free hit counter
De spirituele hulplijn

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 84

De spirituele hulplijn

Een tweetal weken geleden werd ik gevraagd om mee te werken aan een spirituele hulplijn. De afgelopen feestdagen werd drukte verwacht en deze organisatie had behoefte aan de uitbreiding van het aantal mediums. Een onverwacht verzoek voor mij maar ik stond er niet negatief tegenover. Mijn nieuwsgierigheid overwon en ik ging een gesprek aan met een jonge dame die deze hulplijn leidde.

Als therapeut werk ik veelal als echte coach maar in dit gesprek werd ik direct getest op mijn mediumschap. Ik kreeg diverse vragen om te beantwoorden zoals. Ga ik binnenkort verhuizen? Kun je mij iets vertellen over mijn partner en onze relatie? Vertel iets over mij! Enzovoorts. Op alle onderwerpen sloeg ik de spijker op zijn kop, ik was meteen aangenomen en er restte alleen nog het tekenen van het contract.

Het voordeel van een paranormale hulplijn is dat je als medewerker totaal vrij bent in het feit wanneer je jezelf beschikbaar stelt en voor hoelang. De verdiensten zijn zeer bescheiden maar genereerd zeker inkomen. Mijn intentie was om hiermee de vrije uurtjes te vullen en tegelijkertijd mijn medemens van advies en steun te voorzien.

Mijn “0900-Box” was de volgende dag gereedgemaakt, ik kon online en aan het werk. De eerste avond had ik mijzelf 2 uurtjes beschikbaar gesteld en ontving 6 telefoontjes. Tot mijn grote verbazing waren het alleen vragen over de toekomst en vragen over andere mensen. Dit had ik niet verwacht omdat ik altijd met mensen werk die vragen hoe zijzelf bepaalde problemen kunnen oplossen en niet de oorzaak in anderen zoeken. Maar zo nieuw als het voor mij was ging ik mee in de vragen en “tunde- in” op de vraag, ontving een antwoord en gaf dit door. Ook de vragen die ik kreeg over anderen beantwoorde ik maar dit voelde zo verkeerd. Het voelde als schending van de privacy wet om ongevraagd in te voelen in andere personen.

Een ding was duidelijk dit wilde ik niet en gaf het nog een aantal dagen de tijd om het type vragen te laten ombuigen naar het gebied waar ik mij goed bij voel. Ik heb in deze dagen ongeveer 5% van de mensen echt iets kunnen meegeven en zij waren bereid om de noodzakelijke veranderingen in zichzelf te zoeken. De overige 95 % zoekt alles nog buiten zichzelf en vanuit deze levensbenadering zal het moeilijk zijn om dingen in het leven ten goede te veranderen.

Als ik gevraagd werd een voorspelling te doen zoals bijvoorbeeld: "Komt mijn partner nog terug?" en ik voelde dat dit zeker niet het geval was en dit communiceerde was het voor de meeste cliënten klaar. Mijn pogingen om hen te coachen om de leegte in hunzelf te vullen met de warmte en liefde voor zichzelf was veelal niet gewenst. De meeste problemen die ik in deze weken heb mogen aanhoren waren het gevolg van een eenzijdige focus op de buitenwereld en de meesten hadden nog nooit geleerd om de stilte in hen zelf te ontdekken en vanhier uit de rust, balans en antwoorden weer te hervinden.

Ik begrijp wel dat mensen dit niet weten, als het je nog nooit is aangeleerd hoe je dit kunt doen. Maar ik was verbaasd dat vele mensen het zelfs niet wilde aanhoren omdat hun leven zo druk was en ze hiervoor geen meditatieve tijd konden vrijmaken. Voor mij werd het duidelijk dat deze mensen nog erg gehecht zijn aan hun moeilijkheden en problemen. Ze wilden wel een toekomstvoorspelling maar hadden geen oog voor het feit dat je kunt leren je eigen toekomst te beïnvloeden. Na twee weken hulplijn ben ik de mensen in mijn eigen praktijk nog meer gaan waarderen, zij die de moed en het vertrouwen hebben om hun eigen denkpatronen en angsten onder ogen te zien zodat zijzelf de veranderingen kunnen bewerkstellingen en hierdoor actief een ander leven creëren. Voor mij is een reflectief leven de normaalste zaak van de wereld maar door deze hulplijn heb ik geleerd dat zelfs voor veel “spirituele” mensen het niet vanzelfsprekend is om jezelf te leren kennen.

Een andere leuke bijkomstigheid van deze periode is dat ik ontdekte dat het erg gemakkelijk is voor mij om in de toekomst te kijken voor mensen. Iets wat ik eigenlijk nooit gebruik in mijn praktijk omdat ik in mijn visie het “Nu” vele malen belangrijker vind dan een potentieel beeld van wat er komen gaat. Inmiddels heb ik mijn contract beëindigd en ben weer gewoon een therapeut en coach en medium af! Het was een bijzondere ervaring en ervaring is voor mij nog altijd de beste leerschool.

Wil je echt groeien in het leven? Kijk dan op dit moment om je heen wat er zich in jouw leven afspeelt. Bevalt het je niet en wil je zaken veranderen? Ga dan opzoek IN jezelf en vind de oorzaak van deze situaties. Dit brengt je een hoger bewustzijn en deze verhoogde trilling beïnvloed direct het Nu moment en hierdoor uiteindelijk ook je toekomst en zelfs het verleden.

Het enige advies wat ik je kan geven is: Zoek alle antwoorden in jezelf, sta open voor ondersteuning maar laat niemand jouw “cadeautjes” uitpakken! Geloof me wanneer ik zeg dat de moeilijkste obstakels je grootste cadeaus zullen worden en niets is mooier en krachtiger als je ze zelf uitpakt.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello