free hit counter
Vrije wil

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 306

Vrije wil

Een van de mooiste voorrechten die wij als mensen hebben op deze planeet is vrije wil. Vrije wil is ons eigendom en ons geboorterecht. Zelfs wanneer je denkt dat je geen vrije wil hebt, heb je het toch! Je kiest dan uit vrije wil om in de illusie te geloven dat je geen vrije wil hebt. Dit lijkt een beetje tegenstrijdig of verwarrend maar is het eigenlijk helemaal niet. Ons deel in het universum is een speciale zone waar het hoogste goed voor ieder individu de vrije wil is. Niets of niemand kan je dwingen om iets tegen je eigen vrije wil in te doen.

De vrije wil is aan ieder van ons gegeven en het is aan ons de keuze of we het willen gebruiken of niet. Ik hoor al de vele reacties van mensen die allerlei argumenten op tafel leggen waarin zij beweren en verzekeren dat ze situaties hebben meegemaakt waar kan worden weerlegt dat vrije wil bestaat en vrije wil dus eigenlijk onzin is. Vanuit een menselijk driedimensionaal perspectief zouden we zeker kunnen gaan geloven dat er geen vrije wil aanwezig was in die situaties. Maar vanuit het oogpunt van de Ziel is altijd alles goed georkestreerd.

Dit is nu het moeilijke aan de vrije wil. Wanneer je het leven leeft vanuit een verstandelijke benadering kun je in de valstrik geraken dat vrije wil niet bestaat. Velen zijn vergeten zichzelf eraan te herinneren dat ieder individu zijn eigen leven creëert met eigen gedachten, gevoelens, overtuigingen en emoties. Velen zijn vergeten dat we veel meer zijn dan ons fysieke lichaam alleen en dat we allemaal deel uitmaken van de alles doordringende onbegrensde Bronenergie. Onze gedachten-stroom in combinatie met ons onderbewustzijn en bovenbewustzijn welke bevrucht zijn met gevoelens en emoties geven alles waar je in gelooft, wat je voelt en denkt een magische kracht, die op onverklaarbare wijze veelvuldig beleefde gedachten en gevoelens omzet in manifestatie.

De emoties zijn brandstof voor deze magische kracht die je overtuigingen en gedachten omtoveren tot jouw realiteit. Je hebt als mens niet veel controle over je eigen lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld; ademhaling, stofwisseling of hartslag maar je hebt wel 100% controle over de emoties die je voelt en de gedachten die je denkt. Vrije wil wil dus zeggen dat je altijd de keuze hebt hoe jij je voelt in elke situatie door simpelweg de overtuigingen of gedachtes die je hebt of denkt te herkennen en te wijzigen zodat ze in resonantie gebracht kunnen worden met jouw eigen wensen en voorkeuren.

Vrije wil is moeilijk te ervaren als je in de onzin gaat geloven waar het verstand en het ego je dagelijks mee bombarderen. Vrije wil kun je pas gaan ervaren als je vrijwillig kiest om zo nu en dan het verstand uit te zetten en verbinding gaat maken met je Innerlijk, je eigen Ziel of Hogere Zelf. Dit deel van jou weet dat jij een volwaardige Schepper bent en je de talenten van creëren en manifesteren volledig beheerst en dagelijks toepast. Vrije wil kun je nooit ervaren als je er niet voor kiest om volledig in je Eigen Kracht te gaan staan en je eigen Ik-Ben aanwezigheid te erkennen. Vrije wil kun je nooit ervaren wanneer je jezelf een slachtoffer voelt van elke willekeurige situatie. Vrije wil kun je niet ervaren als niet gelooft dat alles wat in je leven gebeurt een groter doel dient zoals bijvoorbeeld ervaring, groei, expansie of het gevolg is van Zielscontracten die je hebt afgesloten met anderen.

Het is te kostbaar om je eigen vrije wil niet te gebruiken. Innerlijke groei en transformatie laten ook jouw Ziel groeien en als je Ziel groeit veranderen ook je dromen en verlangens. Je zult nooit je vrije wil herkennen als je niet weet wat je diepste wensen en verlangens zijn. Maar wanneer je hiermee contact hebt gemaakt is het jouw taak om stappen te ondernemen in de juiste richting. Niets komt zomaar uit de lucht vallen! Als iets niet bevalt in je leven heb je altijd de keuze om het los te laten ondanks dat je ego zegt dat het onmogelijk is. Niemand kan jou dwingen om iets te doen dat je niet wilt. Loslaten hoeft niet iets abrupts te zijn maar kan ook een vriendelijk en geleidelijk proces zijn wanneer je je weerstanden en ongenoegens kunt beheersen.

De vrije wil is iets unieks en kan niet worden ervaren vanuit de afgescheidenheid of het ego denken. Vrije wil is iets wat toebehoort aan het Eenheidsbewustzijn dat je laat inzien dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Je gaat voelen dat de keuzes die je maakt vanuit vrije wil niet alleen jou vooruit helpen maar tegelijkertijd een meerwaarde presenteren voor je medemens. Vrij wil zorgt voor het “Grote Geheel” en niet voor het individu alleen.

Val nooit voor de valse gedachte dat je geen vrije wil hebt maar bewandel de weg naar binnen en ervaar opnieuw dat je Vrijheid BENT in de ruimste betekenis van het woord. Maak contact met je diepste verlangens. Maak keuzes en neem de eerste stappen en in verbinding met je eigen Ziel zul je worden gebracht naar plaatsen waar je nog nooit van hebt durven dromen.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello