free hit counter
Het gevoel van alleen zijn als signaal

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 548

Het gevoel van alleen zijn als signaal

Met grote regelmaat werk ik met mensen in mijn praktijk die naast hun meegebrachte problematiek te kennen geven dat zij zich ook zo erg alleen voelen. Vaak wordt dit gevoel van “alleen zijn” niet gezien als een probleem op zichzelf maar wordt het zijdelings genoemd als een verdriet wat ze te vaak ervaren waardoor het lijkt of men alles alleen moet doen of er alleen voorstaat in het leven.

Deze gevoelens van eenzaamheid hebben voor deze mensen niets te maken met hun sociale leven. Vele vertoeven in een normaal gezin, een warme familie en hebben vele vrienden. Het alleen zijn komt vanuit een hele andere laag, het gevoel van alleen zijn borrelt omhoog vanuit de diepte van hun innerlijke wezen. Vergelijkbaar met de bubbels die opstijgen vanuit het diepste van moeder aarde en uitmonden in een natuurlijke warmwaterbron.

Is dit wel zo? Komt het gevoel van alleen zijn nu werkelijk uit het diepste van ons wezen? Wanneer men het gevoel beleeft van “alles alleen moeten doen, er altijd maar alleen voor staan” lijkt dit zonder enige twijfel vanuit hun diepste “gevoel” te komen. Dit kan bijvoorbeeld resulteren dat men zich niet thuis voelt in deze wereld, dat men voelt op de verkeerde plek of in het verkeerde gezin te zijn geboren.

Ik zal de laatste persoon zijn die ontkent dat het gevoel van alleen zijn grote invloed kan uitoefenen op de kwaliteit van ons leven. De levensvreugde kan hierdoor stevig worden onderdrukt door dat altijd aanwezige knagende gevoel op de achtergrond dat er iets niet klopt of missende is in het leven.

Maar het gevoel van alleen zijn is helemaal geen gevoel dat uit de diepste lagen van het innerlijk komt! Het gevoel van alleen zijn is een belangrijk signaal dat je niet mag negeren. Een signaal dat vertelt dat je het leven grotendeels leidt vanuit het denken, vanuit je verstand. Je bent de verbinding verloren met jouw gevoelswereld, je innerlijke wereld. Het brein regeert jouw leven.

Het gevoel van alleen zijn is gewoon een gedachte waarop het lichaam reageert en als reactie hierop heel onplezierige sensaties kan veroorzaken. Het gevoel van alleen zijn is een emotie die jouw lichaam laat reageren nadat je de gedachte van alleen zijn hebt toegelaten en geaccepteerd. Alleen ons verstand kan zich alleen voelen. Alleen zijn is de grootste illusie van het leven. Alleen zijn is maya.

Wanneer jij je vaak alleen voelt, laat dit dan een signaal zijn dat je een nieuwe richting mag gaan inslaan in het leven. Een richting waar je de switch leert maken van een wispelturig, emotioneel en verstandelijke benadering van het leven naar een gebalanceerd diep gevoelsleven vrij van emoties en onrust zaaiende gedachten.

Wanneer je de dimensie van je ware gevoelswereld leert kennen ontwaakt de vriendschap opnieuw tussen jou en je eigen Ziel. Je grootse vriend, metgezel, partner en raadgever. De verbinding met je eigen Ziel opent de deur naar de ervaring van het Goddelijke in jezelf waardoor gevoelens van alleen zijn direct verdampen als een waterdruppel op een gloeiende plaat.

Alleen zijn huist enkel in ons verstand! Laat de gedachte van alleen zijn het teken zijn om je leven meer inhoud te geven door je ware aard te gaan onderzoeken. Bewandel de weg terug naar je Goddelijke kern en reinig de vensters van het innerlijk zodat het zielslicht er weer doorheen kan stralen en dit licht je lichaam, je gevoel en jouw leven en de mensen om je heen opnieuw kan beïnvloeden.

Wees dankbaar wanneer je de gevoelens van alleen zijn ervaart. Want nu weet je dat het leven niet is wat je denkt, maar dat het een teken is om een nieuwe richting in te slaan en je ware aard weer omhoog durft te laten borrelen van uit de diepte van die ongelofelijke bron van liefde en eenheid in jezelf. Diepe meditatie is het krachtigste wondermiddel tegen eenzaamheid.Leer mediteren en heropen de mooiste relatie in je leven.

Alleen zijn is dus niets meer dan een gedachte, een illusie die je direct kunt ontmaskeren wanneer je weer werkelijk leert voelen.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello