free hit counter
Ontwaken aan het Goddelijke

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 205

Ontwaken aan het Goddelijke

Niets in het leven is zo angstig als het ontwaken aan het Goddelijke, ontwaken aan de bron van het Al. Deze ontwaking zal alles doen vervagen van alles dat je ooit dacht die je was. Ontwaken aan het Goddelijke is zoiets als het uitdoen van je favoriete kleding, je best zittende broek, je lekkerste shirt en je warmste sokken. Ontwaken aan het Goddelijke is alsof je in je blootje staat zonder enige vorm van identiteit.

De angst is dat je verliest wie je denkt dat je bent en dit kan een hevig gevecht zijn. Ontwaken aan het Goddelijke vergt een onvoorwaardelijke overgave naar iets dat je niet eerder zult kennen dan na het opgeven van alles die je dacht dat je was. De ontwaking naar je Goddelijke kern is de kers op de taart om het “zomaar te zeggen”. Het enige probleem is dat je eerst moet opgeven wat jouw overtuigingen zijn van wat is een taart en wat is nu eigenlijk een kers.

De overgave aan het Goddelijke kan nooit een bewuste keuze zijn omdat keuzes in het hier en nu altijd voortspruiten uit je eigen Ik. De ontwaking aan het Goddelijke is een latent aanwezige mogelijkheid die zichzelf zal ontvouwen op jouw eigen tijd en tempo. De ontwaking aan het Goddelijke is gaan zien dat alles die je bent, speelt en leeft een verlengstuk is van het totaal. De ontwaking aan het Goddelijke is de realisatie dat je het “Totaal” nog nooit bewust als mens hebt ervaren. Eenmaal ontwaakt zul je waarderen van alles wat in je leven is, heerst en zich afspeelt.

De ontwaking aan het Goddelijke is een kosmische kracht die zichzelf activeert op het moment dat alle gesternte in de juiste constellatie staan. De ontwaking aan het Goddelijke kun je niet afdwingen, laat staan begrijpen of bepalen wanneer de juiste tijd voor jou is. Het ontwaken vergt moed en vertrouwen. Moed omdat je alles dient los te laten waarvan je dacht dat waarheid was. Vertrouwen omdat het onbekende je zal opslokken en je zal navigeren in de gebieden die je vreemd zijn.

Het ontwaken aan het Goddelijke is een intern proces die je vanaf de buitenzijde niet kunt waarnemen. Het ontwaken brengt vreugde, angst, liefde en haat tegelijk, omdat het ontwaken je verbind met het Al waar alles bestaat en niets wordt uitgesloten. Het ontwaken aan je Goddelijkheid zal dus zonder pardon de dualiteit van je afnemen en zo ook het aller grootste speelgoed hier op Aarde.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello