free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 548

Het gevoel van alleen zijn als signaal

Met grote regelmaat werk ik met mensen in mijn praktijk die naast hun meegebrachte problematiek te kennen geven dat zij zich ook zo erg alleen voelen. Vaak wordt dit gevoel van “alleen zijn” niet gezien als een probleem op zichzelf maar wordt het zijdelings genoemd als een verdriet wat ze te vaak ervaren waardoor het lijkt of men alles alleen moet doen of er alleen voorstaat in het leven. Deze gevoelens van eenzaamheid hebben voor deze mensen niets te maken met hun sociale leven.
Lees verder...
Stacks Image 526

Hooggevoelig? nou en!

Als hoog sensitief persoon heb ik een groot deel van mijn tot nu toe 50 jarige leven, mogen besteden aan de ontdekking van mijzelf. Wanneer ik terugblik over deze jaren mag ik wel zeggen dat het ontdekken van mijn eigen manual of gebruiksaanwijzing met tijd en wijlen een intensief en lastig proces is geweest. Ook nu nog ontdek ik soms eigenschappen of patronen in mijzelf die mij niet de gemakkelijkste weg hebben laten bewandelen in de omgang met het aardse leven.
Lees verder...
Stacks Image 537

Het geheim achter de sluier

Vaak lees je in diverse artikelen, boeken, verslagen van bijna-dood ervaringen of zie je het in films dat mensen een kijkje kunnen of mogen nemen “achter de sluier”. Wat wordt er vanuit de spiritualiteit nu precies bedoeld met deze zogenaamde sluier? Een sluier is een soort gordijn een afscheiding die je verhindert om datgene wat er achter verborgen ligt te zien.
Lees verder...
Stacks Image 405

Meditatie is saai

Wanneer mensen tijdelijk even willen “ontsnappen” aan de hectiek van het gewone leven en zichzelf willen terugtrekken uit de (over)prikkelingen van buitenaf, dan is meditatie een van de mooiste gereedschappen die wij als mens bezitten. Mediteren of de bewuste ademhaling is het internaliseren van je zintuigen. Je richt als het ware je eigen zintuigen van de buitenwereld op je binnenwereld. Mediteren is, zeker in het begin, niet gemakkelijk en vraagt discipline van iedereen die het beoefent.
Lees verder...
Stacks Image 383

Wat is mijn missie op aarde

Deze vraag zal wellicht ook wel in jouw gedachten een rol spelen. Wat kom ik hier doen op aarde? Wat is mijn missie? Waarom ben ik hier? Voor velen zal deze vraag naar de oppervlakte rijzen wanneer aan alles is voldaan vanuit het maatschappelijk ideaal beeld. Een goede opleiding, een goede baan en een partner of gezin. Veelal volgen we deze structuren zonder dat we ze onze bewuste aandacht hebben gegeven maar verzekerd willen zijn van geborgenheid, veiligheid en de afwezigheid van financiële problematiek.
Lees verder...
Stacks Image 361

Ware spiritualiteit

Spiritualiteit is voor veel mensen nog steeds een “beladen” woord. Deze, vaak onbewuste, programmering houdt mensen om verschillende redenen af van een belevingswereld die veel schoonheid kan toevoegen aan de ervaring van het huidige bestaan. De “spirituele” New Age beweging in zijn omvang is overwegend geen gebalanceerde representatie van spiritualiteit. Ware spiritualiteit is namelijk synoniem voor Zelfkennis! Je kunt dus met een gerust hart jezelf leren ontdekken zonder de verplichting gebruik te hoeven maken van wierook, kristallen, lange wijde jurken, sandalen, tarot, vage uitspraken, nietszeggende muziek, uren lange meditatie of afzondering.
Lees verder...
Stacks Image 339

De zegen van een moeilijk leven

In mijn praktijk maakte ik onlangs weer iets moois mee waarmee nog eens werd benadrukt hoe wonderlijk de levensscenario’s van mensen zijn georkestreerd. Als therapeut maakt ik steeds meer gebruik van de quantum healing hypnose therapie. Quantum betekent in dit geval dat mijn cliënten gedurende de hypnose de mogelijkheid hebben om tijd en ruimte te overstijgen. Dit werkt wonderschoon wanneer de denkgeest van de cliënt zo vriendelijk is om tijdelijk de controle te laten vieren en meewerkt om alles vanaf de zijlijn te observeren.
Lees verder...
Stacks Image 306

Vrije wil

Een van de mooiste voorrechten die wij als mensen hebben op deze planeet is vrije wil. Vrije wil is ons eigendom en ons geboorterecht. Zelfs wanneer je denkt dat je geen vrije wil hebt, heb je het toch! Je kiest dan uit vrije wil om in de illusie te geloven dat je geen vrije wil hebt. Dit lijkt een beetje tegenstrijdig of verwarrend maar is het eigenlijk helemaal niet. Ons deel in het universum is een speciale zone waar het hoogste goed voor ieder individu de vrije wil is. Niets of niemand kan je dwingen om iets tegen je eigen vrije wil in te doen.
Lees verder...
Stacks Image 273

Eerlijk naar jezelf toe zijn

Eerlijk zijn is een begrip dat iedereen naar eigen inzicht kneed en vormt. Eerlijk zijn is iets wat een maatschappij maakt of breekt. Waarom zijn mensen nu juist wel eerlijk of juist niet? Alles heeft te maken met het gevoel in het onderbewustzijn van niet genoeg hebben, alleen te zijn, afgescheiden te zijn van het Grote Geheel of het komt voort uit een gebrek aan vertrouwen dat er ook voor jou wordt gezorgd.
Lees verder...
Stacks Image 229

Krachtige eenvoud

Als je in de new-age wereld en spiritualiteit verzeild raakt zie al snel, door het enorme aanbod en diversiteit, door de bomen het bos niet meer. Er zijn zóóóó veel verschillende stromingen, manieren, methodes, trainingen en opleidingen om tot ontwikkeling of, zoals het zo graag wordt genoemd, “ verlichting” te komen. Vaak heb ik gezien binnen “spirituele” kringen dat mensen een soort gecamoufleerde competitie met elkaar voeren en er van overtuigd zijn dat hun stroming de enige echte is.
Lees verder...
Stacks Image 194

Her-inneren

Herinneren is het terug halen van een gebeurtenis of ervaring die je eerder hebt beleefd. Je ziet opnieuw de beelden en personen of je voelt als het ware opnieuw hoe een bepaalde situatie toen aanvoelde op dat specifieke moment in tijd. Het herinneren staat dus op deze manier voor het herbeleven van de plaatjes of het gevoel. Herinnering is dus herbeleving. In deze tijd koppelen we herinneren meer aan een functie van ons brein. Het kunnen terughalen van een gebeurtenis d.m.v. de woorden of de beelden van de gebeurtenis of ervaring van wat eerder in je leven heeft plaatsgevonden.
Lees verder...
Stacks Image 128

De slapende schepper

Vandaag wil ik iets schrijven over de relatie tussen de buitenwereld en de wereld in jezelf, je eigen gevoelens, gedachten, en je beleving van het leven zelf. Het is vrij moeilijk om als een bewuste kracht, het leven te beleven. Een ontwaakt mens is namelijk in staat zijn eigen leven vorm te geven naar inzicht en keuze. Maar dit is niet mogelijk wanneer je het huidige leven leeft als een droom. Wat bedoel ik met een droom? Een droom is iets waar alles in gebeurt zonder dat je bewust bent dat je invloed kunt uitoefenen op het scenario van de droom.
Lees verder...
Stacks Image 106

Nederig zijn

Ongeveer een jaar geleden, tijdens een bijscholing, vertelde een docent dat zijn levensmissie uit het leren van nederigheid bestond. Dit gezegde bleef maar in mijn hoofd ronddwalen omdat ik niet begreep wat nederigheid nu kan bijdragen aan de ontwikkeling van een mens. Vaak als ik dingen (nog) niet begrijp stel ik mijn Ziel de vraag of zij mij wil duidelijk maken datgene wat ik niet begrijp. Zo ook hier heb ik gevraagd om meer inzicht in het fenomeen nederigheid.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello