free hit counter
Het gevoel van zekerheid

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 328

Het gevoel van zekerheid

Zou dat niet een droom zijn die uitkomt; wanneer je elke minuut van de dag kunt leven met het gevoel van zekerheid? Zekerheid van het feit dat je jezelf werkelijk nergens zorgen over hoeft te maken en alles in je leven als vanzelfsprekend verloopt. Zekerheid over je gezondheid. Zekerheid over je relatie. Zekerheid over je eigen toekomst of de toekomst van je kinderen. Zekerheid over je baan en financiën. Zekerheid over de uitkomst van het nieuwe project dat je bent gestart.

Het gevoel van zekerheid is een bewustzijnstoestand waarin er geen enkele ruimte aanwezig is voor de geringste twijfel of het kleinste beetje angst. Het gevoel van zekerheid is een onbetwistbare overtuiging dat alles wat je pad zal kruisen in jouw voordeel uitpakt. En wanneer dit niet het geval is de situatie eenvoudig te corrigeren is. Het gevoel van zekerheid is een gedachtevorm waarin je onbegrensd vertrouwen hebt in jezelf en anderen.

Uit eigen ervaring weet ik dat er in onze driedimensionale wereld vele bronnen zijn waaraan je het gevoel van zekerheid kunt koppelen. Bronnen zoals: geld, je partner, onroerend goed, familie, het hebben van een vaste baan, het behalen van diploma’s, of een eventueel nalatenschap. De koppeling van zekerheid aan zo iets, zorgt er voor dat je veelal vrij kunt blijven van mogelijke angst of twijfel over de toekomst, en daardoor eenvoudiger van het NU-moment kunt genieten. Het koppelen van een emotie zoals zekerheid aan een item of situatie welke reeds aanwezig is in onze werkelijkheid, zorgt voor een mind-set waardoor je meestal niet wordt uitgedaagd om in te zien dat de gekoppelde zekerheid niets meer dan een “illusie” is.

De enige zekerheid die wij als mensen op aarde hebben is de zekerheid dat niets zeker is! Onze 3-D werkelijkheid is een vloeiende stroom van continue verandering waar nooit iets erg lang het zelfde blijft. Groei en expansie zijn de pijlers van het kosmisch ontwerp van ons stukje universum. Groei en expansie is een natuurwet waarvan je met zekerheid kunt zeggen dat ieder mens op aarde hieraan onderhevig is. Het gevoel van zekerheid ligt wel heel dicht bij het gevoel van veiligheid. Vele mensen voelen zich niet veilig wanneer er geen zekerheid is over de toekomst van een bepaalde situatie.

Twijfel en angst zijn de emoties die iedere wens, verlangen of creatie kunnen afbreken en het gevoel van zekerheid laten smelten als een reep heerlijke melkchocolade in de volle zon. Wanneer je het gevoel van zekerheid koppelt aan een object of situatie uit de materiële wereld kan het zijn dat je mag ervaren dat de zekerheid die je veronderstelde als zekerheid, niets meer was dan een kwetsbare illusie. Een illusie die niets te maken heeft met het ware gevoel van zekerheid. Maar wat is dan dit ware gevoel van zekerheid? Helaas kan ik je dit nog niet vertellen omdat het ook voor mij nog onverklaarbaar en ontluikend is. Vooralsnog kan alleen ik met zekerheid zeggen dat een “gekoppelde zekerheid” alles behalve zekerheid is.

Op de momenten waarin ik tijd neem voor mijzelf en in diepe ontspanning ga, word ik steeds vaker gevuld met een heel ander gevoel van zekerheid. Dit gevoel van zekerheid is ZO anders dan alle zekerheden die ik tot nu toe heb ervaren in mijn aardse werkelijkheid. Dit gevoel van zekerheid is niet gekoppeld aan iets anders, maar is een op zichzelf staand gevoel. Een weten en ervaring welke niet met logica te beredeneren valt. Dit gevoel van zekerheid laat mij “Zijn” in het hier en NU en geeft het gevoel van verbinding met alles in en om mij heen.

Dit gevoel van zekerheid geeft een weten dat alles wat ik momenteel waarneem niet het enige is wat er bestaat. Dat er nog deuren te openen zijn waarachter andere bestaanswerelden op verkenning liggen te wachten. Dit gevoel van zekerheid vertelt me dat ik veel meer ben dan ik denk dat ik ben, en ik met ontzag vervult zal zijn wanneer ik mij dit weer begin te realiseren. Mijn huidige leven is zo gevuld geweest met het creëren van zekerheden die mij het gevoel gaven van zekerheid, maar enkel de “illusie” van zekerheid lieten groeien net als lucht in een ballon. Maar wanneer, op een onverwacht moment, de ballon uit je vingers glipt zal de illusie de voortstuwende kracht zijn die de ballon meters verder weer op de aarde doet neerdalen als een lege huls zonder vorm of inhoud.

De voortdurende inspanning die nodig is voor het creëren van een illusionaire zekerheid laat weinig tijd over voor het creëren van een portaal waarin je het ware gevoel van zekerheid kunt ervaren. Meditatie, bewuste ademhaling of genieten in de natuur zijn maar enkele voorbeelden die je kunt gebruiken om te gaan ervaren wat ik in deze column probeer te vertellen. Wij mensen zijn zo getraind in het opbouwen van valse zekerheden en hieraan zoveel tijd verliezen dat het bijna onmogelijk is om de “zekerheid” van je eigen Essentie te kunnen ervaren.

De stilte in jezelf betreden en voor een moment alleen maar te Zijn zonder televisie, zonder telefoon, zonder internet, zonder (multi)media, zonder voetbal zonder gedachten, zonder familie, of zelfs een dagje zonder voeding creëert een opening waarin je kunt voelen dat je uit het zelfde sterrenstof bent opgebouwd als alles en iedereen om je heen. Dat de essentie hiervan nooit zal vervagen en jouw bewustzijn veel groter is dat de capaciteit van je verstand.

Velen van ons zijn continu bezig om “geld te verdienen”, of zich aan het voorbereiden om geld te gaan verdienen ten koste van onze gezondheid. Om hierna dit geld weer nodig te hebben om onze gezondheid weer op peil te brengen. In dit hele proces vergeten we tijd te nemen om onszelf te leren kennen. Zonder jezelf te kennen kun je nooit echt genieten van het Nu moment omdat de toekomst onzeker is door hetgeen je in het Nu vergeet te doen.

Het gevoel van zekerheid kun je niet verdienen, je kunt het alleen maar ervaren. Zekerheid krijg je pas als je soepel leert omgaan met alles wat zich aandient en leert hoe je uit de weerstand kunt blijven. Het gevoel van zekerheid ligt in je eigen kern en is vrij van enige vorm van afhankelijkheid. Net als een rietstengel in de wind. Soepel en elegant kan de rietstengel elke storm weerstaan omdat het soepel en flexibel meebuigt met de wind zonder zichzelf er tegen te verzetten om na de storm weer in zijn oorspronkelijke positie terug te keren.

Valse zekerheden zijn de valkuil van deze tijd. “Tijd om te ontwaken” en op zoek te gaan naar de zekerheid van je eigen Essentie. Een Essentie die ver voorbij gaat aan tijd en ruimte en tevens ons begrip.

Maar je hoeft niet alles te begrijpen om ervan te kunnen genieten!!!

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello