free hit counter
Emotie, onze grootste kracht.

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 790

Emotie, onze grootste kracht.

Het is zo vreemd om te zien dat de meerderheid van de mensheid geen opleiding, training of opvoeding heeft genoten hoe we het beste met emotie kunnen omgaan. Emotie is een heel krachtig maar veelal onbegrepen fenomeen van ons menszijn. Emotie kan verbinden maar emotie kan ook afscheiding of splitsing veroorzaken. Wanneer je van koken houdt en werkt met een hoog kwalitatieve olijfolie welk je bijvoorbeeld in groot verpakking hebt gekocht, doe je natuurlijk heel voorzichtig wanneer je deze prachtige vloeistof vanuit het grote blik overschenkt in een gebruiksvriendelijke fles. Je schenkt dan heel voorzichtig óf je gebruikt een trechter om maar niets te verspillen van deze kostbare vloeistof.

Verspil geen emotie
Zo bewust als wanneer we iets kostbaars kanaliseren om het over te gieten om niets te verspillen zo onbewust zijn we in het gebruik van onze emoties. Dagelijks zie ik om mij heen hoe de emoties van mensen gevaarlijk en ongecontroleerd om hen heen slaan. Vergelijkbaar met een brandweerslang die onder hoge druk uit de handen is geglipt van de brandweerman en hem en eventuele omstanders lelijk kan verwonden. Het verspillen van kostbare, creërende emoties is een kwalijke zaak.

Je hebt veel invloed
Emotie is onze grootste kracht en wanneer we als mensheid onze emoties met elkaar verbinden en richten op positieve zaken kunnen we met elkaar in no-time de hele wereld in positieve zin sterk beïnvloeden en veranderen. Zo vaak hoor ik de uitspraken dat we toch geen invloed hebben op de gebeurtenissen en ontwikkelingen in de wereld. Dat de goede onder de kwaden moeten lijden. Dat het gedrag van enkelen het leven van de velen beïnvloedt. Het lijkt haast wel of er “iets” belang heeft in het feit dat mensen met elkaar blijven vechten, dat de mensheid het krachtigste instrument, emotie, niet goed weet te besturen en gebruiken en daardoor sterk te beïnvloeden valt.

Krachteloos
Wanneer een mens geen controle heeft over zijn eigen emoties is deze eigenlijk krachteloos en hierdoor een speelbal voor andere partijen. Emoties zijn je leven en bepalen hoe jij je van dag tot dag voelt. Meester worden over je emoties geeft dus de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe jij je vandaag wilt voelen. Positieve emoties zoals bijvoorbeeld geluk, liefde, passie, vrijheid, enthousiasme of optimisme zijn net zo potent en krachtig als de negatieve emoties als bijvoorbeeld boosheid, jaloezie, haat, angst of onmacht.

Negatief vermaak
Al deze emoties hebben een enorme creërende kracht die de kleinste deeltjes van onze materiële wereld manifesteert, ordent en structureert. Wat is dat toch in onze wereld waardoor de mens zoveel “plezier” beleeft aan een dagelijkse portie misdaad, drama, roddelen, geweld of angsten door bijvoorbeeld films, series, boeken of games? Heeft niemand nu werkelijk in de gaten dat dit vermaak een krachtig negatief effect heeft op de ontwikkelingen in het eigen leven, dat van anderen en de hele maatschappij? De vibraties die je uitzendt creëren de scenes in je leven die de uitgezonden vibraties matchen. We houden dus door “negatief plezier” een wereld in stand die steeds verder af komt te staan van liefde, eenheid en harmonie.

Besmet anderen niet
Wanneer mensen zichzelf niet opleiden of trainen om de kracht van emotie te begrijpen en beheersen blijven ze een speelbal van externe factoren. Emoties, net als de kostbare vloeistof, verspil je niet maar dien je constructief in te zetten voor een positieve ontwikkeling van je eigen leven en dat van anderen. Gebundelde positiviteit verdrijft in een oogwenk al het negatieve in en om ons heen. Je dient moeite te doen om negatieve emoties te herkennen en om te buigen voordat je de deur uit gaat en jezelf mengt onder de mensen. Je wilt hen tenslotte niet “besmetten” met jouw negativiteit. De mens dient selectief te worden en onderscheidend vermogen te ontwikkelen op de zaken waarmee we ons bewustzijn voeden.

Emotie is een keuze! Wordt meester over je emotionele leven en creëer hiermee het leven en de wereld waar je altijd al over hebt gedroomd.


Michel Tomaello.

Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello