free hit counter
Durven genieten

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 262

Durven genieten

Genieten, plezier hebben en jezelf op een kostelijke manier vermaken is iets wat we allemaal hoog op ons verlanglijstje hebben staan. Als je snel zegt dat je wilt genieten van het leven dan lijkt dit zo eenvoudig. Het lijkt ook alsof het geen diepgang heeft, leeg is en datgene is wat ons continu wordt voorgespiegeld door de media.

Het ware genieten is iets anders dan wat ons dagelijks wordt voorgehouden door alle tijdschriften, kranten, advertenties en feel-good bladen. Het ware genieten van het leven is iets waar je “Moed” voor nodig hebt! Het ware genieten is je geboorterecht, maar is totaal iets anders dan wat de meeste mensen verstaan onder het beleven van een plezierig leven.

Je kunt op een aantal manieren proberen het plezier terug te brengen in je leven. De meeste mensen weten niet waar te beginnen en op welke manier. De meeste van ons koppelen er direct het idee aan vast dat je begint met het creëren van een grote som geld en vandaar uit zal het genieten vanzelf wel komen.

Op zich een logische gedachte want als je geen zorgen over je financiële verplichtingen meer hebt, is het eenvoudiger om veel meer tijd in jezelf te investeren. Vele van ons proberen het genieten door middel van overvloed in onze buitenwereld naar binnen te trekken en op deze manier het genieten van het leven gestand te doen.

Zoals bijna alles wat je van “buiten naar binnen” haalt is een weinig of langdurig succes beschoren. Elk groot spiritueel leraar doceert dat creatie pas echt werkt van “binnenuit naar buiten toe”. Grote overvloed creëer je altijd eerst in jezelf en dan pas verschijnt het in je buitenwereld. Hoe dikwijls zien we niet de succesvolle mensen om ons heen en denken dat zou ik ook wel willen?

We zien alleen niet altijd dat deze mensen al jaren lang van binnenuit geïnspireerd zijn geweest en vaak heel veel tijd en energie hebben geïnvesteerd in iets wat ze leuk vinden of wat hen passie geeft. Geïnspireerde mensen creëren een innerlijke gloed die uiteindelijk een geïnspireerd en plezierig leven in de 3-dimensionale realiteit manifesteert.

Dit is de reden waarom ik deze column begon met de opmerking dat er moed en durf voor nodig is om een plezierig leven voor jezelf te creëren. Je dient dan ten alle tijden de weg naar “Binnen” te gaan bewandelen. Durven kijken in Jezelf en eerlijk durven zijn naar Jezelf toe. Rijkdom begint altijd in je diepste kern. Eigenlijk is deze diepste rijkdom niet iets wat je dient te ontwikkelen. Nee, het grote geheim is dat ieder mens op deze aardbol de innerlijke rijkdom als gift heeft meegekregen vóór aanvang van de reis naar deze planeet.

De innerlijke rijkdom is dus niet iets om aan te “werken”. Het werk zit enkel en alleen in het opruimen van alle versluierende en geprogrammeerde gedachten die gedurende een eerder traject van je bestaan jouw licht hebben afgedekt en verduisterd. Dit betekent natuurlijk niet dat het “Licht” er niet meer is maar voor hen die het leven door de gelimiteerde lens van het verstand leven, levensecht lijkt.

Ieder van ons bezit deze waardevolle Kern om een gelukkig, geïnspireerd en plezierig leven te creëren, niemand uitgezonderd. Het enige wat we hoeven te doen is ons Innerlijk op te ruimen en deze rijkdom te ontdoen van alle vuil, stof en spinrag. Dit is dus het segment waar je durf en moed voor nodig hebt, want tussen alle stof en vuil zul je dingen van jezelf tegenkomen die je liever niet ziet!

Als je van te voren weet dat de beloning ver voorbij alle woorden zal zijn, zul je zeker aan de “grote schoonmaak” beginnen en net zolang doorgaan totdat die prachtige diamant in jou weer zichtbaar kan schijnen. Wie heeft je ooit verteld dat je niet mag genieten van het leven? Wie heeft je ooit verteld dat je al je tijd in je baan dient te steken? Dat je hard moet ploeteren voor je geld? Wie heeft je ooit verteld dat rijkdom niet voor jou is weggelegd? Dat als je voor een dubbeltje geboren bent nooit een kwartje zult worden? Wie o Wie?

De antwoorden op deze vragen zijn niet belangrijk en behoren eigenlijk niet echt bij het opruimingsproces omdat analyse altijd vanuit ons verstand plaatsvind en ons denken nooit zal begrijpen wat ware rijkdom is en het daarom niet kan brengen.

Het ware proces is dat je jezelf begint lief te hebben in je huidige hoedanigheid. Dat je mag zijn wie je Nu bent met al je zelf-bekritiserende aspecten. Weet dat het opruimen automatisch begint met jezelf te accepteren voor alles die Je Bent. Het begint met het wieden van al je gedachten die op “negatief ego” zijn gebaseerd. Alle gedachten die zeggen dat je het niet goed doet. Dat je het niet kunt. Dat je het nooit zult bereiken. Dat je de juiste diploma’s niet hebt, enzovoorts.

Deze op negatief ego gebaseerde gedachten dien je direct te vervangen door denkwijzen die geïnspireerd zijn vanuit een liefdevol denken naar jezelf toe. Die waardevolle “Schat” ligt ook in JOU verborgen en is al jaren wat het is. Het enige wat je mag doen is alles weghalen wat dit licht vertroebelt.

Jezelf te durven laten genieten kan dus een hele uitdaging zijn want het negatieve denken zal je ontelbare redenen vertellen om juist niet te doen wat je in gevoel binnen kreeg. Dit is de reden dat Silvia en ik retreats organiseren op plaatsen waar we verliefd op zijn. Op deze plaatsen is het veel eenvoudiger om verbinding te maken met deze rijkdom in ons zelf. Vakantie vieren en opruimen tegelijk maakt dat het mes aan twee kanten snijdt.

Om de schoonheid in jezelf te ontdekken is het een pré als je tijdelijk uit de dagelijkse sleur kunt stappen, in gebieden te verkeren en met mensen te zijn die het beste in jou naar boven halen zodat je kunt leren voelen wat deze diamant binnen in jou te bieden en te vertellen heeft.

Rijkdom ontstaat van binnenuit naar buiten toe en is het mooiste proces wat je als mens kunt toelaten voor jezelf en voor anderen.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello