free hit counter
Inspirerend blog door Michel Tomaello

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 779

De weg van het onbekende

Niemand weet waar zijn of haar leven naartoe stroomt. Niemand weet vooraf welk geluk of welk verdriet ontmoet zal worden. Niemand weet welke overwinningen behaald gaan worden of welke tegenslagen geïncasseerd dienen te worden. Een mensenleven leven is een spel, een klucht, een drama, een speelfilm met een boeiend, humoristisch, dramatisch, inspirerend, romantisch, depressief of misschien wel een saai scenario. Vaak is het leven een mix van al deze karakteristieken, maar wel een draaiboek dat is geschreven door het wijze deel van jezelf dat voorbij het ego of het verstand huist.
Lees verder...
Stacks Image 721

Vreugde en Blijdschap

Een periode van blijdschap is een periode van verbinding. Het toestaan van het gevoel van blijdschap is jezelf verbinden met je Goddelijke kern. Wanneer mensen blij zijn gaan de sluisdeuren tijdelijk open en laat men de in ieder van nature aanwezige vreugde omhoog borrelen. Wie bedient nu eigenlijk deze sluisdeuren zodat het gevoel van vreugde een kans krijgt om naar de oppervlakte te komen? Deze denkbeeldige sluisdeuren worden bediend door ons zelf. Onze gedachten bepalen of iets waardevol genoeg is of niet om de deur tijdelijk even open te zetten waarmee de vreugde de mogelijkheid krijgt om het daglicht te zien.
Lees verder...
Stacks Image 706

Veilige problemen

Een leven zonder problemen lijkt voor de meeste mensen een utopie of een mooi vooruitzicht. Jezelf nergens zorgen over hoeven maken. Geen problemen met financiën of werk. Geen aanvaringen met de mensen om je heen. Geen negatieve emoties om mee te worstelen. Geen lichamelijke klachten of kwalen. Geen problemen met familie, partner of kinderen. Moeilijkheden of problemen zijn een onderdeel van het menselijk bestaan. Wanneer ik je zou vragen of je van verrassingen houdt, zul je waarschijnlijk antwoorden met ja! Toch is dit niet helemaal waar. We houden alleen van verrassing wanneer het een leuke verrassing betreft. Wanneer een verrassing niet prettig is noemen we dit ineens een probleem.
Lees verder...
Stacks Image 647

Leef geïnspireerd (.nl)

Inspiratie is een woord dat je tegenwoordig overal en nergens, te pas en te onpas tegenkomt. Het is als het ware niet oké als je géén geïnspireerd leven leidt. Het woord Inspirerend wordt in de media vaak verbonden aan uiterlijke zaken zoals bijvoorbeeld het ondernemen van grote en verre reizen, het hebben van grote succesvolle bedrijven, vele uiterlijke uitdagingen waar de adrenaline je door de aderen druist. In onze social-media is het een gewoonte geworden om alleen maar je inspirerende en mooie momenten te posten zodat “vrienden” kunnen zien hoe inspirerend jouw leven wel niet is. Inspiratie is een hot item geworden.
Lees verder...
Stacks Image 295

Geketend door geluk

Vanmorgen kreeg ik ineens de titel van deze column binnen zonder enig idee te hebben wat deze ingeving mij wilde vertellen. Op het eerste eerste gezicht lijkt de titel niet zo’n slechte optie als je bent vastgeketend aan het geluk maar terwijl ik ga zitten om te schrijven begint de boodschap die naar boven borrelt een andere zijde te belichten. Het woord ketenen of geketend zijn heeft voor mij eigenlijk niet zo’n positieve klank. Ketenen heeft iets onvrijwilligs in zich liggen waardoor je niet een vrije keuze hebt om je te ontketenen.
Lees verder...
Stacks Image 229

Krachtige eenvoud

Als je in de new-age wereld en spiritualiteit verzeild raakt zie al snel, door het enorme aanbod en diversiteit, door de bomen het bos niet meer. Er zijn zóóóó veel verschillende stromingen, manieren, methodes, trainingen en opleidingen om tot ontwikkeling of, zoals het zo graag wordt genoemd, “ verlichting” te komen. Vaak heb ik gezien binnen “spirituele” kringen dat mensen een soort gecamoufleerde competitie met elkaar voeren en er van overtuigd zijn dat hun stroming de enige echte is.
Lees verder...
Stacks Image 218

Snelweg naar persoonlijke groei

Als je kijkt naar het spirituele aanbod betreffende workshops, cursussen, opleidingen of retreats zie je dat het net lijkt of je in 1 dag, een weekend of een week bevrijdt kan worden van al je klachten en problemen. Het is natuurlijk mooi als je jezelf aangetrokken voelt om innerlijk werk te gaan verrichten als je van uit het diepste van jezelf aanvoelt dat verandering nodig is in jou leven. Tevens is dan een workshop of cursus en zelfs opleiding maar het begin op weg naar een nieuw leven.
Lees verder...
Stacks Image 84

De spirituele hulplijn

Een tweetal weken geleden werd ik gevraagd om mee te werken aan een spirituele hulplijn. De afgelopen feestdagen werd drukte verwacht en deze organisatie had behoefte aan de uitbreiding van het aantal mediums. Een onverwacht verzoek voor mij maar ik stond er niet negatief tegenover. Mijn nieuwsgierigheid overwon en ik ging een gesprek aan met een jonge dame die deze hulplijn leidde.
Lees verder...
Stacks Image 62

Weten is mooi maar ervaren is beleven

Het groeien als mens is iets waar men in onze maatschappij enorm in wordt gestimuleerd. Het begint al op jonge leeftijd waar je als kind kennis leert maken met het onderwijs. Hier volgt een lange periode van educatie waar we onszelf kunnen ontwikkelen op vele gebieden. Bij de meeste mensen komt een moment in hun leven dat ze graag willen worden onderwezen over de zin en het bestaan van het leven zelf. Bewustwording noem ik dit. Zeker op dit gebied zijn er veel opleidingsmogelijkheden zoals cursussen, workshops bij- en nascholingen.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello