free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 647

Leef geïnspireerd (.nl)

Inspiratie is een woord dat je tegenwoordig overal en nergens, te pas en te onpas tegenkomt. Het is als het ware niet oké als je géén geïnspireerd leven leidt. Het woord Inspirerend wordt in de media vaak verbonden aan uiterlijke zaken zoals bijvoorbeeld het ondernemen van grote en verre reizen, het hebben van grote succesvolle bedrijven, vele uiterlijke uitdagingen waar de adrenaline je door de aderen druist. In onze social-media is het een gewoonte geworden om alleen maar je inspirerende en mooie momenten te posten zodat “vrienden” kunnen zien hoe inspirerend jouw leven wel niet is. Inspiratie is een hot item geworden.
Lees verder...
Stacks Image 592

Ben jij al verlicht?

Onlangs in India vroeg mijn Yoga filosofie leraar aan de groep; "hoe weet je of je al verlicht bent?" Iedereen had prachtige verhalen en theorieën hoe je wel niet zou kunnen weten of je al dan niet verlicht bent. De docent gaf zijn visie en vertelde humoristisch, wanneer je denkt dat je verlicht bent, besteed dan een dag samen met je familie en je zult hoogstwaarschijnlijk ontdekken dat je nog een lange weg te gaan hebt.
Lees verder...
Stacks Image 559

Verankerd in het Goddelijke

In deze zomerperiode zijn er opnieuw vele mensen die hun welverdiende rust zoeken aan strand en zee. Heerlijk onbezonnen en spelend genieten van het ritme van de golven en het koesterende effect van het verkoelende zeewater. Wie heeft het niet ervaren dat je na een half uurtje, betoverd door het spel, behoorlijk bent afgedreven van de plaats waar je de zee bent ingegaan. Afgedreven van de plek waar je spullen op het strand liggen? Heel onopvallend en zonder er bewust van te zijn heeft de stroming van het water je meegenomen, weg van je oorspronkelijke positie.
Lees verder...
Stacks Image 537

Het geheim achter de sluier

Vaak lees je in diverse artikelen, boeken, verslagen van bijna-dood ervaringen of zie je het in films dat mensen een kijkje kunnen of mogen nemen “achter de sluier”. Wat wordt er vanuit de spiritualiteit nu precies bedoeld met deze zogenaamde sluier? Een sluier is een soort gordijn een afscheiding die je verhindert om datgene wat er achter verborgen ligt te zien.
Lees verder...
Stacks Image 482

Ontwaken uit de droom

We kennen allemaal het gevoel wel, wanneer we ’s ochtends wakker worden en fijn gedroomd hebben, dat we denken; “jammer zeg, nu al, ik was net zo lekker aan het dromen.” Misschien ben je meer bekend met de andere zijde van de medaille? Wanneer je in de ochtend wakker wordt en zwetend tot de conclusie komt; “Oh gelukkig het was maar een droom!” Dromen zijn belevenissen die we in onze droomomgeving uitspelen.
Lees verder...
Stacks Image 251

Mindful zijn is niet genoeg

Het is een ware hype in Nederland en de mindfulness cursussen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Een mooie ontwikkeling waar vele mensen dankbaar gebruik van maken. Vooral die groep mensen die reeds zijn gestrand in een staat van “Zijn” die alles behalve plezierig is. Een burn-out, depressie, pijnen en ongemakken in het lichaam of andere levensvreugde beperkende sensaties. Een ieder van hen weet intuïtief dat dit zo niet langer kan doorgaan! Er moet iets veranderen, maar wat?
Lees verder...
Stacks Image 205

Ontwaken aan het Goddelijke

Niets in het leven is zo angstig als het ontwaken aan het Goddelijke, ontwaken aan de bron van het Al. Deze ontwaking zal alles doen vervagen van alles dat je ooit dacht die je was. Ontwaken aan het Goddelijke is zoiets als het uitdoen van je favoriete kleding, je best zittende broek, je lekkerste shirt en je warmste sokken. Ontwaken aan het Goddelijke is alsof je in je blootje staat zonder enige vorm van identiteit.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello