free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 684

Ontwaken uit de Slavernij

Planeet aarde is een speeltuin. Een plaats waar een onervaren, zich ontwikkelende schepper kan beleven wat zijn of haar gedachtenkracht kan creëren in een driedimensionaal speelveld. Iedere mens is naar aarde toegekomen met een missie, een missie die persoonlijke groei en evolutie ondersteunt. We zijn begiftigd met een ogenschijnlijke vrije wil maar door onze missie of levensplan liggen diverse gebeurtenissen in ons leven al vast en deze zullen we onherroepelijk ontmoeten tijdens ons verblijf op de aardbol.
Lees verder...
Stacks Image 790

Emotie, onze grootste kracht.

Het is zo vreemd om te zien dat de meerderheid van de mensheid geen opleiding, training of opvoeding heeft genoten hoe we het beste met emotie kunnen omgaan. Emotie is een heel krachtig maar veelal onbegrepen fenomeen van ons menszijn. Emotie kan verbinden maar emotie kan ook afscheiding of splitsing veroorzaken. Wanneer je van koken houdt en werkt met een hoog kwalitatieve olijfolie welk je bijvoorbeeld in groot verpakking hebt gekocht, doe je natuurlijk heel voorzichtig wanneer je deze prachtige vloeistof vanuit het grote blik overschenkt in een handelbare fles. Je schenkt dan heel voorzichtig óf je gebruikt een trechter om maar niets te verspillen van deze kostbare vloeistof.
Lees verder...
Stacks Image 706

Veilige problemen

Een leven zonder problemen lijkt voor de meeste mensen een utopie of een mooi vooruitzicht. Jezelf nergens zorgen over hoeven maken. Geen problemen met financiën of werk. Geen aanvaringen met de mensen om je heen. Geen negatieve emoties om mee te worstelen. Geen lichamelijke klachten of kwalen. Geen problemen met familie, partner of kinderen. Moeilijkheden of problemen zijn een onderdeel van het menselijk bestaan. Wanneer ik je zou vragen of je van verrassingen houdt, zul je waarschijnlijk antwoorden met ja! Toch is dit niet helemaal waar. We houden alleen van verrassing wanneer het een leuke verrassing betreft. Wanneer een verrassing niet prettig is noemen we dit ineens een probleem.
Lees verder...
Lichaam als tempel van de ziel

Het lichaam als gesprekspartner

Het lichaam is de tempel van onze ziel. De woning waar onze ware essentie verblijft en hierdoor zichzelf kan uitdrukken in de fysieke wereld van alle dag. Via het fysieke lichaam kan de ziel ideeën vormgeven en manifesteren, actief zijn in woord en gedachte en naar eigen inzicht een levenswereld neerzetten waarmee het steeds weer opnieuw een mooiere versie van zichzelf kan creëren. Groeien als mens wil zeggen dat we onze zielsessentie of goddelijkheid stukje bij beetje laten samensmelten met ons mens-zijn.
Lees verder...
Stacks Image 662

Het fundament voor een succesvol en gebalanceerd leven

Terwijl ik dit schrijf is het zo’n beetje het einde van de herfstvakantie 2017. Prachtig weer, op een authentiek Toscaans balkon, aan de kust van de Ligurische zee maar wel zo’n honderd meter boven de zeespiegel. Een werk-reisje waar Silvia en ik ons Toscane retreat van juni 2018 gestalte geven onder het mom van “werken” ;-) Het blijft fascinerend om te zien hoe hier de mensen hun huizen bouwen op een grote rots als fundering. Een bewust of onbewust vertrouwen dat het gesteente hun woning zal blijven dragen, beschermen tegen alle mogelijke ….
Lees verder...
Stacks Image 673

De neveneffecten van niet gezien worden

Een mens is van nature een sociaal wezen. In de meest ideale situatie geboren vanuit liefde die beide ouders voor elkaar voelen. Warm ontvangen op deze aardbol en liefdevol, respectvol en met aandacht opgevoed zodat de eigen kwaliteiten tot bloei mogen komen. Wanneer je als kind gezien bent voor het wonder dat je werkelijk bent krijg je de mogelijkheid om jezelf volgens je eigen zielen-plan te ontwikkelen en op een gebalanceerde manier jouw steentje bij te dragen aan het welzijn van alle wezens op deze wereld.
Lees verder...
Stacks Image 614

Laat je niet kleineren door depressie

We hebben het allemaal wel eens het gevoel dat je niet lekker in je vel zit. Dat je even wat minder levenslust of energie hebt dan normaal en geen zin hebt in de dingen die de week brengen gaat. Meestal gaan deze gevoelens vanzelf weer over en kom je terug in je natuurlijke levensritme. Je natuurlijke staat van zijn. Er zijn ook mensen die deze gevoelens van low energy, niet goed in je vel zitten of neerslachtigheid niet zo nu en dan eens ontmoeten, maar waar deze gevoelens meer de standaard zijn dan de uitzondering.
Lees verder...
Stacks Image 526

Hooggevoelig? nou en!

Als hoog sensitief persoon heb ik een groot deel van mijn tot nu toe 50 jarige leven, mogen besteden aan de ontdekking van mijzelf. Wanneer ik terugblik over deze jaren mag ik wel zeggen dat het ontdekken van mijn eigen manual of gebruiksaanwijzing met tijd en wijlen een intensief en lastig proces is geweest. Ook nu nog ontdek ik soms eigenschappen of patronen in mijzelf die mij niet de gemakkelijkste weg hebben laten bewandelen in de omgang met het aardse leven.
Lees verder...
Stacks Image 493

Geestelijke voeding

De laatste maanden is er in Nederland, onder een zeer grote groep mensen, een mooie verschuiving in gang gezet op het gebied van bewuste voeding. Heel langzaam begint in de massa, het bewustzijn te ontwaken dat gezondheid en voeding een sterke relatie met elkaar hebben.In diverse oosterse culturen werkt de gezondheidszorg, al eeuwen lang primair met de aanpassing van voedingsgewoontes.
Lees verder...
Stacks Image 427

Gooi geen oude schoenen weg

De laatste maanden ontvang ik met regelmaat mensen in de praktijk die vol overgave en determinatie vertellen dat ze al enkele maanden hun oude leven hebben verlaten. Veelal gaat het om het verlaten van een relatie, cultuur of de oude werkomgeving. Zelf heb ik veel bewondering voor mensen die hun gevoel durven volgen en rigoureus hun leven anders gaan indelen. De mensen die ik ontmoet zijn natuurlijk niet degene waarbij de ommezwaai direct succesvol blijkt te zijn maar vaak wat meer tijd nodig heeft.
Lees verder...
Stacks Image 317

Eenheid en harmonie

Niets is gezonder voor een mens om dagelijks een beetje Eenheid en Harmonie te ervaren. Geen enkel medicijn, geen enkele levensstijl, geen enkele groene smoothie, superfood of voedingssupplement heeft zo’n positieve invloed op een mens als je dagelijkse dosis Eenheid en Harmonie. Het leuke is dat er geen winkel is waar je naar binnen kunt stappen en vragen; ‘Ik wil graag een doosje met Eenheid en Harmonie’. Ze zullen je vreemd aankijken!
Lees verder...
Stacks Image 328

Het gevoel van zekerheid

Zou dat niet een droom zijn die uitkomt; wanneer je elke minuut van de dag kunt leven met het gevoel van zekerheid? Zekerheid van het feit dat je jezelf werkelijk nergens zorgen over hoeft te maken en alles in je leven als vanzelfsprekend verloopt. Zekerheid over je gezondheid. Zekerheid over je relatie. Zekerheid over je eigen toekomst of de toekomst van je kinderen. Zekerheid over je baan en financiën. Zekerheid over de uitkomst van het nieuwe project dat je bent gestart.
Lees verder...
Stacks Image 295

Geketend door geluk

Vanmorgen kreeg ik ineens de titel van deze column binnen zonder enig idee te hebben wat deze ingeving mij wilde vertellen. Op het eerste eerste gezicht lijkt de titel niet zo’n slechte optie als je bent vastgeketend aan het geluk maar terwijl ik ga zitten om te schrijven begint de boodschap die naar boven borrelt een andere zijde te belichten. Het woord ketenen of geketend zijn heeft voor mij eigenlijk niet zo’n positieve klank. Ketenen heeft iets onvrijwilligs in zich liggen waardoor je niet een vrije keuze hebt om je te ontketenen.
Lees verder...
Stacks Image 273

Eerlijk naar jezelf toe zijn

Eerlijk zijn is een begrip dat iedereen naar eigen inzicht kneed en vormt. Eerlijk zijn is iets wat een maatschappij maakt of breekt. Waarom zijn mensen nu juist wel eerlijk of juist niet? Alles heeft te maken met het gevoel in het onderbewustzijn van niet genoeg hebben, alleen te zijn, afgescheiden te zijn van het Grote Geheel of het komt voort uit een gebrek aan vertrouwen dat er ook voor jou wordt gezorgd.
Lees verder...
Stacks Image 161

Voeding en bewustzijn

Voeding begint een steeds belangrijkere rol aan te nemen in mijn leven. Dat is een rare uitspraak zul je misschien denken omdat een mens vanaf de eerste dag van het leven afhankelijk is van voeding. Wij leven in het westen en onze maatschappij leeft in enorme overvloed op het gebied van voeding. De keuzes die we hebben zijn ongekend en het kost nauwelijks moeite om het lekkerste vanuit de gehele wereld op ons bord te krijgen. Toch begin ik te ontdekken dat onze overvloed ook zijn schaduwkanten heeft ontwikkeld die voor mijzelf lange tijd verborgen zijn gebleven.
Lees verder...
Stacks Image 150

Afvallen en bewustzijn

De laatste maanden heb ik iets bijzonders ervaren en dit heeft mij veel nieuwe ervaringen en inzichten gegeven. Afvallen is nooit een onderwerp geweest waar ik mij bewust mee heb bezig gehouden. Mede omdat ik een actief bestaan heb geleid waar ik veel lichaamsbeweging genoot is (over)gewicht nooit echt een issue geweest. Daarbij is “lekker” eten altijd al een van mijn favoriete hobby’s geweest. Ik kan heerlijk genieten van een authentiek gerecht, van een meesterlijk stuk gebak of een opbeurend stukje chocolade. Mijn wekelijkse rondjes hardlopen in de polder brachten weer de balans om op gewicht te blijven.
Lees verder...
Stacks Image 117

Grens bewaking

Tijdens het schrijven van dit artikel verblijf ik in een kibboets aan het Israëlische meer van Galilea (Tiberias). Mijn reis door een groot deel van Israël heeft me veel laten zien en heb veel mogen ervaren, beleven en leren. Mijn avontuur hier, loopt ten einde en ik kan weer veel naar huis toe meenemen. Materie om te reflecteren, te overwegen maar vooral gefascineerd door de schoonheid van dit land en zijn bewoners.
Lees verder...
Stacks Image 62

Weten is mooi maar ervaren is beleven

Het groeien als mens is iets waar men in onze maatschappij enorm in wordt gestimuleerd. Het begint al op jonge leeftijd waar je als kind kennis leert maken met het onderwijs. Hier volgt een lange periode van educatie waar we onszelf kunnen ontwikkelen op vele gebieden. Bij de meeste mensen komt een moment in hun leven dat ze graag willen worden onderwezen over de zin en het bestaan van het leven zelf. Bewustwording noem ik dit. Zeker op dit gebied zijn er veel opleidingsmogelijkheden zoals cursussen, workshops bij- en nascholingen.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello