free hit counter
Eenheid en harmonie

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 317

Eenheid en harmonie

Niets is gezonder voor een mens om dagelijks een beetje Eenheid en Harmonie te ervaren. Geen enkel medicijn, geen enkele levensstijl, geen enkele groene smoothie, superfood of voedingssupplement heeft zo’n positieve invloed op een mens als je dagelijkse dosis Eenheid en Harmonie.

Het leuke is dat er geen winkel is waar je naar binnen kunt stappen en vragen; ‘Ik wil graag een doosje met Eenheid en Harmonie’. Ze zullen je vreemd aankijken! Dit is nu het bijzondere aan Eenheid en Harmonie. Je kunt het niet kopen en niemand kan het je geven maar je dient het zelf te ontwikkelen.

De dagelijkse dosis Eenheid en Harmonie zorgt ervoor dat je zowel fysiek als mentaal in topconditie kunt blijven. Zonder te verdwalen in de neerwaartse spiraal van onze 24 uur maatschappij waar mensen ongemerkt worden gevoed met valse illusies, drama en angst.

In onze maatschappij hebben we het recht om van kinds af aan te mogen studeren en te leren, om ons voor te bereiden op de drukke maatschappij. Helaas zijn er in het overgrote deel van deze onderwijsinstellingen maar weinig instituten aanwezig die doceren hoe je jezelf in Eenheid en Harmonie kunt brengen en houden. De meeste instellingen leren hoe je geld kunt verdienen om te (over)leven. Wanneer je zoveel tijd besteed aan het verdienen van geld eist dit vaak zo’n hoge tol dat deze mensen dit geld weer moeten uitgeven aan hun eigen gezondheid.

Eenheid en Harmonie zijn de sleutelwoorden voor een nieuw leven. Eenheid is misschien nog een te abstract woord voor je, maar in deze context is de betekenis eigenlijk zeer eenvoudig. Eenheid wil zeggen dat je vanuit de stilte in Jezelf de verbinding kunt ervaren met alles en iedereen om je heen. Eenheid wil zeggen dat je kunt voelen dat ieder mens, ieder dier, ieder voorwerp “opgebouwd” is uit de zelfde “materie” als jijzelf. Dat ook jij een belangrijke schakel bent in het grote Geheel en alles bezield is met deze zelfde Vonk die overal leven inblaast.

Helaas is het niet mogelijk om dit te ervaren vanuit ons denken. Het verstand bezit eenvoudigweg geen instrumentarium om deze fijnstoffelijke energie te kunnen waarnemen of ervaren. Alleen jouw innerlijke gevoelswereld heeft deze mogelijkheid tot waarnemen.

Eenheid wil zeggen dat je kunt gaan voelen dat je zoveel meer bent dan alleen je fysieke lichaam en je verstand. Eenheid laat je voelen dat alles wat je jezelf aandoet ook andere wezens aandoet. En alles wat je anderen aandoet ook jezelf aandoet. Wanneer je begrip gaat ervaren van Eenheid zul je automatisch beter voor jezelf gaan zorgen en een accepterende liefdevollere houding ontwikkelen waarin jij jezelf en je omgeving de ruimte geeft om zich positief te ontwikkelen.

De Eenheid ervaren zorgt dan automatisch voor Harmonie in je leven. Harmonie is dat je jezelf thuis voelt op de plek waar je NU bent. Harmonie is dat je alles kunt accepteren wat zich momenteel aandient in je leven zonder te hoeven vechten. Harmonie is dat je weet dat er ook voor jou wordt gezorgd. Dat je al je angsten, irritaties, boosheid en verdriet mag loslaten zodat het pad vrijkomt waarover Eenheid en Harmonie naar jou toe wandelen.

Er zijn oneindig veel manieren om Eenheid en Harmonie te ervaren en ieder mens heeft een eigen specifieke manier. Het is aan jou om je eigen unieke manier te ontcijferen. Voor mij is Moeder natuur de katalysator om op een eenvoudige manier verbinding te leggen met Eenheid en Harmonie. Mijn fascinatie voor de natuur is zo groot dat ik altijd verwonderd ben hoe mooi onze planeet werkelijk is. De wijsheid van de natuur is voorbij elk begrip en geeft mij altijd inspiratie en antwoorden. Waar ik ook ben, zal ik dagelijks wat tijd vrijmaken om op een of andere manier met de natuur bezig te zijn.

Eind juli hadden Silvia en ik een drie daagse bijscholing van Quantum healing hypnotherapie in het Zuidwesten van Engeland. De natuur was daar zo overweldigend mooi! Mijn hele wezen straalde door het contact met de omgeving. Het was voor mij zo eenvoudig om hier een “overdosis” Eenheid en Harmonie te ervaren. Op het moment dat je bewust je gedachten en emoties tijdelijk op de zijlijn kunt plaatsen opent zich direct een nieuwe wereld.

Wanneer je ziek bent, stressvol, moe, depressief of een burn-out hebt bestaat er geen beter medicijn dan de Eenheid en Harmonie in jezelf te gaan ervaren en te gaan zoeken naar de katalysator die dit in jou aanwakkert. Wat is jouw manier om totale rust te ervaren? Waar wordt je blij van? Welke activiteiten laten je de doen tijd vergeten? Wat zul je moeten loslaten om dit te gaan ervaren? Hoe vaak neem je de tijd voor de dingen die je blij maken?

Het geheim is; dat je helemaal niet naar Eenheid en Harmonie hoeft te zoeken! Eenheid en Harmonie zijn van nature in jou aanwezig! Maar door opvoeding, cultuur of opleiding ben je misschien voorgelogen dat je verstand alle antwoorden en oplossingen heeft. Hierdoor heb je misschien de leiding over je leven aan het verstand toevertrouwd. De verbinding met je Innerlijke Krachtbron is wat jou pas echt de werkelijkheid kan laten ervaren. Deze Bron doet het verstand verbleken en kan je werkelijk voorzien van alle antwoorden en inzichten die je leven weer kleur en genezing brengen.

Ga eens voorbij het denken en ervaar de wonderlijke wereld van het Innerlijk waar Eenheid en Harmonie je kunnen voeden met hun vitaliserende essentie.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello