free hit counter
Creëer met wilskracht

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 570

Creëer met wilskracht

Ieder mens is gezegend met de kracht van een hoogwaardig stukje technologie. Een onbeschrijfelijk fijngevoelig instrument dat bewustzijn kan transformeren in energie en energie in materie. Een technologie die de meest geavanceerde computer doet verbleken en categoriseert als primitief of onderontwikkeld. Ieder mens gebruikt dagelijks deze krachtige “tool” of je hier nu bewust van bent of niet.

Dit ongelofelijk krachtig instrument is natuurlijk onze “mind”, ons intellect ook wel vertaald als de “geest”, ons denkvermogen of de psyche. In onze denkgeest huist onze wilskracht. Een voortstuwende creërende kracht waardoor wij als mensen kunnen bestaan en “spelen” in materiële vorm.

Zonder wilskracht kunnen wij niet leven. Zonder wilskracht is er geen ademhaling, kunnen wij geen spier in beweging brengen of kan ons hart het bloed niet rondpompen. Wilskracht is het grote wonder die iedere cel in ons lichaam vormgeeft en onderhoud. Wilskracht is de Goddelijke gift waarmee wij het leven mogen boetseren en vormgeven naar eigen inzicht en verlangen.

De kracht van ons intelligente denken is de gehele dag actief om onze gedachten om te zetten in een driedimensionale realiteit, ook wel jouw leven genaamd. Maar ook creëert het intelligente denken ons lichaam en alle uiterlijke omstandigheden die wij als mens ervaren. Onze denkgeest is als het ware een hoog geavanceerde driedimensionale printer. Een metafoor waarmee we beter kunnen inzien dat het dus erg belangrijk is welke data wij vanuit onze denkgeest verzenden naar deze 3-D printer. Voor je het weet zijn je gedachten omgezet of geprint als jouw nieuwe werkelijkheid.

Wij realiseren ons nog veel te weinig wat de kracht van onze intelligentie kan bewerkstelligen. Grote focus, een sterke wil, weten wat je in het leven wilt neerzetten of je eigen inspirerende ideeën nastreven is van grote waarde. Nog te vaak neem ik waar dat mensen dit krachtige, creërende instrument ongefocust laten. Hun denkgeest is verstoord, verveeld of ongeïnspireerd. Zij laten hun denkgeest vervuilen door negatieve emoties, de afleidingen van deze moderne tijd en vertrouwen te veel op anderen wanneer problematiek door een ongerichte denkgeest de levensvreugde bedreigt of reeds heeft weggenomen.

Een denkgeest die niet in verbinding staat met zijn Goddelijke bron, verdwaalt in het doolhof van wereldse zaken en kan nauwelijks onderscheiden welke gedachten ondersteunend zijn en welke gedachten destructief zijn. Een denkgeest die louter wordt geleid vanuit ratio zonder inmenging van ons gevoel en de verbinding met ons hart, heeft hele andere verlangens dan een denkgeest met een hart-gedragen intellect.

Observeer je gedachten! Zorg dat je weet welke richting je wilt gaan in het leven, kom uit je luie stoel en onderneem actie. Laat je inspireren en boetseer je leven in een nieuwe jas. Je hebt alles in huis om jezelf en het leven op elk mogelijke wijze vorm te geven. Waar een wil is, is een weg. Wilskracht is de sleutel naar bevrijding uit elke ongewenste situatie!

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello