free hit counter
Harmonie tussen verstand en Ziel

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 172

Harmonie tussen verstand en Ziel

Het leven loopt voor vele mensen als een trein voorbij. Wagons van gebeurtenissen, gevoelens, emoties en ervaringen vormen een slinger die we ons leven of onze levenslijn noemen. Het lijkt wel of het leven een ketting is van oorzaak en gevolg-reacties waardoor deze trein ontstaat.

Ons driedimensionale gezichtsveld staat onder invloed van de factor tijd waardoor het inderdaad lijkt of alles wat we ervaren en meemaken in chronologische volgorde is gerangschikt, maar niets is minder waar. Vanuit het blikveld van onze Ziel bestaan alle gebeurtenissen in ons leven tegelijkertijd zowel het verleden het heden als de toekomst en is er helemaal geen ketting van oorzaak en gevolg te bespeuren.

De Ziel kan namelijk met andere ogen kijken en ziet alleen een ongelofelijk oneindig “veld” of matrix van potentiëlen waarin ieder mogelijk scenario reeds aanwezig is en klaar ligt om zich te manifesteren indien gewenst. Als de focus van ons mensen zich richt op één van deze oneindige hoeveelheid varianten in het veld dan zal deze variant zich manifesteren in onze 3-dimensionale werkelijkheid.

Het is een feit dat vele mensen denken dat het lastig is om gewenste scenario’s in ons leven binnen te halen en te manifesteren maar vanuit het oogpunt van onze Ziel is dit kinderlijk eenvoudig. We hebben geleerd om hard te werken en je best te doen om iets te “bereiken”. In de ruimte der varianten heb je een oneindige stroom van scenario’s, scripts of draaiboeken naast elkaar liggen, zij aan zij. Ieder punt in deze ruimte is een coördinaat welke garant staat voor de manifestatie van een bepaald decor met het bijbehorende scenario in ons leven.

Het gevoel van tijd ontstaat door het feit dat we elke keer van punt naar punt overspringen maar omdat de aan elkaar grenzende scenario’s nauwelijks van elkaar afwijken lijkt ons leven van dag tot dag het zelfde met gelijksoortige parameters. In deze setting zal je levenslijn het resultaat zijn van op elkaar gelijkende levensomstandigheden waardoor het gevoel van voortgang in de tijd ontstaat. Het is eigenlijk net zo simpel om een draaiboek te manifesteren die rigoureus afwijkt van alles wat je huidige leven tot nu toe heeft gebracht.

Hoe kan dit zul je vragen? Het is belangrijk om te begrijpen hoe het verstand en de Ziel tezamen het leven creëren. Een bepaald decor met daarin het bijbehorende draaiboek van één van de ontelbare versies van jouw leven wordt geactiveerd door je eigen gedachten, denkpatronen en emoties. Zie het maar alsof je loopt in een heel donker bos waar je geen hand voor ogen ziet en je schijnt met je zaklamp recht vooruit. Het enige wat je kunt waarnemen is het stukje bos wat zich recht voor je in de lichtbundel van jouw zaklamp bevindt. De rest van het bos is onzichtbaar tenzij je de zaklamp ergens anders op richt.

De zaklamp staat in dit voorbeeld symbool voor jouw gevoelens, gedachten en emoties die een variant laat materialiseren als jouw huidige leven. Op dit moment, zonder dat je hiervan bewust bent, verplaatsen jouw gevoelens, emoties en gedachten van moment tot moment de lichtstraal van het ene scenario overgaand op het aangrenzende scenario en zo ontstaat de levenslijn die je jouw leven noemt.

Als je dit fenomeen leert begrijpen zal ook duidelijk worden dat je huidige leven een keuze is die bepaald wordt door de keuze waarop je de lichtstraal van je zaklamp laat schijnen, jouw focus dus! Met andere woorden de gedachten en emoties die je van minuut tot minuut denkt en voelt. Begin je nu een beetje te begrijpen hoe belangrijk het is om je gedachten en emoties in overeenstemming te brengen met de variant van het leven die je wilt manifesteren?

Hoe je dit doet is vrij eenvoudig maar moeilijk tegelijk omdat ons verstand graag de boel regeert en de touwtjes stevig in de hand probeert te houden. Het verstand kan jou enkel en alleen adviseren en beslissingen nemen aan de hand van reeds opgedane ervaringen maar zal nooit in staat zijn om iets geheel nieuw en unieks te manifesteren. Dit kan alleen de Ziel! Het verstand kan alleen met bestaande bouwstenen steeds weer een andersoortig huis bouwen maar het blijven keer op keer de zelfde bouwstenen die hij gebruikt.

De ziel daarentegen is wel in staat om iets nieuw en unieks te creëren waar authenticiteit en levensvreugde centraal staan. Als je dit wilt bereiken dan dien je de wensen van je Ziel en je gedachten op één lijn te brengen. Waar de Ziel en het verstand in harmonie zijn manifesteren de bijbehorende gevoelens, gedachten en emoties zich in no-time. Dit is de reden waarom het eenvoudiger lijkt om juist de zaken in je leven te manifesteren die je niet wilt.

Je gedachten en emoties zijn zo gefocust op een scenario die je juist wilt vermijden en dus verlicht de straal van jouw zaklamp dit stukje van het donkere “bos”. Je Ziel is het ermee eens dat je dit “niet wilt” en ook haar focus ligt op het scenario dat je juist wilt vermijden. Ziel en verstand zijn het nu met elkaar eens en het gevolg is dat juist dit ongewenste stukje jouw realiteit gaat worden.
Als je dit principe leert begrijpen zie je na verloop van tijd in hoe belangrijk het is om bewust te worden van je gevoelens, emoties en gedachten, 24 uur per dag 7 dagen per week en te controleren of ze nog in overeenstemming zijn met je wensen en dromen.

Het is zo eenvoudig om je in onze huidige maatschappij te verliezen in ontevredenheid, negativiteit, angst, klagen, roddel en commentaar. Tezamen vormen zij de lichtstraal die juist deze coördinaten belichten in het “veld” van oneindige mogelijkheden en zullen zich vroeg of laat manifesteren of verstevigen in jouw leven. De oplossing ligt in het leren om bewust te worden van je eigen emoties en gedachten en te leren hoe je verbinding kunt maken met je eigen Ziel zodat je haar stem begint waar te nemen en door haar ogen mag gaan kijken naar je eigen leven.

Uit ervaring kan ik zeggen dat dit een zeer boeiende weg is om te ontdekken hoe verschillend de Ziel en het verstand opereren. Hoe mijn leven zich verrijkt door beetje bij beetje en stapje voor stapje de harmonie te herstellen tussen verstand en Ziel zodat ik mijn levenslijn bewust kan verplaatsen naar de scenario’s die in overeenstemming zijn met beide en hierdoor automatisch het leven in een vreugde feestje verandert.

Het leven overkomt je niet maar creëer je zelf van moment tot moment!

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello