorme toename mogen ervaren van ons welzijn, onze energie huishouding en levenskwaliteit.
Lees verder...
Stacks Image 172

Harmonie tussen verstand en Ziel

Het leven loopt voor vele mensen als een trein voorbij. Wagons van gebeurtenissen, gevoelens, emoties en ervaringen vormen een slinger die we ons leven of onze levenslijn noemen. Het lijkt wel of het leven een ketting is van oorzaak en gevolg-reacties waardoor deze trein ontstaat. Ons driedimensionale gezichtsveld staat onder invloed van de factor tijd waardoor het inderdaad lijkt of alles wat we ervaren en meemaken in chronologische volgorde is gerangschikt, maar niets is minder waar.
Lees verder...
Stacks Image 27

Gedachten zijn vaak gewoontes

Hoe vaak maken we niet mee dat als we iets in ons leven willen veranderen dat het erg moeilijk blijkt te zijn om dit te bewerkstelligen? Vaak realiseren we niet dat alles in ons leven volgens een bepaald ritme en bepaalde volgorde verloopt en we dit al jaren zo uitleven. De regelmaat van het ritme kan voor een bepaalde periode een veilige ruimte betekenen waarbinnen je het leven leeft.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello