free hit counter
De kracht van zelfkennis

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 372

De kracht van zelfkennis

December 2014 is een bijzondere maand voor mij. Een maand waarin ik mijzelf officieel als schrijver mag benoemen door het uitkomen van mijn eerste boek; De kracht van Zelfkennis, halverwege de december maand. Een boek dat niet gepland was maar gewoon “gebeurde”. Nooit heb ik echt ambitie gevoeld of verlangen gehad naar het schrijven van een boek. Mijn interesse lag altijd in zelfreflectie om mijzelf beter te leren kennen. Schrijfblokken vol met vragen, problemen, moeilijkheden en antwoorden staan op mijn boekenplank als gevolg van mijn nieuwsgierigheid en problematiek in het leven. Op deze manier is schrijven mij altijd erg dierbaar geweest maar ook erg persoonlijk.

Mijn leven is één grote zoektocht geweest. Een zoektocht die bijna alle continenten van de wereld bestrijkt. Mijn onophoudelijke nieuwsgierigheid op het gebied van de mystiek, verleden en healing heeft mij vele reizen bezorgd. De continue strijd om mijzelf goed te mogen/kunnen voelen, en los te breken uit beperkende structuren, heeft de nodige littekens achter gelaten. Mijn onzichtbare verwondingen uit het verleden die mij vasthielden op de plekken waar ik juist niet wilde zijn, dienden ontmaskerd te worden.

Achteraf bekeken was mijn 20-jarige zoektocht een groot avontuur maar gedurende het traject lang niet altijd als zodanig ervaren. De reis was veelal confronterend, lastig en soms ontmoedigend. Deze lange periode had ik nodig om te ontdekken dat hetgeen ik zocht niet in de buitenwereld te vinden was maar al jaren in mijzelf lag te wachten op ontdekking en erkenning. Ik wist zelfs niet eens waarna ik op zoek was, maar wilde ontsnappen uit mijn eigen gecreëerde wereld.

Het moment dat ik eindelijk mocht weten waarnaar ik op zoek was, bleek een grote openbaring. Ik was op zoek naar bevrijding van mijn denken en de her-verbinding met mijn Ziel. Een verbinding die zeer schoorvoetend opgang kwam, maar gaande weg zichzelf op een mooie wijze ontvouwde en mijn leven begon te kleuren en inspireren. Ik kan nu wel zeggen dat niet ik “alleen” het boek heb geschreven. Het boek is een samenspel van mijn Ziel en mij. Een co-schrijverschap zou je het kunnen noemen.

Mijn “Innerlijk” weet altijd op een heerlijke, heldere en eenvoudige manier dingen te verwoorden en weet verbanden te leggen. Zeker op de momenten waar ik zelf alle perspectief ben verloren en verdwaal in de valse illusies van mijn verstand. Op deze wijze is mijn weg van de afgelopen jaren op eenvoudige wijze samengevat en krachtig doch eenvoudig verwoord in mijn schrijvers debuut.

Al die jaren dat ik “afgescheiden” leefde van deze krachtige Bron in mijzelf waren een katalysator om op zoek te gaan naar de zin van het bestaan. Eenmaal gevonden gaf dit natuurlijk niet gelijk een Happy End. Eerst diende ik mijn verworven inzichten in de praktijk te brengen en keuzes te maken die eigenlijk onmogelijk leken. Toch gaven de eerste kleine stapjes in de richting van her-verbinding mij de inzichten, de steun en de warmte die ik nodig had om verder te kunnen groeien tot het punt waar ik nu ben. Gelukkig is mijn reis nog niet teneinde en ik hoop nog veel moois te mogen ontdekken over mijzelf en het leven in het algemeen.

“De kracht van Zelfkennis” is een synthese van alles wat ik in de laatste jaren heb mogen leren. Alles heb ik zelf ervaren en ontdekt en kan daardoor de garantie afgeven dat het geschrevene, indien actief toegepast, echt je leven kan transformeren in de richting die je verkiest. Iets weten is namelijk niet het zelfde als iets “leven”.

Natuurlijk zijn er vele prachtige mensen geweest die mij geholpen en begeleid hebben gedurende mijn ontdekkingsreis. Ik ben ieder individu zeer dankbaar voor hun persoonlijke bijdrage. Nu is de tijd daar dat ik ook andere mensen mag helpen op hun ontdekkingsreis en ik doe dit door middel van ervaring, met veel compassie en plezier.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello