free hit counter
De slapende schepper

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 128

De slapende schepper

Vandaag wil ik iets schrijven over de relatie tussen de buitenwereld en de wereld in jezelf, je eigen gevoelens, gedachten, en je beleving van het leven zelf. Het is vrij moeilijk om als een bewuste kracht, het leven te beleven. Een ontwaakt mens is namelijk in staat zijn eigen leven vorm te geven naar inzicht en keuze. Maar dit is niet mogelijk wanneer je het huidige leven leeft als een droom. Wat bedoel ik met een droom? Een droom is iets waar alles in gebeurt zonder dat je bewust bent dat je invloed kunt uitoefenen op het scenario van de droom.

Er zijn mensen die bewust hun dromen kunnen beïnvloeden en het scenario naar eigen hand vormgeven gedurende de droom. Dit heet dan bewust dromen. Het leven is niet anders wanneer je niet ontwaakt, uit het fenomeen dat wij onze realiteit noemen. Dan ben je een slapende schepper, iemand die zich laat sturen door de uiterlijke omstandigheden die op zijn of haar pad komen.

In feite schep je altijd je leven maar heb je nog niet de moeite genomen om je bestemming in eigen hand te nemen of je bent nog niemand tegen gekomen die je heeft geleerd hoe je het leven kunt vorm geven naar eigen keuze en interesse. Niets in jouw realiteit gebeurt zomaar en is altijd een creatie van jezelf, ook al zijn ze nog zo zwaar of lastig te begrijpen.

Het creëren van je leven kun je pas gaan uitoefenen wanneer je bewust wordt dat je eerst dient te ontwaken uit die droom waar jou leven in handen ligt van het lot, een hogere macht, een kracht of een Godheid. Je kunt pas je eigen scenario gaan neerzetten wanneer je afstand neemt van je slaapwandeling, ontwaakt en met open ogen gaat kiezen hoe jij je leven graag wilt zien en niet hoe anderen graag zien hoe jij je leven vorm geeft.

Moeilijk? Nee helemaal niet, het vergt alleen “overtuiging” en trouwens, je hebt reeds genoeg meegemaakt van datgene wat juist niet wilde maar je toch “overkwam”. Je leven scheppen naar eigen inzicht en verlangen begint met de kennis dat je het recht hebt om te zijn wie je graag wilt zijn. Je hoeft het niet te verdienen, je hoeft geen bijzonder persoon te zijn, geen mega-ster of iemand met uitzonderlijke kwaliteiten, NEE je mag ten allen tijden kiezen wie of wat je graag wilt zijn, gewoon omdat je het waard bent!!!

Is dat niet mooi! Dat ieder mens, niemand uitgezonderd, het waard is om te zijn wie je graag wilt zijn. Waarom is dat zo? Dit komt puur door het onbetwistbare feit dat ieder van ons een stukje van de schepper, van God, in zichzelf heeft meegekregen. Ieder van ons is een deel van die almachtige kracht die ons universum heeft geschapen. Iedereen heeft de Godsvonk in zich liggen en we hebben allemaal het recht om deze te gebruiken en tot expressie te brengen. Maar er zijn voorwaarden en één daarvan is dat je wel wakker dient te worden, dat je niet zomaar iemand bent zoals velen jou zien, beoordelen of veroordelen.

Laat ik je vertellen dat de mensen die nog nooit de vonk van de schepping in zichzelf hebben ontdekt en ervaren, dit ook nooit in anderen kunnen waarnemen. Daarom is het zo mooi als JIJ de bewuste keuze maakt om te ontwaken uit de illusie van het aardse leven en de gedachte: “dat je maar een gewoon mens bent”, nu eindelijk eens kunt verruilen voor de waarheid. Je bent een kind van de schepping en door deze kracht kun je je eigen leven vormgeven naar het hoogste goed voor jou. De enige beperking die je hebt zijn je eigen gedachten over jezelf.

Nog een voorwaarde is dat jouw nieuwe leven vormgeeft in overeenstemming met je eigen Ziel. Dat je voorkomt om anderen te gaan na-apen of dromen gaat naleven die zijn voorgehouden door het controlerende massabewustzijn die deze als ideaalbeeld hebben geschetst zodat je “erbij” kunt horen. Weet dat zulke organisaties er louter en alleen op uit zijn om jouw energie voor eigen gewin te verkrijgen. Je eigen leven creëren werkt pas wanneer je je eigen pad durft te gaan bewandelen en een eenheid gaat vormen tussen de Ziel en het verstand. Hiermee kom je weer terug op je eigen (Ziels) pad en daardoor zullen de juiste deuren voor je worden geopend zodat het leven zal veranderen in een vloeiende beweging van avontuur en creatie, in liefde en harmonie met je eigen Kern.

Maar alles begint met het ontwaken uit de 3-dimensionale illusie en het ontdekken van de Godsvonk IN jezelf. Het leven is nooit wat het lijkt omdat het ten alle tijden een reflectie is van je diepste emoties, gevoelens en gedachten. Is jouw leven zoveel anders dan je wenst? Dan wordt het tijd om te ontwaken en contact te gaan maken met de vonk van de Schepper in jezelf.

Alleen al de erkenning dat ook JIJ bijzonder bent verricht al wonderen. Geloof mij dat je het uiteindelijk zal gaan voelen en geloven dat je niet bent wat anderen je jaren lang hebben gespiegeld als reflectie van opgelegde overtuigingen en voorwaarden. Stop het spel van de bal in de flipperkast die door allerlei reacties wordt rond geschoten langs alle hoeken van het speelveld. Neem het heft in eigen handen en zoek de rust in jezelf zodat jij kunt kiezen hoe je reageert op wat je ziet, en niet als een ongeleid projectiel telkens weer wordt gelanceerd in onrust en onbalans. Jij bent de schepper van je eigen realiteit!

Weet dat alles mogelijk is en dat je het waard bent, je hoeft alleen maar te ontwaken om die bijzondere kracht in jezelf te gaan voelen en te gaan toepassen. Iedereen kan het! Het is je alleen nog niet gelukt omdat niemand je ooit heeft verteld dat dit echt mogelijk is. De meeste mensen hebben je alleen maar geleerd hoe je het beste kunt voldoen aan de normen en waarden van anderen. Zoek vanaf nu je eigen innerlijke leraar die je kan helpen de waarheid over jezelf te ontdekken.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello