free hit counter
Weerstand als kracht

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 515

Weerstand als kracht

In mijn boek; De kracht van zelfkennis, heb ik een hoofdstuk geschreven over de effecten van het ervaren van weerstand in je leven. Met name leg ik uit dat weerstand een van de grootste energie verslinders is van onze totale dagelijkse energie voorraad, want weerstand maakt moe.

Wanneer je vaak in de weerstand leeft put je jezelf uiteindelijk uit en zal het lichaam te weinig levenskracht hebben om zichzelf krachtig en gezond te houden. De boodschap in mijn boek is dat het mooi zou zijn om de weerstand om te buigen naar acceptatie. Wanneer je geïnteresseerd bent in dit onderwerp raad ik je aan om de kracht van zelfkennis te lezen.

Vandaag wil ik ook de andere kant van weerstand belichten. Weerstand is niet alleen iets wat energie verslindt, wanneer het ongecontroleerd zijn eigen gang gaat. Weerstand kan namelijk ook bijdragen aan het overwinnen van oude gewoontes die je afhouden van persoonlijke groei en de innerlijke verbinding met de ziel.

Weerstand is een mentale kracht, een vorm van wilskracht die het oneens is met de zaken of gebeurtenissen die zich in je leven aandienen. Een deel in jou, de intuïtie, is het oneens met datgene waarop je gefocust bent op dat moment. Wanneer jij een keuze maakt in het leven en je intuïtie, je ziel, is het hier niet mee eens krijgt je dat onbestendige, rare buikgevoel die je verteld dat dit geen passende keuze is. Toch kunnen de uiterlijke omstandigheden en emoties zo groot lijken dat je geen andere weg ziet dan je intuïtie te negeren.

Op zo’n moment kun je met de kracht van de weerstand die je voelt, voorkomen dat jij jezelf laat afleiden of omleiden op een weg die niet bij je past. Het verzet tegen verkeerde keuzes is een wijze waarop de weerstand jou eigenlijk helpt om niet (verder) af te dwalen van je ware kern. In dit geval geeft de weerstand, in de vorm van je intuïtie, je een wel bedoelde waarschuwing.

Ieder mens is al vele malen geïncarneerd en geëxcarneerd in diverse realiteiten. Vele levens zijn reeds ervaren en iedere realiteit laat een residu achter op de ziel als geheel. In iedere incarnatie leer je andere zaken en kweek je andere gewoontes en deze gewoontes kun je grofweg scharen onder het kopje goede gewoontes of slechte gewoontes.

Goede gewoontes zijn manieren van denken, handelen of zijn die je dichter bij je Goddelijke kern brengen. Een goede gewoonte helpt mee om het mysterie van de aardse illusie te ontrafelen. Een slechte gewoonte is een levenswijze die je juist steeds verder laat afdwalen in het materiële, illusionaire bestaan.

Goede oude gewoontes en slechte oude gewoontes als overblijfselen uit vorige incarnaties liggen in ons huidige leven nog altijd opgeslagen in de enorme diepte van ons onderbewustzijn. Deze vorm van bewustzijn is een geprogrammeerde routine die voor jou de leiding overneemt in situaties waar jij het niet meer weet of niet meer ziet zitten. Oude slechte gewoontes helpen je altijd van de wal in de sloot. Oude slechte gewoontes kunnen heel divers zijn zoals bijvoorbeeld drankzucht, overeten, competitie, agressie, stelen, drugs, altijd strijden, een kort lontje hebben, niet goed communiceren, niet willen mediteren enzovoorts.

Wanneer je in een vorige incarnatie bent geteisterd door een slechte gewoonte zal je in je huidige leven opnieuw een zwak ervaren voor deze kansloze manier om zorgen, problemen of trauma’s te camoufleren. De oude programmatuur is nog steeds intact en zal opnieuw actief worden wanneer je in soort gelijke situaties beland zoals in die vorige incarnatie.

Je huidige bewustzijn en gezond verstand weten exact wat goed voor je is en wat destructief voor jou is. De emotionele onbalans kan soms zo groot worden dat oude gewoontes een vlucht kunnen bieden om de huidige realiteit opnieuw te ontlopen. Wanneer je hieraan blijft toegeven kun je vele incarnaties in het zelfde cirkeltje blijven ronddwalen.

Diep van binnen voel je door je intuïtie heen wanneer je op het punt staat om een oude slechte gewoonte weer op te pakken en te activeren. Vaak wordt dit getriggert door een overweldigend gevoel van bijvoorbeeld; onmacht, onrecht, niet gehoord worden of het gebrek aan levenslust en inspiratie. Op deze momenten laat je intuïtie je weten door je fysieke lichaam heen, dat er iets niet in de haak is en je voelt een vorm van weerstand opkomen die je eigenlijk wil behoeden voor een verkeerde keuze.

Op dit specifieke moment dien je deze weerstand juist te omarmen en jezelf hiermee te sterken om niet opnieuw de omweg te kiezen die je afhoudt van je ware pad. Deze weerstand is juist de wilskracht, de brandstof om jezelf niet opnieuw te laten meezuigen door oude onbewuste gewoontes. Deze weerstand behoed je voor een weg van pijn en verdriet, want je ziel wil niets liever dan dat je al het “oude” negatieve van je afschudt en de weg terug naar huis gaat bewandelen.

Sterke negatieve emoties zelf, zijn ook van die oude gewoontes die je verder weg leiden van een vreugdevol leven. Om niet gedurende meerdere incarnaties op een rij vast te zitten in de zelfde oude slechte patronen en gewoontes dien je deze dus te bestrijden en te vernietigen.

Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Wanneer jij laat zien dat je de waarschuwende weerstand omarmt en je het verzet laat zien tegen de verkeerde weg, komen automatisch de krachten van de oude goede gewoontes uit het onderbewuste naar de oppervlakte om je bij te staan in de strijd.

Emoties lijken vaak groot en moeilijk maar voor de kracht van het onderbewuste is dit een kleinigheid om te overwinnen en je te laten focussen op de zaken in het leven, die je dichter bij je Goddelijke kern brengen. Je hebt dus de verplichting om te vechten tegen de zaken die je afleiden van je ware zelf.

Wanneer je deze strijd aangaat zul je de bondgenoten van de oude goede gewoontes aan je zijde krijgen, die samen met jou de vijand van onwetendheid en verkeerde routine voorgoed verslaan, waardoor meer vrijheid en vreugde jouw huidige leven en de komende levens kan binnenstromen.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello