free hit counter
Lifestyle geneest

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 504

Lifestyle geneest

Wie wil het nou niet een gezond lichaam, een gebalanceerde geest en het werk wat naadloos bij je past waar je jouw volledige creativiteit in kwijt kunt. Ben jij een van de gelukkigen die in deze positie verkeert? Ik zou van harte wensen dat jij jezelf in zo’n levens scenario hebt kunnen plaatsen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om jou heen. Niets is fijner dan in de nabijheid verkeren van mensen die hun muze gevonden hebben in het leven.

Wat wij vaak niet zien is dat ook deze personen een uitdagende, lastige of een weg vol obstakels hebben afgelegd. Het is nu eenmaal een feit dat de Ziel niet vaak kiest om te incarneren in een gespreid bedje. De Ziel kiest namelijk altijd voor groei en expansie en groei komt zelden als je alles hebt, alles kunt doen en geen zorgen ervaart.

Dit klinkt vreemd, want ook in mijn ogen zou het ideaal lijken om een leven zonder zorgen en obstakels te mogen ervaren. Problemen zijn er om te mogen groeien. Er is geen mens op aarde die geen problemen of moeilijkheden tegenkomt. De levenskunst is echter om te leren hoe jij dit soort situaties tegemoet treedt.

De moeilijkheden in het leven zijn als de golven van de oceaan. Wild, onstuimig en soms torenhoog. Het lijkt alsof de gehele zee in rep en roer is. Maar het oppervlak van de oceaan is maar een heel erg klein deel van zijn totaliteit. Diep in de oceaan heerst altijd een kalmte en een rust waar er geen plek is voor onstuimigheid en onrust.

Met ons mensen is dit eigenlijk precies het zelfde. Alle problemen en moeilijkheden die de aardse realiteit met zich meebrengt zijn net zoals de onstuimige golven aan het oceaan oppervlak. Ook hier vertegenwoordigt het maar een minuscuul klein deel van de totale werkelijkheid. In ons diepgaande innerlijk heerst namelijk altijd dezelfde rust als in de diepte van de oceaan. Onze ziel is oneindig groot en allesomvattend. Onze ziel is onveranderlijk en altijd in een staat van gelukzaligheid en serene rust verbonden met de Goddelijke bron van creatie.

Hoe kan het dan dat wij mensen zo vaak het tegenovergestelde ervaren dan de kernkwaliteiten van de Ziel? Een mooie vraag en het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. Wij als mensen zijn gaan geloven dat we de golven van de oceaan zijn zonder dat we onszelf nog realiseren dat er nog een immens waterlichaam verbonden is onder de oppervlakte van de buitenkant. Deze buitenkant is de enige plek waar de golven worden opgezweept door uiterlijke omstandigheden als stormen en orkanen.

Wij mensen zijn het besef verloren dat we niet de uiterlijke omstandigheden zijn maar dat we voorspruiten uit een Goddelijke bron van onveranderlijke eenheid. Hoe kun je nu deze innerlijke grootsheid weer gaan ervaren? Alles heeft te maken met onze lifestyle. Lifestyle is de manier hoe jij jouw leven inricht en vormgeeft. Lifestyle is de reden die ons lichaam ziek maakt en onze geest onrustig. Maar lifestyle is ook degene die het lichaam weer kan genezen, ons bewustzijn laat groeien zodat wij kunnen ervaren dat we oneindig veel meer zijn dan mens alleen.

Kijk maar eens om je heen of in je zelf en zie wat een enorme hoeveelheid onbalans, ziekte en onrust de mens ervaart. Alles komt voort uit onze lifestyle. Wanneer je iets wilt veranderen in je leven kijk dan naar de wijze waarop jij je eigen leven vorm geeft.

Een gezonde lifestyle is meer dan gezonde voeding, een beetje bewegen en aardig zijn voor andere mensen. De kans is groot dat ook jouw lifestyle is gericht op de onstuimige golven van jouw levensoceaan zonder tijd te investeren in het herontdekken van de grootsheid van wat zich onder de oppervlakte bevindt.

Het ontdekken van het innerlijk krijg je niet cadeau en eveneens kan een ander het jouw niet geven. Je mag namelijk zelf deze weg opnieuw ontdekken en ervaren dat de diepgang van de Ziel alles in huis heeft waar je misschien al vele levens naar op zoek bent. De moeilijkheid is echter dat onze “slechte” gewoontes ons afhouden om deze weg te kunnen bewandelen.

Wat zijn slechte gewoontes? Dit zijn zaken die jouw verhinderen om de weg terug naar binnen succesvol te bewandelen. Ik zal je een aantal van deze gewoontes opnoemen die mij het leven moeilijk maakte en mij vasthielden in het oppervlaktebewustzijn: te veel eten, te veel ongeïnspireerd werk, uit het nu leven, te drukke agenda, te veel suiker en geraffineerde producten, alcohol en cafeïne, te weinig ziels-ondersteunende beweging zoals bijvoorbeeld yoga of tai chi en geen dagelijkse meditatiemomenten.

Mijn aller grootste “slechte” gewoonte is geweest dat ik de allesdoordringende Goddelijke kracht had weg gefilterd uit mijn leven. Zonder de verbinding met de Ziel zal het leven altijd een strijd blijven die geleid wordt door de generaals van ontevredenheid en overleven.

Pas je eigen lifestyle aan, overwin onwetendheid en zoek uit hoe jij je leven kunt verplaatsen van het onstuimige oppervlak terug naar de diepte van verbinding en inspiratie. Overwin negatief denken, negatieve emoties en doe alles wat in je bereik ligt om jouw lifestyle ondersteunend te maken voor de verbinding met je eigen Ziel.

Stel jezelf elke avond voor het slapen gaan de vraag; hoeveel tijd heb ik vandaag besteed aan de verbinding met mijn innerlijke krachtbron? Wanneer het antwoord -0- of te weinig is weet je bij voorbaat al dat de golven van het uiterlijke leven jou nog te veel afhouden van je ware aard en hierdoor de kwaliteit van je leven een groot te kort doen.

Spring naar het volgende niveau en pas je lifestyle aan als krachtigste medicijn!

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello